HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2017.08.06. 11:08 Ági07

PSG úgy gondolja, hogy Neymar leigazolásával megnyílik az út a BL-sikerekhez

A következőkben a Guardian francia szakírójának, Julian Laurens cikkének fordítását olvashatjátok, melyben Neymar klubváltásának hatásairól fejti ki gondolatait. 

A világrekordot jelentő Neymar-business a katari tulajdonú klubot egy magasabb szintre emelheti és a brazillal teljesülhet a vágyuk, azaz meghódíthatják Európát.

A Paris Saint-Germain mottója így szól: 'Álmodj nagyobbat'. Ebből az apropóból érkezett 2012-ben Zlatan Ibrahimovic a klubhoz. A svéd már a puszta jelenlétével elérte, hogy a PSG-re globális figyelem irányuljon, és visszarepítette a csapatot a francia futball élvonalába. A terv azonban ennél grandiózusabb volt. Bár ezt Ibra nem szívesen hallaná.
Amikor a katari királyi család 2011 nyarán megvette a klubot a Quatar Sports Investments révén, akkor az volt a céljuk, hogy a legjobb projektből is a legjobbat hozzák ki. Eddig körülbelül 1,5 milliárd eurót költöttek. Ibrahimovic, akit anno a Milantól igazoltak, nem állt messze a legjobbtól, de nem ő volt a krémek krémje, nem ő volt az, akire leginkább vágytak.

 A klub tehát tovább üldözte a legjobbat. Elsőként Lionel Messit. Az ügyeit intéző édesapját környékezték meg. Majd Cristiano Ronaldo következett, akinek ügynöke Jorge Mendes igencsak szoros kapcsolatot ápol a PSG elnökével, Nasser al-Khelaifivel. De nem történt semmi. Aztán Neymart vették célba. 25 évesen hármójuk közül ő a legértékesebb labdarúgó. A PSG felismerve a lehetőséget, gyorsan lecsapott a brazilra. 

Az előző nyáron a párizsiak nagyon közel kerültek Neymar leigazolásához, ő viszont akkor még úgy döntött, hogy marad Barcelonánál. A kapcsolat azonban Khelaifi és Neymar apja  között, aki egyben tanácsadója is, nem szakadt meg és idén nyáron újra felvillant Neymar szerződtetésének esélye.
Amikor Neymar édesapja felhívta a PSG-t, hogy elmondja nekik, fia készen áll elhagyni Barcelonát Párizsért, az álom kezdett valósággá válni.
Három héttel később a Barcelona megerősítette, hogy megkapta a Neymarért járó 222 millió euró kivásárlási árat, majd jött a bejelentés: Neymar immáron a PSG játékosa és évi 30 millió eurót fog keresni. A klubnak végre megvan AZ EMBERE.


neymarkislanynagyfoci_3.jpg
 
Ibrahimovic az előétel volt. Neymar a főfogás, a sajttál és a desszert is egyben.
A PSG abban reménykedik, hogy Neymar volt a kirakós utolsó darabkája és most már jöhet a BL-győzelem.
2011-ben egy ötéves tervet állítottak fel, melyben a legfőbb elvárás az volt, hogy ők legyenek Európa királyai. Hamar rájöttek azonban, hogy ehhez Ibra és a többiek egy hajszállal elmaradnak attól, ami ehhez szükséges. Hiányzott egy picivel több tapasztalat és tudás, hogy elérjenek a csúcsra. A nyár két legfontosabb igazolásával, Neymarral és Dani Alvessel teljesülhet a vágyuk.
Kezdetét veszi az újabb ötéves terv. Neymar vezetésével, Thiago Silva, Thiago Motta és Alves tapasztalatával, Marco Verratti és Marquinhos tehetségével, Angel Di María végtelen energiájával Edinson Cavani élete formájával a párizsi alakulatnak komoly esélye van a következő pár évben megnyerni a Bajnokok Ligáját.
Neymart azért igazolták, hogy a csapatot egy magasabb szintre emelje és a PSG egy új dimenzióba kerüljön. Világszerte új csúcsokat szeretnének ostromolni. Mindenki Neymarra és az 'új csapatra' kíváncsi. Minden szem Párizsra figyel.


dreambigger_kislanynagyfoci_2.jpg

A PSG elég sokat matekozott az átigazolás kapcsán a pénzügyi fair play-szabály miatt. A brazilért kifizetett összeg példátlan a világfutball történetében, de a PSG úgy gondolja, hogy a mezeladásokból, televíziós pénzekből és az új szponzori szerződésekből tartani tudják a szabályozás által megkövetelt egyensúlyt.
 
Neymar érkezése a francia bajnokság népszerűségét is fellendítheti. Bruno Génésio a Lyon tulajdonosa azt mondta, hogy egészen elképesztő a Ligue 1 számára, hogy van egy Neymar a bajnokságban. Még a Marseille-drukker, francia elnök Emmanuel Macron is azt nyilatkozta Neymar érkezése kapcsán, hogy nagyszerű hír és csak még vonzóbbá teszi Franciaországot. Egyedül a marseillie-i újságok élcelődtek az átigazoláson, "A katari PSG leigazolta Neymart" címmel.
 
Neymar leigazolásával több figyelem irányul a bajnokság csapataira, még vonzóbbak lesznek, ami új befektetőket és még több pénzt jelenthet számukra. A Monaco, a Nice, a Lyon vagy Lille eddig is magához vonzott olyan külföldi befektetőket, akik versenyre akartak kelni a PSG-vel. Ezek a csapatok egyre jobb játékosokat tudnak igazolni és ezáltal  az európai kupákban is messzebbre juthatnak majd. Az elmúlt hat évben a PSG pozitív változásokat indított el Franciaországban és Neymar érkezésével ez tovább fokozódhat.
Ez az igazolás több szempontból hatalmas siker a francia focinak és a PSG-nek is, megmutatták a világnak, hogy képesek leigazolni a világ egyik legjobb játékosát az egyik topklubtól, ahelyett, hogy a legjobb játékosaikat veszítenék el.


neymarkislanynagyfoci_5.jpg
 
De ez a katari királyi családnak is győzelem. Végülis megszerezték azt, akit már hat éve üldöznek. Nem fognak túl sokat rágódni a kritikákon, melyet az elképesztő összegű transzfer miatt kapnak.
A Barcelona és a La Liga keresztes hadjáratot fognak indítani a PSG ellen. A francia csapat pedig tarthat attól, hogy Európa más topcsapatai hasonlóan elutasítóak lesznek velük.
Ha a katariak minden dicsőséget maguknak akartak volna, akkor Neymar orvosija Dohában lett volna, ahogyan fel is merült ez a lehetőség.
Ehelyett a gazdag emirátus hagyta, hogy a PSG, Párizs és Neymar élvezze a reflektorfényt, ahhoz túl boldogak voltak, hogy ne lépjenek hátra és élvezzék az évszázad transzferét – és merjenek nagyobbat álmodni.

Szólj hozzá!

Címkék: psg ligue1 neymar franciabajnokság


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr8212723218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása