HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.12.08. 21:41 Ági07

Beharangozó: MANCHESTERI DERBI

Ízig-vérig rangadó lesz a Manchester City-Manchester United találkozó. Nézzük, hogy miért is lesz fantasztikus ez a randevú.

1, A Manchester United 36 ponttal vezeti a Premier League pontvadászatát. A City 3 ponttal kevesebbet gyűjtve a második helyen áll.

2,  A Vörös Ördögök lőtték a legtöbb gólt eddig a bajnokságban: 37-et, míg a Manchester City kapta a legkevesebbet: 11-et.

3, 7 góljával a City legeredményesebb játékosa Carlos Tevez, míg a másik oldalon 10 találattal Robin Van Persie áll az élen e tekintetben.

4, A manchesteri bajnoki derbik statisztikája: 40 City győzelem; 49 döntetlen; 58 United győzelem

5, Mindkét csapat színeiben játszottak: Denis Law, Andrei Kanchelskis, Peter Schmeichel, Andy Cole, Carlos Tevez, Owen Hargreaves

6, Sir Matt Busby játékosként a City mezét öltötte magára, menedzserként a Unitedet irányította. Steve Coppell és Mark Hughes esetében ez fordítva történt: a Unitedben játszottak, de menedzserként a városi riválisnál dolgoztak.

7, A két klub  jelenleg is aktív játékosai közül Wayne Rooney szerezte a legtöbb gólt -nyolcat- a két csapat összecsapásain. A második legeredményesebb is egy Vörös Ördög, Paul Scholes.

8, Wayne Rooney 2011. februárjában élete gólját lőtte a City elleni bajnoki találkozón: Nani beadását ollózta Hart kapujába. Ezzel a találattal nyert akkor a Ferguson-alakulat és Rooney varázslatos gólját Puskás-díjra jelölték (végül Neymar kapta). Valamint a Premier League 20 éves történetének legszebb góljává választották.

9, Legnagyobb arányú City-győzelmek: United 1–6 City(1926); United 0–5 City(1955), United 1–6 City(2011) Legnagyobb arány United-győzelem: United 5–0 City (1994)

10, Sir Alex Ferguson 26 éves regnálása alatt a Manchester City 18 menedzsert fogyasztott el.

A Daily Mail klasszikus poszterei a két csapat játékosairól:

 

Szólj hozzá!

Címkék: manchestercity manchesterunited


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr406119504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása