HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.01.18. 21:30 Ági07

Ki a legjóképűbb edző? - Szavazzatok!

Keressük a legjóképűbb fociedzőt. Összeállítottam nektek egy listát, melyből kiválaszthatjátok a nektek legjobban tetsző mestert. A következő 12 edző ismérve a jóképűségen túl, hogy rendkívül sikeresek és fantasztikus eredményeket értek el.

IDE KATTINTVA SZAVAZHATTOK! 

1, JOSÉ MOURINHO (50 éves, portugál, Real Madrid)

Eredményeit tekintve a 12 jelölt közül Mourinho a legsikeresebb. Ernst Happel és Ottmar Hitzfeld után ő a harmadik edző, aki két különböző csapattal (Porto, Inter) is Bajnokok Ligáját tudott nyerni. Illetve a negyedik olyan a sorban, aki 4 különböző ország elsőosztályú bajnokságában is élen végzett klubjával (Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid).

 

2, BEN OLSEN (36 éves amerikai, DC United)

A sármjáról és szókimondó stílusáról ismert egykori válogatott védő edzőként újraélesztette az USA egyik legjobb klubját, vulgaritástól sem mentes szófordulatai a főcsoport döntőig repítették az utóbbi időben nyűglődő DC Unitedet.

3, ANDREA STRAMACCIONI (38 éves, olasz, Inter)

Miután az Inter Primavera csapatával megnyerte a rangos NextGen Series fináléját (ifjúsági Bajnokok Ligája) az Inter felnőttcsapatának kispadján találta magát. Rendkívül taktikus és intelligens edző. Az általa vezetett Inter vetett véget a Juventus 49 meccses veretlenségi szériájának. Giovanni Trapattoni méltó utódjának tartja a fiatal mestert.

4, JOSEP GUARDIOLA (42 éves, spanyol, nyártól Bayern München)

A Barcelonával első szezonjában triplázott: megnyerte a spanyol bajnokságot, a Király Kupát és a Bajnokok Ligáját, mellyel ő lett a sorozat történetének legfiatalabb győztese. Négy éves barcelonai regnálása idején 14 trófeával gazdagította a katalán klub vitrinjét.

5, ANDRÉ VILLAS-BOAS (36 éves, portugál, Tottenham Hotspur)

A Portoval veretlenül lett bajnok és a valaha volt legfiatalabb edző, aki Európa-liga győzelemre vezette csapatát. A Portoval összesen négy trófeát zsebelt be.

6, VINCENZO MONTELLA (39 éves, olasz, Fiorentina)

Az acélosnak nem nevezhető Catania csapatát egészen a 11. helyig vezette a tavalyi szezonban és rekordmennyiségű pontot gyűjtött össze a szicíliai együttessel. A Fiorentina le is csapott Montellára, aki a 2012/13-as szezont már a lilák padján kezdte. Jelenleg nemzetközi kupaindulást érő helyen áll a bajnokságban a firenzeiekkel.

 

7,  THORSTEN FINK (46 éves, német, Hamburger SV)

A Basel együttesével kétszer végzett a svájci bajnokság élén és a kupát is bezsebelte velük. Jelenleg a német  Bundesligában ténykedik a Hamburg mestereként.

8, ROBERTO MANCINI (49 éves, olasz, Manchester City)

Háromszor vezette olasz bajnoki címre az Intert és kétszer olasz kupát is nyert a Nerazzurrival. A hazai terep után Anglia felé vette az irányt és a Manchester City trénere lett. A Cityt 44 év után vezette bajnoki címre és az FA-kupát is elhódította velük.

 

9, JÜRGEN KLOPP (46 éves, német, Borussia Dortmund)

Elsőként a Mainz csapatát irányította, ahol történelmet írt, mivel a másodosztályból a Bundesligába vezette az együttest. Története során először. 7 év után elköszönt és a Borussia Dortmund mestere lett. Az elmúlt két szezonban megnyerte a salátástálat a sárga-feketékkel és a német kupát is magasba emelhették az elmúlt idényben. A BL idei szezonjában fantasztikusan menetel a Borussiával. Az ún. halálcsoportból (Real Madrid, Ajax, Manchester City) első helyen jutottak a következő körbe.

10, JOHN ALOISI (37 éves, ausztrál, Melbourne Heart) 

Játékosként beírta magát az ausztrál focitörténelembe: a 2006-os vb selejtezői végén ő értékesítette azt a tizenegyest, amellyel Ausztrália kijutott a döntőre. Az uruguayiak elleni büntetőt a közelmúltban az ausztrál sporttörténelem három legfontosabb eseménye közé választották. (forrás: nso.hu). Tavalyi év májusában edzői karrierje is elkezdődött, májusban a Melbourne Heart edzője lett.

11, MICHAEL LAUDRUP (49 éves, dán, Swansea)

Játékosként fantasztikus karriert futott be és edzőként is fényes jövő áll előtte. Elsőként a Bröndby együttesét irányította, 2005-ben bajnokságot nyert velük. Majd a spanyol Getafe edzője lett. Nagy sikert ért el velük, amikor is a 2007/2008-as szezonban egészen a spanyol kupa döntőjébe vezette őket. Spanyolország után a Premier League felé vette az irányt és a walesi, Swansea menedzsere lett.

 

12, DIEGO SIMEONE (43 éves, argentin, Atletico Madrid)

Már Argentínában is sikerrel vette az akadályokat, de az igazán nagy diadalt az Atletico Madriddal aratta. Európa-ligát nyert a Matracosokkal és Szuperkupa-döntőben 4:0-ra mosták le a Chelsea-t.

 

Szólj hozzá!

Címkék: guardiola stramaccioni robertomancini andrévillasboas benolsen diegosimeone johnaloisi josémourinho jürgenklopp michaelwiesinger thorstenfrings vinceznomontella


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr466119538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása