HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.11.16. 10:50 Ági07

Mezeket fel, vagy mezeket le?

Mezlevételért sárga lap. Egy szabály, mely olyan idióta és érzéketlen szabály, mint maga a FIFA elnöke, Sepp Blatter. 

berahinokislanynagyfoci

Az Anglia-Finnország U21-es Európa bajnoki selejtezőn a hazaiak játékosa Saido Berahino gólt szerzett, majd a fejére húzta a mezét. A pólóján lévő felirattal ('RIP Love You Dad') édesapjára emlékezett, akit a Burundiban dúló polgárháborúban gyilkoltak meg.  A West Brom fiatal játékosa bocsánatot kért a csapattársaktól, amiért sárgát kapott és eltiltás miatt nem állhat a válogatott rendelkezésére a soron következő mérkőzésen. Aligha hiszem, hogy a társak mérgesek lennének a fiatal játékosra a megható gesztus miatt.

A bíró viszont mérlegelhetett volna!  Puhl Sándor és Kassai Viktor sokszor emlegetik a játékvezetői filozófia kapcsán a "mérlegelés" fogalmát.  Ezt alkalmazzák például a labda jogosulatlan elrúgása esetében is. Ha a csatár sípszó után lövi el a játékszert leshelyzetben, akkor a bíró nem mindig ad sárga lapot. De említhetném az előnyszabályt is, amit szintén saját hatáskörön belül ítélnek meg a bírók. Ahogy azt is maguk ítélik meg, hogy hány percet hosszabbítanak a találkozók végén sérülések, időhúzás, satöbbi miatt. A mezlevétel esetében is mérlegelni kellene!

Puhl Sándor így viszonyul ehhez a témakörhöz: "Nálam a mezlevétel sem lenne automatikusan sárga, csak abban az esetben, ha valaki nem oda nem illő feliratot, vagy reklámot mutogatna a felsője alatt."

Azaz a világ legjobb játékvezetőjének is megválasztott Puhl Sándor is a mérlegelést támogatja ebben a szituációban.

davidvillakislanynagyfoci

Berahinóhoz hasonló esetért Andrés Iniestának is felmutatták a sárga kártyát a 2010-es vb döntőben szerzett gólja után. A pólóján lévő felirattal a 2009-ben infarktusban elhunyt fiatal labdarúgóra Dani Jarque-ra emlékezett. De honfitársa, David Villa is így járt: 9 hónapos sérülés után tért vissza, amikor bevette az ellenfél kapuját. Meze alatt egy olyan pólót viselt, amelyen a családja fényképe volt és egy üzenet, amelyben megköszönte támogatásukat, melyet a hosszú sérülés alatt nyújtottak neki. Ezek tipikusan azok az esetek, amikor nem kellene büntetni a labdarúgókat.

Vannak azonban egészen egyedi és érdekes esetek is. Huszti Szabolcs a Werder Bremennek lőtt ollózós találata után rekordsebeséggel két sárgát gyűjtött be, egyet a mezlevételért, majd azért, mert felmászott a kerítésre. Huszti ügye a nemzetközi sportsajtóban is komoly visszhangot váltott ki. De a ghánai Samuel Inkoom vetkőzése is balul sült el. Cseréhez tartott a partvonal felé és levette a mezét még mielőtt leért volna. A bíró nem habozott felmutatni a sárga kártyát és mivel már volt neki egy, kiállították és a csere is okafogyottá vált.

huszti_szabolcs_kislanynagyfoci

Persze nem vagyunk elég alaposak, ha csak a mezlevételt taglaljuk... A Juventus támadója, Mirko Vucinic rendhagyó módon a nadrágját vette le a Pescara elleni gólja után. Természetesen ez is sárgát ért. :) A montenegrói ezt a mutatványt nemzeti színekben és az AS Roma játékosaként is előadta már. Egyedi eset...Mirko_Vucinickislanynagyfoci

Az Egyesült Államokban focizó Eric Hassli egy szokatlan trükkhöz folyamadott, de sajnos nem jött össze a mutatvány. Büntetőből értékesített gólja után kiszaladt a közönséghez, levette a mezét és kidobta a tomboló tömegnek. A francián azonban két mez volt, így olyan volt, mintha semmi sem történt volna. A játékvezető azonban átlátott a szitán, villant Hassli második sárgája és mehetett is zuhanyozni. Hiába mutogatták a társai, hogy rajta van a dressz.

Nem nehéz kitalálni, hogy kik azok, akik nem örülnek a mezlevételnek. A mezszponzor és a sportszergyártó cég valószínűleg nem túl boldog, hogy a gólt szerző játékos levette a dresszét, így elmarad a reklám. Pénz beszél... Az pedig vitán felül áll, hogy a megbotránkoztató, politikai tartalmú üzeneteknek nincs helye a futball világában.

Ian Holloway, az angol labdarúgás egyik üde színfoltja viccesen közelítette meg a témát: „Nem látom a problémát abban, hogy gól után leveszik a mezüket. Élvezik ők is és a fiatal hölgyek is. Feltételezem ez is egy ok amiért nők meccsre járnak. Persze ha ez az ok, akkor máshova kellene menniük, mert az én srácaim bűnrondák.”

Szólj hozzá!

Címkék: huszti iniesta vucinic davidvilla berahino erichassli ianholloway mezlevétel


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr656119667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása