HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.04.15. 19:26 Ági07

Bombagólok és kiwi Messi a Kenguruk földjéről

A Kenguruk földjéről kis hazánkba érkezett foci hírek leginkább Alessandro Del Pieroról és Emile Heskeyről szóltak. A cikkből kiderül, hogy az ausztrál ligának is van egy Messije, akit a Liverpool és a Juventus szeretne megszerezni. Nézzünk egy kicsit a színfalak mögé, ugyanis nagydönőjéhez érkezett az A-league. Az április 21-i finálét a Western Sydney Wanderers és a Central Coast Mariners vívja egymással. A döntő előtt  különböző díjak kerültek kiosztásra. 

[caption id="attachment_4849023" align="aligncenter" width="600"]Ono, Del Piero, Heskey Ono, Del Piero, Heskey[/caption]

A szezon legszebb góljának az argentin Marcos Flores találatát választották, mely egy fantasztikus akció után született. A Melbourne Victory játékosa saját térfelén szerezte meg a labdát és egy pár passz után már a Wellington tizenhatosa előtt voltak a Victory futballistái. Flores a negyedik passz után továbbította a labdát a kapuba. Íme a találat:

[youtube B_lAaieZxeQ nolink]

Flores gólján kívül azért akadt még egy-két emlékezetes gól. Szemezgessünk most ezek közül. Alessandro Del Piero csapata, a Sydney FC rosszabb gólkülönbségének köszönhetően épphogy lemaradt a rájátszásról, de Alex 14 góljával  mindent megetetett klubja sikeréért. Egyik legszebb találatát a Perth Glory ellen szerezte:

[youtube 0qgvbcphsWA nolink]

A Feyenoordban és a Bochumban is megfordult Shinji Ono az elődöntőben szerzett gyönyörű távoli gólja is igen mutatósra sikeredett. Csapata, a Western Sydney Wanderers bejutott a nagydöntőbe. A japán játékos hétszer volt eredményes a szezon során.

[youtube fk3186CUQRI nolink]

Ono új év napján is szerzett két fantasztikus gólt, különösen az első sikeredett parádésra, melynek alkalmával Ono megcsillantotta zseniális technikai tudását:

[youtube 3bIJV5t6J1k nolink]

A szezon legjobb fiatal játékosának választott Marco Rojas kísértetiesen hasonló gólt lőtt korábban, mint Ono. Az új zélandi tehetség a harmadik legtöbb gólt szerezte az idényben (15) és a második legtöbb asszisztot osztotta ki (7). A youtube-on van róla egy "Kiwi Messi" cím alatt futó videó, amit érdemes megnézni. Nem véletlen hát, hogy a Liverpool megfigyelőket küldött Ausztráliába miatta és a Juventus is bejelentette, hogy érdeklődik iránta.

[youtube hddhYOPDtS8 nolink]

Emile Heskey együttese, a Newcastle Jets sem jutott a rájátszásba, de 'Bruno' kilenc alkalommal is eredményes volt. Ollózós gólja volt a legemlékezetesebb, amit a Melbourne Victorynak lőtt.

[youtube n2o0h2dPmMA nolink]

A gólkirályi címet a döntőbe jutó Central Coast Mariners támadója, a 36 éves Daniel McBreen szerezte meg. A Newcastle Unitedben is megforduló játékos 17-szer volt eredményes.

[caption id="attachment_4849025" align="aligncenter" width="600"]A veterán gólkirály, Daniel McBreen A veterán gólkirály, Daniel McBreen[/caption]

Az év kapusa a Western Sydney Wanderers hálóőre, Ante Covic lett. A 38 éves játékos kétszer lépett pályára Ausztrália nemzeti válogatottjában és tagja volt a németországi világbajnokságra utazó keretnek is. Korábban védte a PAOK és a Dinamo Zágráb kapuját is.

[caption id="attachment_4849026" align="aligncenter" width="600"]Az év kapusának választott Covic nagy mókamester Az év kapusának választott Covic nagy mókamester[/caption]

Tony Popovicot, a Western Sydney Wanderers mesterét választották az év edzőjének. Popovic játékos pályafutásának csúcsa az volt, amikor Guus Hiddink irányítása alatt pályára lépett a 2006-os németországi vb-n. Európában is kipróbálta magát, méghozzá Angliában, a Crystal Palace együttesénél.

[caption id="attachment_4849027" align="aligncenter" width="600"]Az év edzőjének választott Popovic 2006-ban még a VB-n szerepelt játékosként Az év edzőjének választott Popovic 2006-ban még a VB-n szerepelt játékosként[/caption]

 

A döntőt magyar idő szerint április 21-én, vasárnap reggel 8 órakor rendezik az Allianz-ban (nem, nem a müncheniben, hanem Sidney-ben :) ).

Szólj hozzá!

Címkék: ausztrália ono heskey delpiero antecovic kiwimessi macbreen marcorojas mcbreen tonypopovic


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr826119597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása