HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.09.17. 18:36 Ági07

Nyertesek/vesztesek: Huszti bombaformában, válogatottunk mélyponton

Az elmúlt hét első felében világbajnoki selejtezőket játszottak világszerte, a hét második felében a bajnokságokban zajlottak az események. Nézzük az elmúlt hét legnagyobb nyerteseit és veszteseit.  

NYERTESEK

husztiszabiollo.jpg

Huszti Szabolcs (Hannover): Világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő a hétvégi Bundesliga fordulóban. A Hannover első gólját szabadrúgásból szerezte, a második találatnál előkészítő volt. Ezután jött az igazi nagy durranás: ollozós győztes gólt lőtt a 90. percben. Öröm az ürömben, hogy a mezlevételért kapott egy sárgát, majd felugrott a kerítsére, amiért jött a második és kiállították. A Kicker c. tekintélyes német sportlap az előző fordulóban is a legjobb osztályzatot adta Huszti teljesítményére (4 gólpasszt adott) és most is.

Szerbia: A hét eleji világbajnoki selejtezők alkalmával 6:1-el ütötték ki a walesi nemzeti tizenegyet, mellyel beállították legnagyobb arányú győzelmi rekordjukat.

Tischler Patrik (MTK), Simon Attila (Paks): Előbbi játékos 21 perc alatt klasszikus mesterhármast lőtt az Egernek az NB1 nyitófordulójában, utóbbinak 13 perc is elég volt a triplához, mellyel a siófokiakat szomorította.

Twente: Öt forduló után a Twente az egyetlen 100%-os csapat a holland Eredivisieben. A legutóbbi fordulóban idegenben 6:2-re verték a Willem II-t. A csapat a nemzetközi színtéren is remekül teljesít, ugyanis bejutottak az Európa-liga csoportkörébe, ahol épp Huszti Szabolcs csapatával a Hannoverrel találkoznak először.

Arsenal: Valósággal szétágyúzták az újonc Southampton kapuját. A Wenger-alakulat 6:1-el küldte haza a Szenteket. 

Lazio: Három forduló után 100%-os a bajnokságban a római alakulat. 1974-75-ös idény óta nem kezdték ilyen jól a bajnokságot. 

Alexander Büttner: Kitűnően helyettesítette a sérült Patrice Evrát a Manchester United-ben a Wigan elle megnyert 4:0-ás találkozón. A holland balbekk első meccsén gólt lőtt és gólpasszt adott. 

Paul Scholes: 700. bajnoki meccsét góllal ünnepelte a Vörös Ördögök vörös középpályása. 

Jozy Altidore: Mesterhármast lőtt és egy gólpasszt is adott a Roda ellen. Immáron 7 gólnál jár az amerikai csatár és vezeti az Eredivisie gólvadászatát.

VESZTESEK 

magyarkudarc.jpg

Magyarország: Második Vb-selejtező meccsünk igazi rémálom volt a hollandok ellen. Négy gólt kaptunk, óriási védelmi hibákat ejtettek a védőink, előrejátékról nem beszélhetünk.

Hoffenheim, Hamburg: Ez a két csapat áll nulla ponttal a Bundesligában három forduló után.

Southampton: Tény, hogy nagyon rossz az újonc sorsolása a PL-ben (az elmúlt 4 forduló során találkoztak már a Manchester Cityvel, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal is), de az Arsenaltól bekapott 6 gól már kínos, főképp úgy hogy két öngóllal járultak hozzá a Szentek az Ágyúsok féltucat góljához

Dinamo Moszkva: Dzsudzsák Balázs csapata 8 forduló alatt a hetedik vereségét szenvedte el az orosz bajnokság hétvégi fordulójában. Ezzel a teljesítménnyel nem is állhatnak máshol, mint az utolsó kiesőhelyen.

AS Roma: Zeman mesternek nem elég, hogy a kulcsemberei sérültek, a hétvégi bajnokin 2:0-ás vezetésről bukták el a Bologna elleni meccsüket.

Real Madrid: A Királyi Gárda a hétvégi fordulóban 1:0-ra kikapott a Sevillától. A 2000-2001-es szezonban kezdtek utoljára ilyen rosszul a bajnokságban: 4 forduló után 4 pont.

Liverpool: A Vörösök 100 éve, az 1911-12-es bajnoki szezonban kezdték ilyen rosszul a bajnokságot, mint most. Négy forduló után még mindig nyeretlenek. A West Bromtól és az Arsenaltól is kikaptak, míg a Manchester Cityvel és a Sunderlandel ikszeltek.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr634783580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. v.b.1990 2012.09.17. 23:48:59

Husztinak sosem a képességeivel volt a probléma ,hanem ami a "szívén az a száján" mentalitás(ami egyáltalán nem rossz) és ez az ami egyesek érdekeit sértette.
Egy jó Husztira most óriási szüksége van a jelenlegi magyar válogatottnak.
Ami meg a "lúzereket" illeti: Azért az a sors különös fintora,hogy amíg a Dinamo valami egészen döbbenetes mélyrepülésben van addig Dzsudzsák korábbi orosz klubja az Anzsi szinte szárnyal.

Ági07 2012.09.18. 09:05:27

@dr. v.b.1990: Igen, igazad van Husztival kapcsolatban, de érdekes, hogy az ilyen típusú játékosokat nálunk nem tudják kezelni. Mintha hiányozna a pedagógiai készség. Abdival is ez történt a Fradinál. De a lényeg az valóban az, hogy a válogatottnak szüksége van Husztira és luxus, hogy nem rendezik ezt az ügyet.

Dzsudzsák esete érdekes. Szerintem Hiddinknek nagy szerepe van abban, hogy az Anzsi ennyire jól teljesít mostanában. Balázsnak jót tenne, ha maga mögött hagyná januárban Oroszországot és visszamenne Hollandiába.
süti beállítások módosítása