HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.02.07. 21:13 Ági07

Roberto Soldado zuhanórepülése

Roberto Soldado tavaly nyáron 26 millió fontos rekordösszegért érkezett a Tottenham Hotspurhoz. Kevesen gondolták volna, hogy fél évvel később mindössze 5 bajnoki gól (ebből 4 büntető) áll majd a neve mellett.

[caption id="attachment_4850232" align="aligncenter" width="580"]Az utóbbi időben gyakran látott momentum: Soldado büntető rúg. Az utóbbi időben gyakran látott momentum: Soldado büntetőt rúg.[/caption]

Valenciában futószalagon gyártotta a gólokat: 146 fellépésén összesen 80 találatot szerzett. A Denevéreknél eltöltött utolsó szezonjában 46 meccsen 30-ször zörgette meg az ellenfelek hálóját. A remek mutatókat látva nem csoda, hogy a Tottenham Hotspur kivásárolta szerződéséből. Klubrekordot jelentő 26 millió fontért érkezett, melyet csak a később az AS Romától érkezett argentin Erik Lamela  szárnyalt túl. Soldado a PL-ben 5 gólt és 4 asszisztot jegyzett eddig. Nem túl fényes statisztika, főként úgy hogy az öt találatból négyet tizenegyesből rúgott. A cinikus drukkerek gyorsan hozzátennék, hogy legalább a büntetőrúgás megy neki. Az Európa Ligában az Anzsi Mahacskala ellen bizonyította, hogy nem felejtett el focizni, azon a találkozón mesterhármast szerzett (1 büntető, két akciógól) és a meccs legjobbjának választották.

Az André Villas-Boas fémjelezte időszakban megkapta a bizalmat, viszont a portugál kirúgása után az új menedzser Tim Sherwood előhúzta a kalapból a mellőzött Adebayort. Soldado szerencsétlenségére a togói elkezdte termelni az (akció)gólokat és többször előfordult, hogy a spanyol a cserepadon maradt.

[caption id="attachment_4850233" align="aligncenter" width="580"]Csak szerényenn. :) Soldado fapadossal érkezett Londonba. Csak szerényen. :) Soldado fapadossal érkezett Londonba.[/caption]

Vajon mi lehet a magyarázat a gyenge mutatókra? Soldado tavaly decemberben adott interjújában egy renkívül szomorú eseményről számolt be. Várandós felesége elveszítette a kisbabáját. Nyilvánvalóan ezt nagyon nehéz volt feldolgozni és ezzel a teherrel focizni. Ráadásul a kezdeti angliai időkben nem csak a focival kellett foglalkoznia: lakáskeresés, iskola a gyerekeknek.  De Soldado azt is elmondta, hogy az új nyelv és az országváltás sem lehet mentség a gyenge formára.

Ami azt illeti, én nagyon kedvelem Roberto Soldadót és nincs kétségem afelől, hogy keményen dolgozik az edzéseken. Nagyon szimpatikus volt, amikor új csapatához fapados repülővel érkezett Londonba. Semmi feltűnés, flancolás. Nem a frizurakirályok és divatbolondok kasztjába tartozik. De a Spanyolorszában zsákszámra termelt gólok ellenére könnyen lehet, hogy Anglia nem Soldadónak való vidék. Az uruguayi válogatott Diego Forlan sem találta góllövő cipőjét a ködös Albionban, viszont a spanyol bajnokságban valósággal kivirágzott. De akad pozitív példa is: a Sevillától a Manchester City-hez igazoló Álvaro Negredónak mindkét bajnokság fekszik.

A legutóbbi szezonban jól ment Soldadónak:

[youtube 0wVS81U2PQM nolink]

Szólj hozzá!

Címkék: tottenham soldado


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr276119685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása