HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.02.24. 19:42 Ági07

Elméletben már bajnokok - ők a fantasztikus négyes!

Németországban, Ausztriában, Görögországban és Skóciában akár már most ki lehetne osztani a győztesnek járó aranyérmeket. A Bayern München, a Red Bull Salzburg, az Olympiakos és a Celtic is utcahosszal vezeti a maga pontvadászatát.

fan4

NÉMETORSZÁG - BAYERN MÜNCHEN (19 pontos előny)

bayernmünchenkislanynagyfoci

A Bundesligában bekövetkezhet, amire korábban még nem volt példa:  már márciusban bajnokot avathatnak. A német pontvadászatban a Bayern München külön kategóriát képvisel, teljesen más dimenzió: 47 meccs óta veretlenek, a hétvégén zsinórban a 14. győzelmüket könyvelhették el a Hannover ellen. Mindössze a Freiburgnak és a Bayer Leverkusennek sikerült egy-egy döntetlent kicsikarnia a bajorok ellen. 22 forduló alatt csak 9 gólt kaptak és 61-et rúgtak. Bivalyerős keret áll Pep Guardiola rendelkezésére, rendszerint a kispadon is olyanok ülnek, akiket más klubok gondolkodás nélkül elfogadnánk a kezdőjükbe. Egy biztos, a Bayern Münchennek Németországban nincs ellenfele. De az is kérdéses, hogy a Bajnokok Ligájában lesz-e olyan alakulat, amelyik legyőzi őket. Legutóbb ez a bravúr egy tétnélküli BL-csoportmeccsen sikerült a Manchester Citynek (2013.12.10. Bayern-Man.City 2:3). A bajoroknak Bajnokok Ligájában (is) komoly esélye van a címvédésre, amire még ugye nem volt példa a sorozat történetében.

AUSZTRIA - RED BULL SALZBURG (19 pontos előny)

[caption id="attachment_4850260" align="aligncenter" width="600"]Soriano, Gulácsi és Alan Soriano, Gulácsi és Alan[/caption]

A Red Bull szárnyakat kapott az idei szezonban. Külön öröm, hogy Gulácsi Péter személyében magyar játékosa is van a csapatnak. A Salzburgnak nincs ellenfele az osztrák pontvadászatban. Bár az Admira Wackernek és a Rapid Wiennek sikerült legyőzni őket, de a 19 pontos előny magáért beszél. A csapat góljainak felét a rendkívül hatékony Alan-Soriano csatárduó szerezte. A brazil támadó 21-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, míg a Barcelonában nevelkedett Soriano 18-szor. A Red Bull nemcsak Ausztriában, hanem a nemzetközi porondon is szárnyal: az Európa Ligában veretlenül teljesítették  a csoportkört (rajtuk kívül ez csak a Tottenhamnek sikerült). A legjobb 32 között nem voltak túl szerencsések, a nagy múltú Ajaxot kapták. Az első találkozón Amszterdamban valósággal sokkolták Frank de Boer legénységet és az Ajax szurkolóit is, már az első félidőben 3:0-ra vezetett az osztrák együttes. A végeredmény nem változott, így gyakorlatilag már a legjobb 16 között érezhetik magukat. Azon sem csodálkoznék, ha a Red Bull ott lenne a május 14-i torinói fináléban.
A Salzburg felkészülési mérkőzésen a BL-győztes Bayern Münchent is kétvállra fektette (3:0). Mindezt úgy, hogy a bajorok a szokásos kezdőjükkel álltak fel.

Gulácsi Péter az origónak adott interjújában a következőképpen válaszolt arra a kérdésre, hogy miben látja a siker titkát: "Rendkívül szisztematikus munka folyik az egész klubnál. Van egy játékfilozófiánk, amit sikerült tökéletesre fejleszteni: egészpályás letámadás, a védők bevonásával. Ez a stílus szokatlan az ellenfeleknek, rengeteget gyakoroljuk, kezdenek ráhangolódni a játékosaink." 

 

GÖRÖGORSZÁG - OLYMPIAKOS (20 pontos előny)

olympyakoskislanynagyfoci

Az Olympiakos a Bayern Münchenhez hasonlóan még veretlen a bajnokságban és az ő nevük mellett is két döntetlen áll (gólnélküli mérkőzés a Panaitolikos és az Atromitos ellen), valamint a 9 kapott gól is közös a két klubban. A Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé is bejutott a gárda. A háromszoros BEK/BL-győztes Manchester Unitedet kapták ellenfélül.  A Vörös Ördögök nincsenek csúcsformában, de meglepetés lenne, ha a görög együttes lépne tovább a következő körbe. És az sem segít a csapaton, hogy leggólerősebb játékosukat, Kostas Mitroglou-t a téli átigazolási időszakbán eladták a Fulhamnek. Bár Javier Saviola rutinja és gólérzékenysége még jól jöhet.
A Salzburghoz hasonlóan az Olympiakosnak is van magyar kapusa, de Gulácsi Péterrel ellentétben Megyeri Balázs nem számít első számú hálóőrnek.

 

SKÓCIA - CELTIC (24 pontos előny)

celtickislanynagyfoci

A Rangers távollétében senki nem lepődött meg azon, hogy a zöld-fehérek különösebb erőfeszítés nélkül húzzák be az idei bajnokságot. 24 pontos előnyükön és veretlenségükön túl újabb rekordokat állítottak fel az elmúlt forduló után. Sorozatban 15. meccsüket nyerték meg. Kapusuk Fraser Forster zsinórban 13. találkozóját hozta le kapott gól nélkül, mellyel megdöntötte az Aberdeen hálóőrének, Bobby Clarknak a 42 évvel ezelőtti rekordját.
A szezon végi arany a 45. bajnoki címet jelenti majd a keltáknak, amellyel még mindig kilenccel lesznek a jelenleg harmadosztályú Rangers mögött.
A Celtic Skóciában egyeduralkodó, de a nemzetközi színtéren kevés, ami nyújtanak. A Bajnokok Ligája idei kiírásában nem sikerült továbbjutniuk.

Szólj hozzá!

Címkék: celtic olympiakos gulácsi bayernmünchen redbullsalzburg


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr1006119688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása