HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.25. 13:47 Ági07

KÁRTYACSATA! - 7 éve a Portugália-Hollandia VB-meccsen 20 lapot osztott ki a bíró

Napra pontosan 7 éve játszottak a 2006-os világbajnokságon a Portugália-Hollandia nyolcaddöntőt. Csontzene volt a javából, brutális belemenések és szabálytalanságok tarkították a mérkőzést. Az orosz játékvezető 16 sárga lapot és 4 pirosat osztott ki, ami rekord vébék történetében.

kislanynagyfociportugal-holland

Számomra ez a vébék történetének egyik legizgalmasabb mérkőzése. A  Nürnbergben lejátszott meccs "Battle of Nuremberg" néven híresült el a nemzetközi sportsajtóban. Örökre az emlékezetembe vésődött az a kép, amikor a hollandoktól kiállított Giovanni van Bronckhorst és a portugál Deco egymás mellett üldögélt a lépcsőn és beszélgettek. Akkor ugye még csapattársak voltak a Barcelonában. A háborús övezetben az volt a béke szigete. :)  Boulahrouz és Figo barátsága sem ezen a találkozón vált szorosabbá.
A háborút Maniche góljával a portugálok nyerték és továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol az angolokkal játszottak.

figoG260606_228x300

Nyolcaddöntő: Portugália-Hollandia 1-0 (1-0) Nürnberg, 41 ezer néző, v.: Valentyin Ivanov (orosz)
gólszerző: Maniche (24.) 

PIROS LAP: Costinha (45+1.), Deco (78.), illetve Boulahrouz (63.), van Bronckhorst (95.) 
SÁRGA LAP:  Maniche (20.), Costinha (31., 45+1.), Petit (50.), Figo (59.), Deco (73., 78.), Ricardo (76.), Nuno Valente (76.), illetve van Bommel (2.), Boulahrouz (7., 63.), van Bronckhorst (59., 95.), Sneijder (73.), van der Vaart (73.)

Portugália: Ricardo - Miguel, Ricardo Carvalho, Fernando Meira, Nuno Valente - Costinha, Maniche, Luis Figo (Tiago, 84.), Cristiano Ronaldo (Simao Sabrosa, 34.) - Pauleta (Petit, a szünetben)

Hollandia: Edwin van der Sar - Khalid Boulahrouz, Andre Ooijer, Joris Mathijsen (Rafael van der Vaart, 56.), Giovanni van Bronckhorst - Mark van Bommel (John Heitinga, 67.), Wesley Sneijder, Philip Cocu (Jan Vennegoor of Hesselink, 84.) - Robin van Persie, Dirk Kuyt, Arjen Robben

A KÁRTYACSATA:

[youtube WBpBoPDT22E nolink]

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hollandia portugália figo maniche 2006VB


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr646119628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása