HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.09.13. 21:15 Ági07

Michu, a Premier League új sztárja

Egy éve, aligha tudta bárki is Spanyolország és Anglia szerte, hogy ki is az a Miguel Pérez Cuesta. Valójában most is kevesen tudják, hogy kiről is van szó. Viszont a Michu név már sokaknak ismerős lehet. A spanyol középpályás nyáron igazolt Spanyolországból a Premier Leagube-be, a Swansea-ba és valóságos repülőrajtot vett. Minden egyes bajnoki találkozón eredményes volt eddig. Első meccsén rögtön kétszer zörgette meg a QPR hálóját és egy asszisztot is kiosztott.

michu.jpg

Az oviedeoi srác története igazi tündérmese, alulról kezdte és a csúcsra jutott. 
2003-ban még a spanyol negyedosztályban játszott nevelőegyesületében az Oviedeoban. A klubnál az utolsó két szezonját már a harmadosztályban töltötte. Ezt követően a Celta Vigo igazolta le, amelynek színeiben újra lépett egy szintet felfelé, immáron a spanyol másodosztályban is kipróbálhatta magát. 2011. júliusában jött a következő lépcsőfok; a spanyol első osztály a Rayo Vallecanoban. Michu 15 gólt szerzett a Rayoban és ezzel ő lett a La Liga tavalyi szezonjának legerdményesebb középpályása. A csapat drukkereinek bánatára legjobb játékusokat el kellett adniuk, mivel a spanyol gazdasági válság a labdarúgóklubokat is utol elérte. Az ibériai játékosra a Premier League egyik csapata, a Swansea vetette ki hálóját és valószínűleg a klub történetének egyik legnagyobb üzletét ütötték nyélbe. Mindössze két millió euróba került.
Csak zárójelben jegyezném meg, hogy egyre több spanyol sztár hagyja el a La Ligát és igazolt a Premier League-be, az utóbbi időben: David Silva, Kun Agüero, Juan Mata, Santi Cazorla
A Hattyúk újdonsült menendzsere Michael Laudrup a következőket nyilatkozta Michuról: - Ez az ibériai középpályás lesz a nyerő emberem. Láthatták, micsoda félelmetesen jó napot fogott ki az angol bajnokság nyitó fordulójában, amikor 5-0-ra nyertünk a Queens Park Rangers ellen. További előny az hogy mindössze kétmillió eurót fizettünk érte a Rayo Vallecanónak. A spanyol futballsportban a gazdasági nehézségek miatt most nyomottak az árak, és erre figyelnünk kell a jövőben is.
A dán menedzser nem véletlenül csapott le Michura, ugyanis spanyolországi edzősködése idején (a Getafét és a Mallorcát irányította) láthatta Michut játszani, pontosan tudta, hogy nem zsákbamacskát vesz. 


A spanyol középpályás a PL történetének negyedik olyan játékosa, aki első három meccsének mindegyikén betalált. Korábban Pavel Pogrebnyaknak, Adrian Mutunak és Michael Rickettsnek sikerült ez a bravúr. 
A Premier League-ben csak három forduló ment le, de leszögezhetjük, hogy Michu (4 gól, 1 gólpassz) és csapata a Swansea (második hely) repülőrajtot vett.

Szólj hozzá!

Címkék: swansea michu


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr754775805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása