HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.07.15. 18:53 Ági07

U20-as világbajnokság - A KISLÁNY, NAGY FOCI ÁLOMCSAPATA

Az U20-as világbajnokság bővelkedett izgalmakban, szép gólokban és Irak személyében egy igazi meglepetéscsapatot adott a futballvilágnak. Összeállítottam a torna álomcsapatát, melyben szerepel Juventus, Manchester United és Barcelona játékos is.

kislanynagyfociu20dream-logo2

 

KAPUS:

Guillermo De Amores (Uruguay/Liverpool Fc-Montevideo) -  Nagyszerű teljesítményével kiérdemelte a torna legjobb kapusának járó Aranykesztyűt. Hét meccsen mindössze három gólt kapott. A19 éves hálóőr csapattársainak ajánlotta a díjat, elmondása szerint az ő remek teljesítményük nélkül nem kapott volna ekkora elismerést.

VÉDŐK:

Gulliermo Varela (Uruguay/Manchester United) - A torna előtt egy sikeres próbajáték után igazolta le őt a Manchester United, így szereplését a szokásosnál is nagyobb érdeklődés követte. Nem okozott csalódást, igazolta, hogy miért vetette ki rá a hálóját Európa egyik topklubja. Remekül oldotta meg védő feladatát és a támadásokból is kivette a részét.

 

Gastón Silva (Uruguay/Defensor Sporting) - Az uruk csapatkapitányának nagy szerepe volt abban, hogy a La Celeste hét meccsen csak három gólt kapott és a döntőbe masírozott. Idő kérdése és a felnőtt válogatott hátsó alakzatában is láthajuk őt.

 

Derik Osede (Spanyolország/Real Madrid Castilla) - A spanyol válogatott és a torna egyik legjobb belső védője volt. A legjobb 16 között kulcsfontosságú gólt szerzett Mexikó ellen. Nem lennék meglepődve, ha a nagy fiatalításba kezdett Királyi Gárdánál őt is a felnőtt közé neveznék hamarosan.

 

Ali Adnan (Irak/Baghdad Fc) - Személyes kedvencem, a torna egyik legnagyobb felfedezettje. Többek között a Sevilla és az Arsenal érdeklődését is felkeltette. De úgy néz ki, hogy a Galatasaray csap le a nagy tehetségre. Harcossága, eltökéltsége és kiváló bal lába együttesen eredményezte a vébén szerzett két gólját. Az angolok elleni csoportmeccsen a 93.percben egyenlített. Az Uruguay elleni elődöntőben lehetetlen szögből irgalmatlan erővel meglőtt szabadrúgása csapódott a hálóba. Főszerepe volt abban, hogy Irak a negyedik helyen zárta a világbajnokságot. Egyébiránt már 17 alkalommal pályára lépett a felnőtt válogatottban.

 KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Geoffrey Kondogbia (Franciaország/Sevilla) - Védekező középpályás létére két gólt is szerzett. A gallok első találkozóján bevette Ghána kapuját és a mérkőzés legjobbja címet is elnyerte, majd a házigazda törökök ellen is eredményes volt. Mindössze 20 éves, de az elmúlt szezonban a Sevilla játékosaként 28-szor pályára lépett a La Ligában.

 

Paul Pogba (Franciaország/Juvetnus) Az aranyérmes franciák csapatkapitányának teljesítményéről mindent elárul, hogy a torna legjobb játékosának választották. Sokat dolgozott és jól szervezte a játékot, igazi vezére volt a franciáknak.

Paul Pogba a torna legjobb játékosának járó díjjal            Paul Pogba a torna legjobb játékosának járó díjjal

 

Nicolás López (Uruguay/Udinese) Kiemelkedő teljesítményét Ezüstlabdával díjazták, Pogba után ő lett a vb második legjobb futballistája. Kiváló támadó erényket csillogtatott meg és négy góljával az uruk legeredményesebbje volt. Egyszerűen érthetetlen, hogy a Roma miért engedte át egy Udinésének.

Gerard Deulofeu (Spanyolország/Barcelona, kölcsönben Everton) Fantasztikus cselezőkészségével, gyorsaságával és technikai tudásával tűnt ki a tornán. A jenkik kapuját kétszer is megzörgette. Az első találata a vb egyik legszebb gólja volt. A rengeteg érdeklődő közül az Everton let a befutó. Egy évre vették kölcsön a Barcelona 19 éves tehetségét. A Stolverkosok menedzsere, Roberto Martínez a spanyol futball gyémántjának nevezte Deulofeut.

 CSATÁROK:

Ebenezer Assifuah (Gháha/Liberty Professionals) - Hat góllal ő lett a torna gólkirálya és ezzel elnyerte az Aranycipőt. “Egyszerűen hihetetlen.”- így értékelte a tornán mutatott teljesítményét Assifuah. A dobogó harmadik fokán végző Fekete Csillagok hagyományosan jól szerepelnek az U20-as világbajnokságokon. 2009-ben elsők lettek, 1993-ban és 2001-ben ezüstérmesek és 1997-ben negyedikek.
A franciáknak lőtt bombagólja az elődöntőben:

Yaya Sanogo (Franciaország/Arsenal) - Nem véletlen hogy már a torna alatt leigazolta az 191 cm magas, 20 éves támadót az Arsenal. Négy góljával is sokat tett azért, hogy a franciák megszerezzék történelmük első aranyát.

02072013_Arsenal-den-U20-imzasi

Szólj hozzá!

Címkék: valera deulofeu POGBA aliadnan assifuah deamores derikosede gastónsilva kondogbia nicolaslópez sanogo U20-asVB


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr176119639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása