HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.06.08. 16:11 Ági07

VB-váró: H-csoport

Június 12-től  egy hónapig a Földlakók Brazíliára szegezik tekintetüket. A torna kezdetéig  nagyító alá veszem a csoportokat és a jóslatoktól sem riadok vissza ;) Következzék az H-csoport! 

h-csoportvbkislanynagyfoci.jpg

 

 

BELGIUM

A belgák 12 év után kvalifikálták magukat nagy tornára. Most azonban egy olyan aranygenáricó verbuválódott össze, amely kárpótolhatja az előző évek sikertelenségéért a válogatott drukkereit. A keret a Premier League-játékosokra épül: 11 olyan labdarúgónak postázott meghívót Marc Wilmots, akik az angol bajnokságban rúgják a bőrt. A vb-selejtezősorozatot veretlenül zárta az együttes és annak ellenére, hogy nem a védelem a legerősebb pontja, 10 meccsen mindössze négy gólt kapott. A belgákat a különböző fórumok kivétel nélkül a vb lehetséges meglepetéscsapatának nevezték. Hajdú B. István a blogomnak adott interjújában azonban óvatosságra int: Nagyon ígéretes a belga válogatott. Labdarúgóik topbajnokságokban rúgják a bőrt, minden posztra legalább két kiváló képességű játékossal rendelkeznek. Egy jelentős hátrányuk viszont van: nem szabad elfelejteni, hogy a játékosok nagy részének ez lesz az első vébéje.." A korábbi belga válogatott labdarúgók a World Soccer magazinnak adott nyilatkozataikban  szinte kész tényként kezelik a csoportból való továbbjutást. Geert De Vlieger azonban megjegyzi, hogy Belgium csak akkor sorolható a nagy csapatok közé, ha a vébén képes lesz legyőzni egy a végső győzelemre is esélyes nemzeti csapatot. A negyeddöntő kiharcolását már nagy sikernek tartaná a korábbi válogatott kapus. 

Legjobb vb-helyezésük: negyedik hely (Mexikó-1986)

Szubjektív: Sokan első vébéjükön vesznek részt, ha a kezdők szerencséje tétel is érvényesül, akkor nem lehet majd okuk panaszra. Ráadásul az összes válogatott közül a belgáknak kell a legkevesebbet utaznia és klímára sem panaszkodhatnak. 

Tipp: a csoport első helyén végeznek

Belgium vb-meze: H-csoport_Belgium_vbmez_kislanynagyfoci.jpg

OROSZORSZÁG

Szbornaja 12 év után jutott ki újra világbajnokságra, de a 2008-as EB-n mutatott teljesítményük bizakodásra adhat okot. A Guus Hiddink vezette együttes a legjobb négy közé jutott a svájci-osztrák közös rendezésű tornán. Az akkori keretől öt játékos lesz ott Brazíliában.
A selejtezőcsoportjában Oroszország maga mögé utasította Portugáliát, így egyenes ágon jutott ki a vébére. Tíz mérkőzésen mindössze öt gólt kaptak, ami megsüvegelendő. Viszont kétszer is vereséget szenvedtek. Az északírek elleni kudarc különösen fájó a számukra. A világbajnoki sorsolást illetően azonban szerencsésnek mondhatják magukat:  Dél-Korea és Algéria legyőzése nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. 
Fabio Capello szövetségi kapitány kizárólag olyan játékosokat hívott be a világbajnoki keretbe, akik Oroszországban rúgják a bőrt. Valamint több fiatalnak is bizalmat szavazott gondolván a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságra és a generációváltásra. Érdemes felhívni a figyelmet Alan Dzagojevre, aki 21 évesen ott volt a 2012-es Európa-bajnokságon is és a nemzeti csapat legeredményesebb játékosa volt.
Fabio Capello válogatottjától fegyelmezett, taktikus játékra számíthatunk, ami elég lehet a csoport második helyére. 

Legjobb vb-szereplésük: negyedik hely (1966-Anglia - Szovjetunió néven)

Szubjektív: Az oroszoktól bizonyára nem láthatunk olyan látványos támadófocit, mint amilyet Guus Hiddink kapitánykodása idején a 2008-as Európa Bajnokságon. Viszont a Fabio Capellóra jellemző fegyelmezett, védekező, kontrákra épülő játékot igen. Döntő lesz a pályára lépő csatárok helyzetkihasználása. A selejtezők során 5 góljával Alekszandr  Kerzsakov volt az együttes házi gólkirálya, de 4 találattal követi őt a fiatalabb generáció képviselője, Alexandr Kokorin.
Pavel Pogrebnyak mellőzése számomra egy kicsit érthetetlen, mivel az elmúlt bajnoki szezonban az előbb említett támadóknál eredményesebb volt.
Algéria ellen begyűjtik a 3 pontot Capello legényei, de a nagy munkabírású, dinamikus dél-koreaiakkal meg fog gyűlni a bajuk. Belgium pedig egyértelműen esélyesebb náluk. 

Tipp: a csoport harmadik helyén végeznek

Oroszország vb-meze:

H-csoport_Oroszvbmez_kislanynagyfoci.jpg

 

ALGÉRIA

Az afrikai válogatottak közül Algéria vezeti a FIFA június 5-én közzétett világranglistáját. Vahid Halilhodzic együttese egyedüliként képviseli Észak-Afrikát. A vb-selejtezősorozat harmadik körében Burkina Fasóval meccseltek a brazíliai repülőjegyért. Az afrikai selejtezősorozat legszorosabb párharca az övék volt, Algéria csak idegenben lőtt több góljának köszönheti a vébé részvételt
Korábban három tornán szerepeltek és egyszer sem jutottak túl a csoportkörön. Bosnyák szövetségi kapitányuk elmondta, hogy extra motivációt jelent játékosainak, hogy történelmet írva bejussanak a legjobb 16 közé. A kapitány elmondta, hogy az ő erejük a csapategységben rejlik, hiszen nincsenek olyan sztárjaik, mint például Drogba Elefántcsonpartnak vagy Eto'o Kamerunnak. Bár a kapitány azt is hozzátette, hogy a keretet még túl fiatalnak tartja a bravúrhoz. 

Legjobb vb-szereplésük: csoportkör (1982-Spanyolország, 1986-Mexikó, 2010-Dél-Afrika)

Szubjektív: A fogadási portálok többekkel karöltve Algériának adják a legkevesebb sanszot a vb-győzelemre. Viszont a csoportjuk a torna  egyik legkiegyensúlyozottabb kvartettje. Véleményem szerint ők végeznek a csoport negyedik helyén, de azon sem lepődnék meg, ha végül egy harmadik pozíció lenne belőle. A keret legértékesebb és talán legismertebb játékosán, a Valenciában focizó Sofiane Feghoulin sok múlhat. Nem hiába érdeklődik iránta a Liverpool és a Manchester United. Rajta kívül érdemes még megemlíteni a selejtezők legeredményesebbjét, Islam Slimanit. A Sporting támadója 5 gólt szerzett a selejtezők során és klubcsapatában is jó idényt zárt. De a Serie A-ban játszó Taider (Inter) és Ghoulam (Napoli) is sokat tehet az esetleges továbbjutásért.

Tipp: a csoport negyedik helyén végeznek

Algéria vb-meze:

H-csoport_Algéria_vbmezkislanynagyfoci.jpg

 

DÉL-KOREA

A dél-koreai válogatott nagy nehézségek árán biztosította helyét a brazíliai világbajnokságra. Ám a sorsolás kegyes volt hozzájuk: Belgiumot kivéve egy viszonylag egyenlő erőkből álló kvartettbe kerültek. Algériával szemben komoly esélyük van a 3 pontra és az oroszokat is megtréfálhatják. 
Ez a valaha volt legfiatalabb vb-keret és korábban nem vonultattak még fel ennyi légióst sem. A rutin és a tapasztalat ugyan hiányozhat, de az együttes mellett szól, hogy a korosztályos csapatokból jól ismerik egymást. Ráadásul szövetségi kapitányukkal, Hong Myung-Bo-val értek el sikereket: 2009-ben a legjobb nyolc közé jutott az U20-as csapat, míg a 2012-es londoni olimpián bronzérmesek lettek. A kapitány rendkívül népszerű a dél-koreaiak körében, ugyanis ő volt a csapatkapitánya a 2002-es vébén elődöntőbe jutó válogatottnak és a torna álomcsapatába is beválasztották. Négy világbajnokságon vett részt, így nem lesz idegen számára a nagy felhajtás Brazíliában. Felnőtt tornán még nincs edzői tapasztalata, de elmondása szerint csapatkapitányként közelebbről figyelhette a korábbi dél-koreai szövetségi kapitány, Guus Hiddink munkáját és a holland mester mellett dolgozott az Anzsi Mahacskalánál is. Tehát az egyik legjobb edzőtől tanulta a szakmát. Brazíliában kiderül, hogy milyen tanítvány volt Hong Myung-Bo. 

Legjobb vb-szereplésük: elődöntő (2002 - Japán, Dél-Korea)

Szubjektív: A rendkívül fiatal csapat gyors, dinamikus játékával és nagy munkabírásával meglepheti a csoportellenfeleit. Az utánpótlás tornákon már bizonyítottak.
Kulcsszerep vár a keret legértékesebb játékosára, Son Heung-minre. A 21 éves játékos a Hamburg játékosaként valósággal berobbant a Bundesligába. Le is csapott rá a Bayer Leverkusen, ahol szintén nem vallott szégyent.Következő állomása könnyen lehet, hogy a Liverpool lesz. Brazíliában tovább nőhet a fiatal tehetség népszerűsége és piaci értéke. A  Sunderlandben kölcsönben játszó, Ki Sung-yueng remek idényt futott. A vébén is sokat várok tőle. Posztjára (védekező kp) nem jellemző a góllövés, de ennek ellenére többször megzörgette az ellenfelek hálóját az elmúlt szezonban. Bogdán Ádám csapattársa, Lee Chung-Yong pedig a kiszolgálásban jeleskedhet. És ne feledkezzünk meg a selejtezők házi gólkirályáról sem, Park Chu-Young-ról. Ő az Arsenal tulajdonában van, de kölcsönben megfordult már a Celta Vigóban és a Watordban is. 

Tipp: A csoport második helyén végeznek

Dél-Korea vb-meze:

H-csoportDél-Koreavbmezkislanynagyfoci.jpg

 

A SOROZAT KORÁBBI RÉSZEI:

VB-váró: A-csoport

VB-váró: B-csoport

VB-váró: C-csoport

VB-váró: D-csoport

VB-váró: E-csoport

VB-váró: F-csoport

VB-váró: G-csoport

1 komment

Címkék: oroszország algéria dél-korea világbajnokság belgium


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr136259271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laza_srac 2014.06.09. 09:16:44

A belgák lehetséges kezdő 11-e:Atlético-Atlético, Man. City, Tottenham, Arsenal - MU, Tottenham - Everton, Chelsea, MU - Everton. Nagy részük ráadásul alapember klubjában.
Egy mondatban meg lehetne fogalmazni a belga és a magyar utánpótlás-nevelés közötti különbséget. Ők a nemzetközi piacra nevelik a játékosaikat, mi meg a mennyeinek.
süti beállítások módosítása