HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.02.03. 13:51 Ági07

Bepillantás a múlt matricás albumába: hollandok egykor és most

Sokan bélyegeket gyűjtenek, mások a modellrepülőkért vannak oda. A labdarúgás szerelmeseinek gyermekkora pedig a focis matricák jegyében telt. Bizonyára sokatoknak vannak kellemes emlékei a lutra-albumokról, ragasztós füzetekről, matricás kiadványokról. Ki hogy nevezte. Új rovatomban ezt a korszakot idézem fel:  Az Old Panini weboldal segítségével minden héten kiválasztok három ismert embert a futball világából és összevetem a retró képüket a mostani ábrázatukkal. Következzen most három holland, három különböző generáció tagja.

1, LOUIS VAN GAAL (született: 1951. augusztus 8.)

A holland válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya a bal oldali képen húszas éveit taposta és a belga Royal Antwerpben(1973-1977)  játszott akkoriban. Játékosként megfordult az Ajaxban, a Telstarban és az Alkmaarban is, de a most másodosztályú Sparta Rotterdam mezét öltötte magára legtöbbször. Edzőként többek között az Ajaxot, a Barcelonát és a Bayern Münchent is irányította.

 

2, MARCO VAN BASTEN (született: 1964. október 31.)

Van Basten nem csak hazájában számít legendának, a világ számos focirajongójának szívét meghódította fantasztikus futballtudásával, zseniális góljaival. 17 éves volt, amikor az Ajaxhoz került és egészen 23 éves koráig rúgta a bőrt az amszterdamiaknál. Ekkor készült róla ez a tini kép. Az Ajaxnál is többször lépett pályára az AC Milan együttesében. A nemzeti csapatban is óriási sikereket ért el. Háromszoros aranylabdás, Európa bajnok, európai aranycipős, háromszor hódította el a Milannal a BEK-et a Bajnokok Ligája elődjét és még hosszan lehetne sorolni van Basten címeit. Jelenleg  a holland első osztályban szereplő Heerenveen edzője. De irányította már a nemzeti csapatot és az Ajaxot is.

 

 

3, MARK VAN BOMMEL (született: 1977. április 22.)

Ha van Bommel látná ezt a képet valószínűleg pirulna egy picit. :) A hajánál már csak serkenő bajuszkája viccesebb. A Fortuna Sittard játékosa volt, amikor ez az arcpirító fotó készült róla. 15 évesen került a klubhoz és egészen 22 éves koráig játszott a Fortunánál. Majd a PSV-hez igazolt és utána olyan csapatok mezében rúgta a bőrt, melyekről unokáinak is büszkén dicsekedhet majd: Barcelona, Bayern München, Milan. Jelenleg egykori csapatánál, a PSV-nél rúgja a bőrt.

 

A rovat korábbi bejegyzései:

1, RÉSZ - három aktív edző, aki egykoron rúgta a bőrt

Szólj hozzá!

Címkék: matricásalbum louisvangaal marcovanbasten markvanbommel


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr766119551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása