HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.10.09. 19:02 Ági07

Különleges Stadionok: Gospin Dolac - Horvátország

Vannak komoly történelemi múlttal rendelkező impozáns stadionok, de akadnak olyan pályák is, amelyek földrajzi adottságaiknak és a festői környezetnek köszönhetően varázsolnak el minket. Sorozatomban ezeket a stadionokat szeretném nektek bemutatni. Elsőként a Horvátországban, Imotski városkában található Gospin Dolac Stadiont ismerhetitek meg  (érdekesség, hogy Imotski az Oszták-Magyar Monarchia része volt).

gospindolackislanynagyfoci

 A 4000 férőhelyes  pályát a Kék-tó, a Topana nevű erőd és sziklák veszik körül. Bizonyára egy tájképfestő is szívesen helyet foglalna a stadionban. Az 1989-ben épült létesítmény a harmadik ligában vitézkedő NK Imotski otthona. A csapat a tavalyi idényben a 16 csapatos mádosdosztály 14., azaz kieső helyén végzett.
Imotski egyik leghíresebb szülötte Zvonimir Boban, aki 1987-ben utánpótlás vébét nyert a Jugoszláv válogatottal, az 1998-as franciországi világbajnokságon pedig bronzérmes lett a horvátokkal. Klubszinten az AC Milánnal aratta legnagyobb sikereit, négyszer olasz bajnoki címet, '94-ben pedig BEK-győzelmet ünnepelt a Rossonerivel.

kislanynagyfocigospindolac1

 

gospindolackislanynagyfoci

 

kislanynagyfocigospin dolac

imotskigospindolackislanynagyfoci

[caption id="attachment_4849895" align="aligncenter" width="383"]Az NK Imotski címere. Az NK Imotski címere.[/caption]

Szólj hozzá!

Címkék: Horvátország GospinDolac különlegesstadionok


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr776119655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása