HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.08.10. 14:19 Ági07

Premier League Szezonelőzetes – 4. rész: Manchester City, Manchester United, Newcastle

Hamarosan eldördül a startpisztoly és kezdődik Premier League új idénye! A kezdő sípszóig esélylatolgatásokat olvashattok a blogon. A negyedik rész főszereplői a Manchester City, a Manchester United és a Newcastle.

MANCHESTER CITY

A Premier League csapatai közül a City nevéhez fűződnek a legütősebb transzferek. A támadósort két minőségi futballistával erősítették meg, Alvaro Negredóval és Stevan Joveticcsel. Negredo a Sevillától érkezett és az előző szezonban megdöntötte egyéni gólrekordját, 25 találattal a legeredményesebb spanyol játékos volt a La Ligában. Az andalúz klub színeiben 139 bajnokin 70 gólt szerzett, ami fantasztikus mérleg. A montenegrói válogatott, Jovetić a Fiorentinától igazolt a City-hez. Az érkezőket nézve bizton állíthatjuk, hogy a csapat nem érzi meg a Juventushoz távozó Carlos Tevez eligazolását.
Jesús Navas Negredóhoz hasonlóan a Sevillát hagyta ott a PL kedvéért. A világ-, és Európa-bajnok játékos a gyorsaságával a szélen okozhat zavart az ellenfelek védelmében. Nagy kérdés, hogy mennyire tud adaptálódni az új környezethez, hiszen korábban épp azért nem igazolt el első klubjából, mert olyan mértékű honvágya volt, melynek következtében pánikrohamok törtek rá. De ez a hírek szerint a terápiás kezelések következtében sokan javult.
A legdrágább igazolás a Shakhtartól érkező Fernandinho, aki komoly erősítést jelent a középpályán: remekül szerel és pontos labdákkal szolgálja ki a társakat, valamint távolról is eredményes is tud lenni. Yaya Touréval bombaerősek lesznek a középpályán.
A City új vezetőedzővel, Manuel Pellegrinivel vág neki a szezonnak. Nagy kérdés, hogy mire lesz képes a chilei szakember a Premier League-ben, mely teljesen új terep számára. A sorsolás kedvezett az együttesnek, ugyanis az első három fordulóban a két újonccal (Cardiff, Hull) és az acélosnak nem mondható Szarkákkal találkoznak.

A Cityt egyértelműen a dobogóra várom, annak is a legalsó fokára.

manchestercitykislanynagyfoci

 

MANCHESTER UNITED

Bizonyára sokan tudjátok, hogy a Vörös Ördögök a kedvenceim. De az elfogultság helyett legtöbbször inkább kritikus vagyok velük szemben.
A legfontosabb változás tavalyhoz képest a menedzser személye. Kérdés, hogy Sir Alex helyére lépve David Moyes mire megy a csapattal. Mindenesetre a sorsolás nem volt kegyes, az első öt fordulóban a United találkozik a Chelsea-vel, a Liverpoollal és a Manchester Cityvel is. Egy biztos, türelmesnek kell lenni az új trénerrel.
A transzfereket illetően még nem történt lényeges mozgás: a 20 éves uruguayi jobb hátvéd, Guillermo Varela érkezett a Penaroltól. A nyári U20-as világbajnokságon döntőt játszott az urukkal és remek teljesítményt nyújtott az egész vébén. Én is beválasztottam őt a torna álomcsapatába.  Wilfried Zahát már a januári transzferidőszakba megszerezte a United, de a tavaszt kölcsönben korábbi csapatánál, a Crystal Palace-nál töltötte. Fergie utolsó nagy dobásától rengeteget várok, hiszen a Palace-nál sorozatban kétszer választották az év legjobb fiatal játékosának és az alsóbb osztályok legjobb ifjoncának is megszavazták (Football League Young Player of the Year: 2011–12). Tavaly bekerült a Championship álomcsapatába és ő lett a szezon legjobbja is. Nagy szüksége lesz a klubnak egy jó szélsőre, ugyanis tavaly a szélsőjáték volt az együttes leggyengébb pontja. Antonio Valencia, Ashley Young és Luis Nani is mélyen tudása alatt teljesített, illetve sérülések is hátráltatták őket.

Nagy kérdés, hogy a nyár egyik 'végtelen története', Wayne Rooney hercehurcája miként fog befejeződni. José Mourinho jelezte, hogy tárt karokkal várja őt a Chelsea-nél és a hivatalos ajánlatot is megtették a Kékek. Egyesek szerint biztos, hogy marad. Amennyiben továbbra is Vörös Ördög lesz, úgy nagy szüksége van Moyesnak egy jó és kiegyensúlyozott Rooney-ra. Nem az előző szezon volt a támadó élete legjobbja.  A középpályán szükség volna a stabilitásra, de nagyon úgy néz ki, hogy nem Fabregas lesz a megoldás, mivel kijelentette, hogy marad Barcelonában. Jelenleg Moyes korábbi játékosa, Fellaini az új kiszemelt.

Igazolások ide vagy oda, tény, hogy tavaly új rekordot felállítva 20 különböző játékos volt eredményes és emellett Robin van Persie számolatlanul termelte a gólokat. Tehát egyben van a csapat. Viszont úgy érzem, hogy David Moyes első szezonjában még nem ünnepelhet bajnoki címet, de az ezüstérem reális célnak tűnik. 

manchesterunitedkislanynagyfoci

 

NEWCASTLE UNITED

Tavaly elképesztően gyenge szezont produkáltak a Szarkák, a 16. helyen zárták a bajnokságot. Mondanám, hogy ezt nem lesz nehéz felülmúlni, de nem hiszem, hogy túl nagy előrelépést produkálna Alan Pardew együttese. Átigazolásaikkal nem rengették meg a transzferpiacot. Egyedül Loic Remy érkezett hozzájuk kölcsönbe. Tény, hogy a francia erősítést jelent majd, de egyedül nyilván nem fogja megváltani a világot. Bafétimbi Gomis Newcastle-ba igazolását több hírportál kész tényként közölte, de a támadó saját maga cáfolta és bonyolultnak nevezte a transzfert.
A Newcastle, vagy inkább a "Nouveau Château"  lassan a francia bajnokságban is indulhatna, ugyanis 10 gall játékos is ott van a csapat keretében. A klub vezetőinek jó a humora, ugyanis az előző idényben francia-napot is tartottak a szurkolóknak.
A jobb bekk Danny Simpson elengedését nem tartom jó döntésnek, ráadásul ingyen került a QPR-hoz, így egy lyukas garast sem kaptak érte.

Egy helyet javítva, a 15. helyre várom a Szarkákat a bajnokság végén. 

newcastleunitedkislanynagyfoci

Korábbi részek:
1. – ARSENAL, ASTON VILLA, CARDIFF CITY
2. – CHELSEA, CRYSTAL PALACE, EVERTON
3. - FULHAM, HULL CITY, LIVERPOOL

A következő rész tartalmából: Norwich, Southampton, Stoke

Szólj hozzá!

Címkék: manchestercity manchesterunited varela newcastleunited wilfriedzaha


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr936119645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása