HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.18. 21:58 Ági07

Közönségszavazással kialakult a Kislány, nagy foci Álomcsapata!

Három héten keresztül szavazhattatok a blogom Facebook-oldalán az elmúlt szezon legjobbjaira.  Minden poszton öt jelölt közül választhattatok. A közösen felállított álomcsapat bivalyerős lett. A Dream Teamet alkotó labdarúgók közül öten a Bundesligából kerültek be, amely jól jellemzi a német bajnokság idei szezonban tapasztalt dominanciáját (elég csak a Bajnokok Ligája-döntőjének két német  résztvevőjére gondolni). Bármelyik topcsapattal szemben versenyképes lenne a közösen megszavazott álomcsapatunk. Hogy miért, az a következő bejegyzésből kiderül.  A rengeteg voksot ezúton is köszönöm! A bejegyzés végén az én All Star csapatomat is megismerhetitek. :-)

kislanynagyfocialomcsapat

David De Gea (Manchester United): Bajnoki címet nyert a Manchester Uniteddel.  Az Angol Profi Labdarúgók Szövetsége beválasztotta az Év csapatába. Fejlődése robbanásszerű, a BL-ben a Real Madrid ellen bemutatott parádés hárításaira sokan emlékeznek.

Philipp Lahm (Bayern München): Bajnokságot, kupát és BL-t nyert a Bayernnel. Védőfeladatát briliánsan látta el és a támadósokban is kulcsszerepe volt: a gólpasszokat figyelembe véve ő volt Bundesliga második legeredményesebbje: 11 assziszt szerepel a neve mellett. Jupp Heynckes szerint Lahm a jövő évi Aranylabda egyik várományosa.

Giorgio Chiellini (Juventus): A bajnok Juventus védelmének oszlopa. A világ egyik legjobb középhátvédjének tartott Chiellini remek szezont futott és nagy szerepe volt abban, hogy a Juve első helyen végzett a bajnokságban, illetve a BL-ben a negyeddöntőig menetelt.

Mats Hummels (Borussia Dortmund): A Dortmunddal bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába és a Bayern mögött másodikak lettek a Bundesligában. Kiválóan fejel és szerel. Nem véletlen, hogy a Barcelona is feni rá a fogát.

David Alaba (Bayern München): Triplázott a Bayern Münchennel. 20 évesen biztos pont volt a bajorok védelmének bal oldalán. Rendkívül gyors és távolról is jól lő. A bajnokságban 3 gól, 3 assziszt, míg a BL-ben 2 gól, 2 assziszt volt a mérlege.

Arturo Vidal (Juventus): Elévülhetetlen érdemei voltak a Juventus bajnoki aranyában. Helyet kapott a Serie A All Star csapatában és az Öreg Hölgynél a szezon legjobbjának választották. A bajnokságot és a BL-t tekintve összesen 13 gólt szerzett és 10 asszisztot osztott ki.

Andrea Pirlo (Juventus): Tanári játékkal segítette bajnoki címhez az Öreg Hölgyet. Mesteri szabadrúgásai és forintos passzai élményszámba mennek.

Thomas Müller (Bayern München): A triplázó Bayern München egyik legjobbja volt. Minden sorozatot figyelembe véve ő volt a bajorok legeredményesebbje. A Bundesligában 13 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki. Míg a Bajnokok Ligájában nyolcszor volt eredményes és kétszer kétszer készített elő gólt. Jupp Heynckes szerint Thomas Müller esélyes lehet a jövő évi Aranylabda-szavazáson.

Mario Götze (Borussia Dortmund): A német futball egyik legnagyobb tehetsége. 10 gólt lőtt és 9 gólpasszt termelt a Bundesliga idei szezonjában. Több jelentős internetes weboldal (goal.com, whoscored)  is beválasztotta a Bundesliga idei szezonjának álomcsapatába.

Gareth Bale (Tottenham Hotspur): A walesi szélső élete eddigi legjobb szezonján van túl. Angliában a játékostársak szavazatai alapján elnyerte a legjobb fiatal és a legjobb felnőtt játékos megtisztelő címeket, valamint az újságíróknál is ő végzett az élen.

Robin van Persie (Manchester United): 26 gól lőtt a Premier League idei szezonjában, mellyel bezsebelte a gólkirályi címet és a játékostársak is beválasztották az idény álomcsapatába. Nélküle a Manchester United nem nyert volna meg a bajnokságot.

Sir Alex Ferguson: Bajnoki címet nyert a Manchester Uniteddel. Ez volt a 13. És egyben az utolsó, mivel a skót legenda a szezon végén bejelentette, hogy 26 és fél év után feláll a Vörös Ördögök kispadjáról és a jövőben a hátterből segíti szeretett klubja szakmai munkáját és a pihenésre is több időt fordít.

Az én  2012/13-as All Star csapatom négy helyen tér el a közösen megszavazottól. Íme:  Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund)--Philipp Lahm (B.München), Raphaël Varane (R.Madrid), Dante (B.München), David Alaba (B.München)--Arturo Vidal (Juventus), Frank Lampard (Chelsea)--Thomas Müller (B.München), Lionel Messi (Barcelona), Gareth Bale (Tottenham Hotspur)--Robin van Persie (Manchester United)

Szólj hozzá!

Címkék: dante lionelmessi vanpersie varane degea mariogötze franklampard siralexferguson davidalaba andreapirlo arturovidal garethbale kislánynagyfociálomcsapat2012/13 matshummels thomasmüller weidenfeller


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr256119623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása