HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.08.15. 17:47 Ági07

Premier League 2012/13 - Menedzser-keringő

newmanager_1345035148.jpg_572x272

Hat Premier League-csapat új menedzserrel startol a 2012/13-as szezonban. Lássuk kik ők.

 

BRENDAN RODGERS (Liverpool)

Rodgers a liverpooli  legendát Kenny Dalglisht váltotta. Az északír menedzser első szezonjában feljuttata Swansea-t a Premier Leaguebe, majd a bravúros 11. helyen végzett a Hattyúkkal első PL-szezonjában. Ez pedig jó ajánlólevél volt a Liverpoolhoz. Korábban a Watfordot és a Readinget is irányította, de a Chelsea utánpótlását is igazgatta, ahová a Special One, José Mourinho csábította. Rodgers nyilatkozataiban el is mondta, hogy rengeteget köszönhet a portugál szakembernek és sok mindent tanult tőle az edzői szakmáról. Az északír szakember a támadófoci híve, tehát minden remény megvan rá, hogy újra sikeres legyen a Liverpool és látványos játékkal rukkoljanak elő a következő szezonban.

 

STEVE CLARKE (West Bromwich Albion)

Az angol szövetségi kapitánnyá kinevezett Roy Hodgsont váltotta a menedzseri székben a skót Clarke, aki korábban csak másodedzőként tevékenykedett. Megfordult a Newcastle-nél, a Liverpoolnál, a Chelsea-nél és a West Hamnél is. Sir Bobby Robson és José Mourinho mellett is tevékenykedett. Tehát volt kitől tanulnia. Várjuk Gera Zoli beszámolóit Steve Clarke edzésmódszereiről. :)

 

MICHAEL LAUDRUP (Swansea City)

A Hattyúk előző menedzserére, Brendan Rodgersre lecsapott a Liverpool, így új edző után kellett néznie a walesi csapatnak. A dán Michael Laudrupra esett a választásuk, akinek edzőként a Swansea már az ötödik csapata. Játékosként Európa nagynevű csapataiban fordult meg: Ajax, Real Madrid, Barcelona, Juventus. Laudrupnak fel van adva a lecke, ugyanis Rodgers tavaly bravúros teljesítménnyel a 11. helyig kormányozta a Hattyúkat. 

 

ANDRÉ VILLAS-BOAS (Tottenham Hotspur)

Villas-Boas Harry Redknappet váltotta a menedzseri székben. A Portoval triplázott; megnyerte a bajnokságot, a kupát és az Európa Ligát is. Ő minden idők legfiatalabb edzője, aki Európában nemzetközi trófeát nyert. A nagyszerű szezon után rendkívül keresett lett, végül a Chelsea-hez ment, ahol nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna. Idő előtt kényszerült távozni a Kéktől. Öltözői feszültségekről szóltak a pletykák. Kérdés, hogy a Spursnél mennyire tud majd együtmműködni a játékosokkal.

 

CHRIS HUGHTON (Norwich City)

Az előző szezonban Paul Lambert irányította a Kanárikat és újoncként az előkelő 12. helyen végeztek. A skót menedzserre nagyszerű eredménye miatt le is csapott az Aston Villa. Az új menedzser, Chris Hughton Birmingham Citytől érkezett. Legnagyobb sikerét a Newcastle élén aratta: a 2009/10-es szezonban a Szarkákkal a Championship első helyét szerezte meg és visszajutotta őket a Premier League-be.

 

PAUL LAMBERT (Aston Villa)

A skót szakember 2009 nyarán írt alá az akkor még harmadosztályú Norwich Cityhez. Röpke két év alatt a legmagasabb osztályba, a Premier League-be repítette a Kanárikat. Első PL-szezonjában az igencsak hízelgő 12. helyen végzett a gárdával. Az Aston Villa szakvezetése szemet vetett rá és nem titkoltan Paul Lambertben látják a megváltót, ugyanis tavaly Alex McLeishel igencsak döcögött a birminghamiak szekere; mindössze a 16 helyen zártak. A korábbi eredményei fényében Paul Lambert előreláthatóan többet fog kihozni a Villából.

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague brendanrodgers paullambert michaellaudrup andrévillas-boas steveclarke chrishughton


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr304713712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása