HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.21. 14:53 Ági07

Boldog Shaun Goater-napot! - A bermudai futball-legenda

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer bermudai fiú, aki meghódította a Manchester City szurkolóinak szívét és a Premier Leaguet. Szülőhazája 2001. óta minden év június 21-én 'Nemzeti Shaun Goater-napot' tart. E jeles dátum eljövetelekor egykori klubja is az egész napot neki szenteli, a klub honlapján zseniális góljait idézik fel és a szurkolóktól folyamatosan érkeznek a személyes Goater-élmények.  A Manchester City színeiben 189 meccsen 103 gólt szerzett. A City drukkerei ikonként tisztelik és szeretik és nem csak azért, mert zsákszámra termelte a találatokat, hanem azért, mert Shaun egy rendkívül kedves, barátságos és jókedélyű fickó. Hiába igazolt el a Citytől, soha nem felejtette el, amit a klubtól kapott. Manapság is rendszeresen feltűnik a csapat meccsein és szívesen fényképezkedik a szurkolókkal.

shaungoaterkislanynagyfoci

Shaun Goater 1970. február 20-án született Hamiltonban, Bermuda fővárosában. Édesanyja, nagymamája és két nagynénje nevelte fel. Érdekes, hogy gyerekkorában csak nők vették körül, nem volt mellette az édesapja, aki a foci felé terelgette volna, mégis futballista lett belőle (nem is akármilyen!). 17 évesen futball ösztöndíjjal a Columbia Középiskola kötelékébe került. Épp Hálaadás ünnepén történt a csoda, Goatert kiszúrták a Manchester United megfigyelői és próbajátékra invitálták. Édesanyja, aki korábban focista volt, bátorította fiát, hogy fogadja el a felkérést és menjen Angliába. A Vörös Ördögök felnőttcsapatában nem jutott szóhoz, így továbbállt. A Rotherham Unitedben 209 meccsen 70 gólt szerzett, a Bristol Cityben 79 találkozón 43-szor talált be. Ezután került legnagyobb sikerei színhelyére, az akkor másodosztályú  Manchester Cityhez, akikkel folyamatosan liftezett a különböző osztályok között.  Rögtön kiestek a harmadosztályba, de a bermudainak is köszönhetően (17 bajnoki-gól) rögtön visszajutottak a második vonalba. A következő idényben 23 góljával  túlszárnyalta előző szezonbeli teljesítményét és City a legmagasabb osztályban, a Premier League-ben találta magát. Itt a sok sérülés miatt nem sok babér termett Shaunnak és a klubjának sem, mindössze 6-szor volt eredményes és a City megint a másodosztályba zuhant. A 2000/01-es szezon volt Goater élete legjobbja, 28 góllal a másodosztály gólkirálya lett és a City megnyerte a bajnokságot, ami azt jelentette, hogy újra mehettek a PL-be. Utolsó City-s idényét tehát a legmagasabb osztályban töltötte, majd játszott a Readingben, a Coventryben és a Southend Unitedben. Pályafutása végén bermudai csapatokban rúgta a bőrt. 2006. májusban akasztotta szögre a stoplist.

Nem csoda, hogy hazája megalapította a Shaun Goater-napot, hiszen nem kis dicsőséget hozott Bermudának. Neki köszönhetően már nem csak a bermuda nadrág és a Bermuda-háromszög rejtélye jut eszébe az embereknek, ha a szigetcsoport nevét hallják.

VIDEÓK!

Az utolsó városi derbijén két gólt  rámolt be a Manchester Unitednek, második találata a 100. gólja volt a City mezében, a sors iróniája, hogy éppen a United figyelt fel az akkor még 17 éves, csiszolatlan gyémántra:

[youtube DajxjCxKNsw nolink]

Shaun Goater góljai a Manchester City-ben:

[youtube P2xHBGHez6g nolink]

Forrás: wikipedia, mcfc.co.uk

Szólj hozzá!

Címkék: SHAUNGOATER


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr356119625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása