HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.08.17. 20:22 Ági07

PREMIER LEAGUE 2012/13 – BEHARANGOZÓ – 1.rész

Hétvégén útjára indul a labda a Premier League-ben, megkezdődik a 2012/13-as szezon. Ennek apropóján nagyító alá vettem a klubokat: érkezők, távozók, és némi esélylatolgatás. Kellemes olvasást!

ARSENAL

cazorla.jpg

Az Ágyúsok  ásza, Robin Van Persie a Manchester Unitedhez távozott. Tavaly élete szezonját futotta: a szakírók, a játékosok és a szurkolók is az év játékosának választották Angliában. 30 találattal a bajnokság gólkirálya lett. Sokan eddig egycsapatosnak titulálták az Arsenalt. Itt a remek alkalom, hogy erre rácáfoljanak. Wenger minőségi játékosokat igazolt a támadó szekcióba: Podolski, Giroud, Cazorla. (Jelen állás szerint Alex Song a Barcelonába tart.)

Előző szezonbeli helyezés: 3. hely

Tipp az idei szezonra: 4. Hely

Első meccsük a bajnokságban: Arsenal-Sunderland

Érkezők: Santi Carzola (Malaga) , Olivier Giroud (Montpellier), Lukas Podoloski (Köln)

Távozók: Robin Van Persie (Manchester United) Gavin Hoyte (Dagenham), Manuel Almunia (Watford), Joel Campbell (Real Betis, kölcsön), Denilson (Sao Paulo, kölcsön), Ryo Miyaichi (Wigan, Kölcsön), Kyle Bartley (Swansea)

 

ASTON VILLA

aston villa.jpg

Nagyon rossz szezont futottak tavaly, mindössze a 16. helyen végeztek. Így nem meglepő, hogy változás történt a nyáron a menedzseri poszton:  Alex McLeish helyét Paul Lambert foglalta el. A skót szakember 2009 nyarán írt alá az akkor még harmadosztályú Norwich Cityhez. Röpke két év alatt a legmagasabb osztályba, a Premier League-be repítette a Kanárikat. Első PL-szezonjában az igencsak hízelgő 12. helyen végzett a gárdával. Lamberttel vélhetően jobban megy majd a Villa szekere.

Az új játékosok névsorát végig nézve megállapíthatjuk, hogy a védekezés stabilizálására törekedtek. Hárman a holland bajnokságból érkeztek, Matthew Lowton neve a Fradistának ismerősen csenghet, ugyanis ő kölcsben megfordult a zöld-fehéreknél is 18 meccs erejéig. Hálálkodott is Lowton a Fradinak: „Tizenkilenc évesen kerültem oda, és teljesen egyedül kellett boldogulnom. Egyértelműen ez segített felnőni." Lowton úgy véli, a Fradinál szerzett tapasztalatoknak is köszönheti, hogy ma már az Aston Villa focistája.

Előző szezonbeli helyezés: 16. hely

Tipp az idei szezonra: 15. hely

Első meccsük a bajnokságban:  West Ham United-Aston Villa

Érkezők: Ron Vlaar (Feyenoord), Matthew Lowton (Sheffield United) Karim El Ahmadi (Feyenoord), Brett Holman (Alkmaar)

Távozók: Carlos Cuéllar (Sunderland), Emile Heskey (-), James Collins (West Ham)

 

CHELSEA

hazard.jpg

Az előző szezonban csak a 6. helyen végeztek a bajnokságban, de megnyerték az Abramovics által rég áhított BL-trófeát, valamint az FA-kupa győzelemet is bezsebelték. Annak érdekében, hogy a bajnokságban idén előkelőbb pozícióban végezzenek igen aktívak voltak az átigazolási piacon. Összesen 59 millió fontot költöttek Eden Hazrdra, Oscarra és Marko Marinra. A Premier League legdrágább igazolása, Eden Hazard első tétmeccsén a Community Shielden egy nevetséges megmozdulással tudta csak felhívni magára a figyelmet. Ennél azért jobb folytatást várnak tőle. Kérdés, hogy ki veszi át a Kínába távozó Didier Drogba szerepét, aki igazi vezére volt a Chelsea-nek. Daniel Sturridge-nál láttam ‘Drogbás’ mentalitást, de valószínűleg Fernando Torres kap több bizalmat Di Matteotól.

Előző szezonbeli helyezés: 6. hely

Tipp az idei szezonra: 3. hely

Első meccsük a bajnokságban:  Wigan Athletic-Chelsea

Érkezők: Marko Marin (Werder Bremen) Eden Hazard (Lille), Thorgan Hazard (Lens), Oscar (Internacional)

Távozók: Didier Drogba (Shanghai Shenhua), Salomon Kalou (Lille), Rhys Taylor (Southend), Jacob Mellis (Barnsley), José Bosingwa (-), Marko Mitrovic (-)

 

EVERTON

NAISMITHS.jpg

A csapat menedzsere, David Moyes minden évben kihozza a maximumot a Stolverkosokból, sőt többet is annál. A tavalyi szezonban megelőzték a tabellán a városi rivális, Liverpoolt. A téli átigazolási időszakban Jelavic érkezett a Rangerstől, ami óriási fogásnak bizonyult, ugyanis a horvát csatár valósággal termelte a gólokat (13 meccsen 9 gólt jegyzett). Áprilisban őt választották a Premier League legjobbjának. Steven Pienaar egy rövid tottenhami kitérő után visszatért és újabb játékos érkezett a Rangerstől Naismith személyében a középpályára. Két nagy veszteség is érte a keretet Tim Cahill a New York Red Bullsba, míg Jack Rodwell a Manchester Cityhez távozott.

Előző szezonbeli helyezés: 7. hely

Tipp az idei szezonra: 8. hely

Első meccsük: Everton-Manchester United

Érkezők: Steven Pienaar (Tottenham), Steven Naismith (Rangers)

Távozók: Jack Rodwell (Manchester City), Tim Cahill (New York Red Bulls), Adam Forshaw (Brentford), James Wallace (Tranmere), Joao Silva (Levski Sofia), Joseph Yobo (Fenerbahce), James McFadden (-), Marcus Hahnemann (-)

 

FULHAM

petric.png

A tavalyi szezon legjobbjának sorsa még mindig nem dőlt el. Clint Dempsey 23 gólt szerzett és 6 gólpasszt adott a kupa- és bajnoki meccseket figyelembe véve. A brit sportújságírók a szezon 4. legjobb játékosának választották. Legkomolyabban a Liverpool érdeklődött/érdeklődik iránta. Jelentősen befolyásolhatja a Fulham idei szezonját, hogy Dempsey megy vagy marad.  A csapat egyik új igazolása, Mladen Petric az edzőmeccseken többször is betalált, ami bíztató az új szezonra nézve.  Viszont a klub kulcsjátékosa, Danny Murphy távozott. 

Előző szezonbeli helyezés: 9. hely

Tipp az idei szezonra: 11. hely

Első meccsük: Fulham-Norwich City

Érkezők: Hugo Rodallega (Wigan), Mladen Petric (Hamburg), George Williams (MK Dons) Sascha Riether (Köln)

Távozók: Dickson Etuhu (Blackburn), Marcel Gecov (AA Gent), Andrew Johnson (QPR), Danny Murphy (Blackburn), Pavel Pogrebnyak (Reading), Bjorn Helge Riise (-), Orlando Sa (-)

 

LIVERPOOL

borini.jpg

Kenny Dalglishel 6 év után nyertek trófeát a Vörösök (Ligakupa). A mutatott játék és az előző idényben felmutatott 8. hely nagyon csekély teljesítmény volt. Ráadásul az a csúfság is megesett a Liverpollal, hogy a tabellán megelőzte őket a városi rivális Everton. Így mennie kellett a liverpooli legendának. Brendan Rodgerst nevezték ki a helyére. Az északír menedzser első szezonjában feljuttata Swansea-t a Premier Leaguebe, majd a bravúros 11. helyen végzett a Hattyúkkal első PL-szezonjában. Ez pedig jó ajánlólevél volt a Liverpoolhoz.

Előző szezonbeli helyezés: 8. hely

Tipp az idei szezonra: 5. hely

Első meccsük: West Bromwich-Liverpool

Érkezők: Joe Allen (Swansea) Fabio Borini (Roma) Oussama Assaidi (Heerenveen)

Távozók: Dirk Kuyt (Fenerbache), Craig Bellamy (Cardiff), Alberto Aquilani (Fiorentina), Maxi Rodriguez (Newell's Old Boys) Fabio Aurelio (Gremio), David Amoo (Preston North End), Stephen Darby (Bradford)

 

MANCHESTER CITY

rodwell.jpg

A City kerete nem sokat változott a nyáron, továbbra is bombaerős és nagy esélyük van az címvédésre. Az érkezők oldalán csak egy név van, a 21 éves Jack Rodwell. Megnyerték a Community Shieldet a Chelsea ellen. Carlos Tevez fantasztikus formában tért vissza a yári szünetről. Honfitársával, Agüeroval gyilkos duót alkotnak majd elől és Mario Balotelliről se feledkezzünk meg.

Előző szezonbeli helyezés: 1. hely

Tipp az idei szezonra: 2. hely

Érkezők: Jack Rodwell (Everton)

Távozók: Vladimir Weiss (Pescara), Greg Cunningham (Bristol City), Owen Hargreaves (-), Gunnar Nielsen (-), Stuart Taylor (-), Wayne Bridge (Brighton, kölcsön)

 

MANCHESTER UNITED

vanpersiefergie.jpg

A Vörös Ördögök a nyár bombameglepetését okozták azzal, hogy leigazolták Robin Van Persie-t az Arsenaltól. A holland támadóval jelentősen erősödött a támadó szekció. A Dortmundtól érkezett Kagawa is minőségi igazolás. Vélhetően a City és a United között dől majd el a bajnoki cím sorsa. Kérdés, hogy elkerülik-e a sérülések a Ferguson csapatát. Tavaly a legtöbb maródi a United keretéből került ki és ez is döntő szerepet játszott abban, hogy végül elbukták a bajnoki címet.

Előző szezonbeli helyezés: 2. hely

Tipp az idei szezonra: 1. hely

Első meccsük: Everton-Manchester United

Érkezők: Shinji Kagawa (Dortmund), Nick Powell (Crewe), Robin Van Persie (Manchester United)

Távozók: Park Ji-sung (QPR), Richie De Laet (Leicester), Matty James (Leicester) Paul Pogba (Juventus), Tomasz Kuszczak (Brighton), Michael Owen (-), Fabio (QPR, kölcsön), Ben Amos (Hull, kölcsön)

NEWCASTLE UNITED

Anita.jpg

A Newcastle a tavalyi bajnokság meglepetéscsapata volt, az előkelő ötödik helyen végeztek. A csapat edzőjét, Alan Pardewt az év menedzserének választották. Jelentős távozó nem volt, az Ajaxból érkező Anita minőségi erősítés a Szarkáknak. Amennyiben Demba Ba és Papiss Cisse jó formát mutat újra szárnyalhatnak a Szarkák.

Előző szezonbeli helyezés: 5. hely

Tipp az idei szezonra: 6. hely

Első meccsük: Newcastle United-Tottenham Hotspur

Érkezők: Vurnon Anita (Ajax), Curtis Good (Melbourne Heart), Gael Bigirimana (Coventry), Romain Amalfitano (Reims)

Távozók: Leon Best (Blackburn), Fraser Forster (Celtic), Danny Guthrie (Reading) Peter Lovenkrands (Birmingham, free), Alan Smith (MK Dons) Ryan Donaldson (released), Kádár Tamás (Roda JC)



NORWICH CITY

 michaelturner.jpg

Az előző idényt meglepetésre a 12. helyen zárta a csapat. Paul Lambertre le is csapott az Aston Villa. Chris Hughton érkezett a helyére, aki a 2009/2010-es idényben a Newcastle-el a Championship élén végzett és feljutott a Premier Leaguebe. A Szarkák után tehát jöjjenek a Kanárik. Két skót és két angol játékos érkezett. A legnagyobb erősítések a védelembe érkeztek; Michael Turner a Sunderlandtől és a Rangersben 150 meccsen pályára lépő Steven Whitaker személyében. Komoly távozó nem volt.

Előző szezonbeli helyezés: 12. hely

Tipp a következő idényre: 16. hely

Első meccsük: Fulham-Norwich City

Érkezők: Michael Turner (Sunderland), Robert Snodgrass (Leeds), Jacob Butterfield (Barnsley), Steven Whittaker (Rangers),  Javier Garrido (Lazio, kölcsön)

Távozók:  Andrew Croft (Brighton), Daniel Ayala (Nottm Forest), Zak Whitbread (Leicester), Josh Dawkin (Braintree Town), Aaron Wilbraham (Crystal Palace), Adam Drury (Leeds).

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea liverpool everton arsenal newcastle premierleague fulham astonvilla manchestercity manchesterunited norwichcity


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr314717965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása