HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.07.04. 14:52 Ági07

Kilenc éves a görög hősköltemény

Napra pontosan 9 éve ejtette ámulatba a futballvilágot a görög válogatott. A hellének 2004. július 4-én az Európa-bajnokság döntőjében Hariszteasz fejesével legyőzték a portugálokat és történetük legnagyobb sikerét aratva megnyerték a tornát.

gorogorszagebaranykislanynagyfoci

Hogy ez miért akkora világszenzáció? Egyrészt a görög labdarúgó-válogatott korábban a vébékéken és az eb-k alkalmával  meccset sem tudott nyerni. Másrészt újkori történetüket sem övezték dicsőséges sikerek: vereségekkel indítottak az Európa-bajnoki selejtezőkön és az új szövetségi kapitány, Otto Rehhagel leváltását követelték. A fogadóirodák érthető módon az esélytelenek táborába sorolták a görögöket. A híres-nevezetes William Hill fogadóiroda 50-1-hez fizetett egy esetleges Hellász-arany esetén. A német mester azonban ráncba szedte a görögöket és ő volt az első olyan edző, aki nem hazája válogatottjával vihette haza az Henri Delaunay-trófeát.

A görög tündérmese úgy kezdődött, hogy a nyitómeccsen 2:1-re legyőzték a házigazda portugálokat. Második csoportmérkőzésükön a spanyolokkal 1:1-et játszottak, majd kikaptak az oroszoktól. Négy pontot szerezve a kvartett második helyén végeztek és jutottak a következő körbe. A négy közé jutásért a címvédő franciákkal kellet megküzdeniük.  Hariszteasz az elődöntőbe fejelte a kék-fehér alakulatot. A fináléba a cseh vitézek legyőzésével vezetett a Rehhagel legénység útja. Nagy meglepetésre Dellasz a hosszabbításban döntőbe lőtte a görögöket.

Az Európa-bajnokság fináléját, a Portugália-Görögország találkozót  július 4-én a lisszaboni Luz-stadion 62 ezer néző előtt játszották. A hazai drukkerek lelki szemei előtt felsejlettek Figóék aranyéremmel a nyakukban. Ezt a képet azonban kénytelenek voltak elhessegetni, mivel Hariszteasz fejesgóljával megszületett a görög-csoda, azaz  a görög labdarúgás történetének első Európa-bajnoki aranya.

A GÖRÖG CSODA, ÚT AZ EB-ARANYIG:

[youtube OVU6XYJPLw8 nolink]

AZ EB-DÖNTŐ KÉPEKBEN

kislanynagyfociebdonto2004-7

kislanynagyfociebdonto2004-8

kislanynagyfociebdonto2004-9

kislanynagyfociebdonto2004-6

kislanynagyfociebdonto2004

kislanynagyfociebdonto2004-5

kislanynagyfociebdonto2004-3

kislanynagyfociebdonto2004-4

kislanynagyfociebdonto2004-11

kislanynagyfociebdonto2004-12

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr326119633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása