HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.04.06. 13:56 Ági07

LE GOD, a southamptoni varázsló

Matthew Le Tissier nem egyszerűen gólvágó volt, hanem a varázslatos találatok mestere. Egyik legnagyobb rajongója Xavi a Barcelona játékmestere a következőket mondta róla: "Földöntúli tehetsége volt. Hét-Nyolc játékost is kicselezett, anélkül, hogy magasabb sebességbe kapcsolt volna." Tény, hogy Le God --ahogyan a Southampton szurkolói hívták-- nem a gyorsaságáról volt híres, de valósággal varázsolt a labdával és úgy ment át az ellenfél védőin, mint kés a vajon. A Szentek színeiben 540 találkozón 210 alkalommal volt eredményes. Ha büntetőhöz jutott a csapat, akkor magától értetődő volt, hogy Le Tissier rúgja. 48 tizenegyesből 47-et értékesített, ami rekordnak számít. Pályafutása végéig a Southampton csapatát szolgálta. Nemet mondtott a Chelsea és a Tottenham hívószavára is. Sokak szerint a mentalitása nem igazodott volna a nagy klubbokéhoz, másrészt jól érezte magát a Szenteknél, ahol nem nehezedett rá túl nagy nyomás, élvezte a játékot. Góljai olykor a bentmaradást jelentették a piros-fehérek számára. Az egykori hetes nem is bánja, hogy visszautasította a nagy csapatok ajánlatát. Azt már annál inkább, hogy a válogatottban nem sikerült maradandót alkotnia. A kreatív, technikás játéka nem illet bele a nemzeti gárda stílusába, nem voltak vevők a csodás trükkökre. Mindössze 8 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. Xavi szerint Le God Spanyolországban fényesebb karriert futhatott volna be. Ott jobban értékelik a trükkös  megoldásokat és a lélegzetelállító cseleket.

Mindenesetre Arsene Wenger, ahogyan sokan mások is a legnagyobb futballisták közé sorolják Le Tissiert. Az Arsenal francia menedzsere egyenesen Michel Platinihez hasonlította.

Végül, de nem utolsósorban következzenek Matthew Le Tissier legszebb góljai. LÉLEGZETELÁLLÍTÓ!

Szólj hozzá!

Címkék: southampton letissier


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr654367809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása