HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.01. 19:08 Ági07

Beteljesült jóslatok - Premier League-szezonértékelő

A Premier League idei szezonjának kezdete előtt komolyabb jóslatokba bocsátkoztam és egész jó találati aránnyal zártam. Következzenek most ezek és a szezonértékelő.

A végső helyezéseket illetően nyolc telitalálatom volt, jöjjön egy kis múltidézés tavaly augusztusi blogbejegyzésből (PL-beharangozó - 1.rész, PL-beharangozó- 2.rész)
A tabella első négy helyezettjét sikerült pontosan belőni. A Manchester Unitedhez az alábbi mondatot írtam:  "Vélhetően a City és a United között dől majd el a bajnoki cím sorsa." Ez be is jött, mivel a két manchesteri csapat végzett az első két helyen (1. Manchester United-89 pont, 2. Manchester City-78  pont). A három kiesőt is sikeresen megtippeltem (QPR, Reading, Wigan). A nagy meglepetésre FA-kupát nyerő, de a PL-nek búcsút intő Wiganhez az alábbiakat írtam:   "Tavaly meglegyintette őket a kiesés szele, idén nem kerülik el." A legtöbbet a Newcastle United  esetében tévedtem. A 6. helyre tippeltem őket, ezzel szemben a 16.pozícióban zárták a bajnokságot. Az előző idényben az előkelő 5. helyen végeztek a Szarkák, így nem volt alaptalan a beléjük vetett bizalmam. Bizonyára a francia invázió sem tett túl jót a csapategységnek és a klub egyik legnagyobb erőssége, Demba Ba eligazolása sem volt jó hatással Alan Pardew együttesére.

A Guardian szakírói összegezték a szezont, most hozzájuk hasonlóan jöjjenek az én legjeim.

LEJOBB JÁTÉKOS: GARETH BALE (Tottenham Hotpsur) 

garethbalekislanynagyfoci

Nagy szerepe volt abban, hogy csapata az utolsó fordulóig versenyben volt a BL-selejtezős helyért és nem rajta múlt, hogy ez végül nem jött össze. 33 bajnokin 21-szer talált be. Igazi vezére volt a Spursnek és többször az ő klasszisa döntötte el klubja javára a 3 pont sorsát.  Zidane a következőket mondta róla: "Azt kedvelem benne, hogy elképesztő sebessége van, de okosan is játszik. Ez nagyon ritka." Nem véletlen hát, hogy a szigetországi újságírók és a futballisták is őt választották az Év játékosának Angliában.

LEGJOBB MENEDZSER: SIR ALEX FERGUSON (Manchester United)

[caption id="attachment_4849370" align="aligncenter" width="600"]26 és fél év után bajnoki címmel búcsúzott Sir Alex Ferguson 26 és fél év után bajnoki címmel búcsúzott Sir Alex Ferguson[/caption]

26 és fél év után méltóképpen búcsúzott a United kispadjától: bajnoki arannyal, ahogy kell. Ez volt a 13. elsősége a Vörös Ördögökkel. Amikor 1986-ban átvette az irányítást még 'csak' 7 bajnoki címmel büszkélkedhetett a United. Utolsó szezonjában is remekül vegyítette a rutint a fiatal tehetségekkel. Bizonyára rendkívül furcsa lesz nélküle a United kispadja.

LEGSZEBB GÓL: MATTHEW LOWTON (Aston Villa)

[caption id="attachment_4849372" align="aligncenter" width="600"]A Fradiban is megfordult Lowton parádés gólt szerzett a Stoke City ellen A Fradiban is megfordult Lowton parádés gólt szerzett a Stoke City ellen[/caption]

A Fradiban is megforduló Lowton fantasztikus szezont produkált. Több webes portál már az angol válogatottba követelte a jobb bekket. A birminghami együttes többek között neki is köszönheti, hogy kiharcolta a bentmaradást. A Stoke ellen nemcsak létfontosságú, de gyönyörű gólt is szerzett, amely nálam a szezon legszebbje volt.

[youtube KX5h7jJg9vA nolink]

LEGJOBB MECCS: MANCHESTER CITY 2:3 MANCHESTER UNITED

[caption id="attachment_4849369" align="aligncenter" width="600"]Van Persie ünnepel a 92. percben szerzett győztes találat után Van Persie ünnepel a 92. percben szerzett győztes találat után[/caption]

A Manchester United szurkolójaként az egyik legrosszabb élményem a Citytől elszenvedett 6:1-es, Old Traffordon elszenvedett demoralizáló vereség volt.  Szerettem volna, ha revansot vesznek Fergusonék az Etihadban. Ez amolyan 'manchesterunitedesen' sikerült is: Robin Van Persie a 92. percben szabadrúgásból szerezte meg a győztes gólt. Igazi rangadóhoz méltó pörgős meccs volt; 5 góllal és 7 sárga lappal tarkítva.

LEGJOBB IGAZOLÁS: BENTEKE, MICHU, VAN PERSIE

[caption id="attachment_4849373" align="aligncenter" width="600"]Három fantasztikus igazolás Három fantasztikus igazolás[/caption]

Nem könnyű döntést hozni ebben a kategóriában és nem is szeretnék, úgyhogy megosztom veletek a három favoritomat. Christian Benteke (Aston Villa)Michu (Swansea), Robin Van Persie (Manchester United). Mindhárman csapataik vezérei voltak. A belga Benteke első PL-szezonjéban 19 gólt szerzett és jelentős érdemei voltak abban, hogy a Villa elkerülte a kiesést. A Swansea a Premier League, de talán az európai topfutball legnagyobb üzletét ütötte nyélbe, amikor 2 millió euróért leigazolta a szinte ismeretlen Michut. A spanyol játékos 18-szor volt eredményes és komoly szerepe volt abban, hogy a 100.szülinapját ünneplő Hattyúk megszerezték fennállásuk első kupagyőzelmét a Ligakupa megnyerésével.  Nagy kérdés, hogy Robin van Persie nélkül is bajnoki címet ünnepelt volna-e a Manchester United. A holland támadó 26 góljával besöpörte a gólkirályi címet is.

LEGROSSZABB IGAZOLÁS: A QPR ÖSSZES IGAZOLÁSA

[caption id="attachment_4849374" align="aligncenter" width="377"]A QPR elnöke, Tony Fernandes nem tudott ellenállni a nagy shoppingolásnak A QPR elnöke, Tony Fernandes nem tudott ellenállni a nagy shoppingolásnak[/caption]

Annyira belefeledkeztek a shoppingolásba, hogy kiestek a másodosztályba. Külön cikket is szenteltem nekik, melyben minden egyes igazolásukat kiveséztem. 

MI VÁRHATÓ A KÖVETKEZŐ SZEZONBAN?

Rendkívül izgalmasnak ígérkezik  a Premier League 2013/14-es idénye. A legnagyobb kérdés, hogy Sir Alex Ferguson nélkül mire lesz képes a Manchester United? Beválik-e az Everton ex-menedzsere, David Moyes a Vörös Ördögök kispadján. És adja magát a következő kérdés, milyen lesz az Everton Moyes nélkül, 11 együtt töltött év azért nem kevés. José Mourinho visszatér a Chelsea kispadjára. A Manchester City új menedzserrel vág neki a szezonnak.  A Stoke City nem különben, 7 év után távozott tőlük Tony Pulis, akinek a helyét az edzőként eddig nem túl sikeres Mark Hughes vette át. És még előttünk van a nyár, amely számos érdekes átigazolást és változást hozhat.

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague qpr manchesterunited christianbenteke matthewlowton robinvanpersie


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr56119617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása