HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.01.08. 22:25 Ági07

Az én álomcsapatom, avagy a spanyol bajnokságon túl is van élet

A zürichi FIFA-gála keretében ismertették 2012 álomcsapatát (FIFA FIFPro World XI), melyet 50.000 profi labdarúgó szavazott meg. Ezen játékosok többsége szerint a világ futballja nem áll másból csak a Real Madrid és a Barcelona játékosaiból, valamint az egy szem, Atletico Madrid kötelékébe tartozó Falcaoból.

Mélységesen felháborított, hogy a világ talán legjobb bajnokságából - személyes kedvencemből - egyetlen egy játékos sem szerepel a dream teamben. Holott a Chelsea a Bajonokok Ligája-győzelmével felült Európa trónjára. A spanyoltól nívósabb pontvadászatot, a német Bundesligát is figyelmen kívül hagyták. A Bayern München ezüstérmes lett a BL-ben (az elődöntőben épp az álomcsapatba öt játékost adó Real Madridot búcsúztatták). A bajnok-és kupagyőztes Borussia Dortmundból is illett volna legalább egy játékost beválogatni. A Serie A-t veretlenül megnyerő és 49 meccses veretlenségi szériát produkáló  Juventusra is fittyet hánytak. Nem mellékesen az olasz válogatott nem kis meglepetésre befocizta magát az Európa-bajnokság döntőjébe. Az Öreg Hölgy és az Azzurri vezére Andrea Pirlo egyértelműen helyet követelt volna magának.

Hova tette a szemét és a szakmaiságát 50.000 profi focista? Csak egy dologra tudok gondolni: a többség nem rendelkezik kellő alázattal és hozzáértéssel a szakma iránt. Számukra a foci egyszerű pénzkereseti lehetőség. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a nagy részük nem néz meccseket, fogalmuk sincs róla, hogy igazán ki érdemes arra, hogy bekerüljön az all star csapatba. A korábbi FifaPro által választott álomtizenegyeket nézve egyenes út vezetett az idei állapotokhoz: 2010-ben mindössze 3 játékos (Maicon, Wesley Sneijder, Lúcio) volt, aki nem a spanyol bajnokságból került ki, 2011-ben már csak 2 focistát (Nemanja Vidic, Wayne Rooney) választottak a La Ligán kívülről.

Az Aranylabda Lionel Messihez került, melynek jogosságát nem feszegetném. Inkább visszautalnék az általam indított Ezüstlabda-szavazásra, melynek keretében olyan játékosokra szavazhattatok akik kiváló tavalyi teljesítményük ellenére kimaradtak az Aranylabda-jelöltek 23-as névsorából. Ezúttal a Napoli kiválóságára, Edinson Cavanira érkezett a legtöbb voks. Egy évvel korábban pedig Robin van Persie kapta a legtöbb szavazatot.

Végül álljon itt az én álomcsapatom, természetesen Messit és C.Ronaldot én sem hagyhattam ki, de közel sem olyan egysíkú, mint a fentebb említett 11. 

Kapus: JOE HART (angol, Manchester City): angol bajnok, Charity Shield, azaz Szuperkupa-győztes, a 2011-12-es szezon végén megkapta a Premier League aranykesztyűjét.

Hátvédek: SERGIO RAMOS (spanyol, Real Madrid): spanyol bajnok, EB-győztes,  Szuperkupa-győztes MATS HUMMELS (német, Borussia Dortmund): német bajnok és kupagyőztes, EB-harmadik ANDREA BARZAGLI (olasz, Juventus):  olasz bajnok, EB-második, Szuperkupa-győztes ASHLEY COLE (angol, Chelsea): BL-győztes, FA-kupa győztes

Középpályások: ANDREA PIRLO (olasz, Juventus): olasz bajnok, EB-második, Szuperkupa-győztes ANDRÉS INIESTA (spanyol, Barcelona): EB-győztes, Király-kupa-győztes CRISTIANO RONALDO (portugál, Real Madrid):  spanyol bajnok, EB-győztes,  Szuperkupa-győztes, Európai ezüstcipős 46 góllal, EB-harmadik

Csatárok: ROBIN VAN PERSIE (holland, Arsenal/Manchester United): a Premier League gólkirálya, európai Bronzcipős 30 góllal LIONEL MESSI (argentin, Barcelona): Király-kupa-győztes, a La Liga gólkirálya, európai Aranycipős 50 találattal DIDIER DROGBA (elefántcsontparti, Chelsea/Shanghai Shenhua): BL-győztes, a BL-döntő legjobbjának választották, FA-kupa győztes

 

Szólj hozzá!

Címkék: aranylabda


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr676119527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása