HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.01.08. 15:07 Ági07

Abby Wambach, 2012 legjobb női játékosa

A FIFA-gálán a férfiak voltak rivaldafényben. Legfőképp Lionel Messi, aki negyedszer nyerte meg az Aranylabdát. De a női labdarúgás is megérdemli a figyelmet. Szóljon hát a fáma Abby Wambachról 2012 legjobb női játékosáról.

Wambach 198 válogatottbeli fellépésén 152 gólt termelt. Már csal 6 találatra van attól, hogy letaszítsa trónjáról a már visszavonult 158 góllal vezető Mia Hammet. Wambach fejjátéka átlagon felüli, góljainak 40 százalékát fejjel szerezte. Kétszeres olimpiai bajnok. A 2004-es athéni fináléban Abby hosszabbításban szerzett gólja döntött a jenki lányok javára. A londoni Olimpián is főszerepet vállalt az aranyérem megszerzésében; a nemzeti csapat legeredményesebb tagja volt. Ne legyen hát kétségünk afelől, hogy lőtt gólok tekintetében Abby idén megelőzi Mia Hammet és az amerikai női válogatott legeredményesebb játékosa lesz.

Abby Wambachnak nemrégiben kérdéseket tehettek fel az ESPN olvasói, melyből kiderült, hogy 7 testvére közül ő a legfiatalabb. Kedvenc filmje Az órák és a Rettenthetetlen. Elmondása szerint,  ha nem focista lenne, akkor profi kerékpárosként keresné a kenyerét.

Végezetül következzék két fantasztikus gól Abbytől. Az egyik egy bevetődős fejesgól, amit Kanada ellen szerzett. A másik egy távoli bomba a svédek kapujába.

[youtube ng0yM5VY33w nolink]

[youtube r5MWYMc0cvI nolink]

Szólj hozzá!

Címkék: nőifoci abbywambach


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr46119526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása