HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.21. 21:31 Ági07

Abby Wambach, a foci gólkirálynője!

A tavalyi év legjobb női labdarúgójának választott Abby Wambach a Dél-Korea elleni felkészülési meccsen  a jenkik öt  góljából négyet vállalt. Így már 160 (!) gólnál jár, ami egyrészt azt jelenti, hogy megdöntötte honfitársa, Mia Hamm 158 gólos rekordját, illetve ő lett minden idők legtöbb válogatott gólt szerző labdarúgója.

kislanynagyfociabbywambach

2013. januárjában Abbyről írt jóslatom tehát bevált: "Ne legyen hát kétségünk afelől, hogy lőtt gólok tekintetében Abby idén megelőzi Mia Hammet és az amerikai női válogatott legeredményesebb játékosa lesz."

A történelmi pillanat a 29. percben jött el: a BL-döntős Lyon játékosa, Megan Rapinoe remekül kanyarította be  szögletet, melyre Wambach jól érkezett és zseniális fejes gólt szerzett. Írhatnám, hogy természetesen fejjel talált be, mivel góljainak 40%-át ily módon továbbította a kapuba. Berohant az amerikai válogatott kispadjának apraja-nagyja és nagy ünneplésben részesítette a törtélnemi tettet végrehajtó támadót. Az amerikai válogatott hivatalos oldala egy nagy Abby-montázzsal és "Congratulations Abby" felirattal köszöntötte. A rekorder rá jellemző szerénységgel a társaknak mondott köszönetet a meccs végi interjújában. Egyébként ez volt a gólgyáros pályafutásának első mesternégyese. Korábban ötször szerzett mesterhármast, sőt egy alkalommal öt gólig jutott. 

wambachunnepleskislanynagyfoci

Abby Wambach négy évesen (!) kezdett el focizni, nem lehet elég korán kezdeni. :) Három meccsen 27 gólt termelt, így érthető módon később már a fiúkkal rakták össze. Középiskolai évei alatt 142 (!) gólt lőtt. Első profi csapata a Washington Freedom volt, ahol együtt játszott a nagy előddel, a női labdarúgás egyik nagy alakjával, Mia Hammel, aki egyébként twitterén gratulált utódjának és rekordja megdöntőjének.  Az amerikai válogatottal két olimpiai aranyat is nyert, mindkétszer főszerepet vállalt a sikerben. 2004-ben Athénban  Abby hosszabbításban szerzett gólja döntött a jenki lányok javára.  Tavaly, Londonban 5 góljával csapata legeredményesebb játékosa volt.

Az amerikai női-válogatott híveinek nem kell aggódnia  Abby Wambach visszavonulása miatt, ugyanis a 24 éves Alex Morgan méltó utódja lesz: 66 meccsen már 44 gólnál jár a fiatal támadó. 

A TÖRTÉNELMI GÓLOK

[youtube lpWgXG5YO7c nolink]

Forrás: fifa.com, ussoccer.com, wikipedia

Szólj hozzá!

Címkék: abbywambach miahamm usanoivalogatott


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr906119626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása