HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.08.02. 18:12 Ági07

Premier League Szezonelőzetes - 1.rész: Arsenal, Aston Villa, Cardiff City

Hamarosan eldördül a startpisztoly és kezdődik Premier League új idénye. A kezdő sípszóig esélylatolgatásokat olvashattok a blogon. Az első rész főszereplői az Arsenal, az Aston Villa és a Cardiff.

ARSENAL

Az Ágyúsok eddigi egyetlen igazolása a francia Yaya Sanogo, akire az U20-as világbajnokság ideje alatt csapott le Wenger. A vb-győztes gallok egyik legjobbja volt a 20 éves 191 cm magas támadó. Nem mellékesen négy gólt is szerzett a tornán. A távozók oldalán nem találunk meghatározó nevet, többek között Arshavin, Mannone, Squillaci, Andre Santos, Johan Djourou, Coquelin (utóbbi kettő kölcsönben) folytatja máshol. Mindenesetre Wenger már most nyugtatja a híveiket, szerinte akkor is sikeresek lesznek, ha nem igazolnak nagy nevet.
Tény hogy az Arsenal mióta 2004-ben veretlenül megnyerte a Premier League-et, az azt követő kilenc idény mindegyikében Bajnokok Ligája indulást érő helyen végzett. Negyedik helyezést jósolok nekik az új idényben. 

arsenalkislanynagyfoci

 

ASTON VILLA

A birminghami együttes legnagyobb igazolása, hogy sikerült megtartaniuk az előző idény gólgépét, Christian Bentekét. Ami az új arcokat illeti, Paul Lamberték nem szeretnének a szakadék szélén táncolni, ahogyan azt az előző idényben tették. Gyakorlatilag minden posztot minőségi, fiatal játékosokkal erősítettek meg. A támadószekcióba érkezett a 22 éves dán válogatott Nicklas Helenius, akit  a szezon legjobbjának választották Dániában az európai szövetség (UEFA) honlapján. Helenius 16 góllal második lett a Superligaen góllövőlistáján. A hátsó sort szintén egy dán válogatottal erősítették meg: a mindössze 20 éves Jores OkoreNordsjaelland csapatától érkezett. A spanyol utánpótlás-válogatott Antonio Luna  is a hátsó alakzatot hivatott majd erősíteni. A szélekre igazolták a holland U-válogatott  Leandro Bacunát, aki támadó középpályásként  is bevethető, illetve a bolgár Aleksander Tonevet. A 23 éves Tonev már 11 alkalommal bemutatkozott a nemzeti csapatban és három gólt is jegyzett. Ami a kapusposztot illeti,  az angol korosztályos válogatottakban szereplő Jed Steert a Norwich Citytől szerezték meg.
Jelentős távozó nem volt, ha csak nem soroljuk ide a 77-szeres ír válogatott Richard Dunne-t, aki 2009 óta volt a klubnál. Bár a tavalyi szezon roppant peches volt a védő számára. Sérülés miatt kénytelen volt végig a partvonalon kívülről szurkolni a társaknak.

Szinte biztos vagyok benne, hogy a birminghami alakulatnak nem lesznek kiesési gondjaik. A középmezőnyben fognak végezni, a 11. pozícióba tippelem őket.

astonvillakislanynagyfoci

CARDIFF CITY

A walesi gárda 51 év után újra a legmagasabb osztályban szerepelhet, miután megnyerte a séta-galoppnak korántsem nevezhető Championship küzdelmeit. Ezen a nyáron megköttetett a klub történetének legdrágább igazolása. Steven Caulker 8 millió font ellenében érkezett a Tottenham Hotspurtól. A Háromoroszlános válogatottban is megforduló fiatal védő négy évre írt alá. A támadósort is igyekezett megerősíteni a PL-újonc: Andreas Cornelius személyében dán gólkirály érkezett a csapathoz. A dán válogatottban is bemutatkozó mindössze 20 éves játékos iránt a Chelsea, a Liverpool és az Arsenal is érdeklődött. John Brayfordot is a hátvédsor megszilárdítására igazolták. A kapusposztra érkező Simone Moore személye olyan összefüggésben érdekes, hogy a fiatal hálóőr négyszer szerepelt Anglia legnagyobb szigetének válogatottjában, a Wight-szigetekben.
Érdekesség, hogy a walesi csapat  mindössze egy walesi futballistát tudhat a soraiban, a fenegyerek Craig Bellamyt.

Valami azt súgja nekem, hogy a Cardiff lesz az egyik kieső, a 18. helyre tippelem őket.

Cardiffkislanynagyfoci

 A következő részben: Chelsea, Crystal Palace, Everton

2 komment

Címkék: arsenal premierleague astonvilla cardiffcity


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr116119641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalan Alfred Pall 2013.08.02. 19:29:43

Hasonlo velemenyen vagyok az Aston Villa es a Cardiff kapcsan, viszont ugy erzem,hogy az Arsenal vissza fog esni. Iden is csak nagy szerencsevel csiptek meg a 4. helyet es eddig nem igazoltak senkit, a vedelem es a kapusposzt lyukas. Amennyiben megszerzik Suarez-t nyilvan megno az eselyuk, de ha most kene tippelnem, akkor 5-6. helyet josolok az agyusoknak es egy ujabb trofea nelkuli szezont.

Dominik Záborszki 2013.08.02. 23:39:15

az Arsenal, ha nem kezd el rendesen igazolni a hátralévő egy hónapban, akkor a Spurs idén biztos vagyok benne, hogy előttük fog végezni. ők alaposan erősödtek eddig a nyáron, míg az Arsenal egyenlőre hozza a szokásosat, ami az átigazolásokat illeti. az Aston Villa kerete sokkal többre hívatott, mint amit a tavalyi pozíciójuk mutat, szóval náluk Én is jelentős javulásra számítok. a Cardiffnak pedig bár drukkolok, hogy bennmaradjon, de Én is azt érzem, hogy az idény végén mennek is vissza a Championshipbe.
süti beállítások módosítása