HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.07.01. 19:36 Ági07

„Felejthetetlen érzés 80 ezer dortmundit elcsendesíteni!” – exkluzív interjú Stieber Zoltánnal

Napjaink egyik legígéretesebb magyar szélsője. Kétszer pályára léphetett a nemzeti csapatban. 2011-ben a Bundesliga 2 második legjobb játékosának választották, később pedig a Bundesliga 1-ben is gólt szerzett. Megadatott neki az élmény, hogy 80 ezer dortmundi drukker előtt gólt lőjön a Bajnokok Ligája-döntős Borussiának. Most pedig a Kislány, nagy foci blognak nyilatkozik. Exkluzív interjú Stieber Zoltánnal a Greuther Fürth magyar válogatott középpályásával!

stieberzoliinterjukislanynagyfoci

Az előző szezonban sajnálatos sérülésed miatt csupán 16 Bundesliga találkozón léptél pályára a Greuther Fürth színeiben, de három góloddal így is második lettél a házi góllövőlistán. Hogyan értékeled ezt az évet?

ZOLI: Ez az esztendő arra volt jó, hogy bebizonyítsam - elsősorban saját magamnak -, hogy ha egészséges és fitt vagyok, akkor megállom a helyem akár a Bundesligában is.

 

Milyen érzés gólt szerezni a világ egyik legerősebb bajnokságában? 

ZOLI: Három gólt rúgtam, mindháromra nagyon szívesen gondolok vissza. A Hoffenheim ellenire azért, mert az volt az első a Bundesligában és a gólörömnél kijött belőlem minden keserűség, ami az előző szezonban felgyülemlett bennem.
A frankfurti talán életem gólja volt eddig. Később az unokáimnak biztos nagyon büszkén fogom mutatni! : )
A dortmundi pedig azért volt különleges, mert az idei szezon BL-döntősének lőttem 80 ezer ember előtt. Imádok sok néző előtt játszani és az a szurkolás, mikor ennyi ember 90 percen keresztül üvölt, az leírhatatlan. Ezt át kell élni! De amikor egy mozdulatomtól elcsendesült ez az óriási tömeg…Na, azt nem felejtem el, amíg élek!

 

A Fürth kiesett a másodosztályba, ami szintén erős pontvadászatnak számít. De talán nem gondolom rosszul, hogy te szeretnél újra első osztályú csapatban futballozni. Miként látod most, maradsz még a Fürth kötelékében a következő idényben?

ZOLI: Ebben az idényben szinte biztosan maradok Fürthben. Nyilván szeretnék minél hamarabb visszajutni az első osztályba. Jó lenne, ha a mostani csapatommal sikerülne. Meglátjuk…

 

Németországba igazolásod előtt több évet töltöttél Angliában. Tapasztaltál különbséget a két ország edzésmódszereiben és a felkészülés terén? Melyik ország áll közelebb a szívedhez?

ZOLI: Angliában nagyon jó alapokat kaptam és ezáltal vagyok most ott ahol. Viszont úgy érzem, jó döntést hoztam, hogy Németországba igazoltam. Az edzésmódszerek között azért van különbség: Angliában rövidebbek és jóval pörgősebbek az edzések. Németországban hosszabbak a tréningek, több pihenővel.

 

Öcséd, András az Aston Villa utánpótlás akadémiáján pallérozódik, ahogyan korábban te is. Hogy alakul az ő pályafutása? Elképzelhető, hogy ő is Németországban köt majd ki, mint a bátyja?

ZOLI: A fociban semmit nem lehet biztosra megmondani. Egy biztos: Andris most írt alá egy új szerződést a Villával. Hogy mi lesz a későbbi sorsa, azt még nehéz lenne megmondani. A legfontosabb, hogy minél előbb kezdje el ő is a felnőtt pályafutását. Nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, fizikailag és mentálisan egyaránt. Most úgy érzem, hogy kell neki egy edző, akitől megkapja a bizalmat és akkor nagyon szép karrier állhat előtte.

És előtted milyen karrier állhat? Milyen hosszútávú terveid vannak klubfutballt és a magyar válogatottat tekintve?

ZOLI: Konkrét tervek nincsenek. Tudom, hogy még sok van bennem és a karrieremben. Szeretnék mindent kihozni magamból.

VILLÁMKÉRDÉSEK

  1. Ki kedvenc labdarúgód a mostani játékosok közül?
    Robert Lewandowski. Igaz, hogy nem az én posztomon játszik, de amit idén mutatott, az fenomenális.
  2. A már visszavonult játékosok, a "régi nagyok" közül ki a példaképed, ki számodra az igazi labdarúgó-ikon?
    David Beckham
  3. Kedvenc csapatod?
    Real Madrid
  4. Kedvenc Könyved?
    Rhonda Byrne-tól a Titok című könyv.
  5. Kedvenc Filmed?
    Nincs igazi favoritom a filmek terén.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Stieber borussiadortmund greutherfürth stieberzoli


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr146119632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása