HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.02.13. 12:30 Ági07

Afrika királya: ZAMBIA

Legutóbbi 'Futballhétvége' ajánlómban az alábbi mondattal zártam az Afrika-kupa döntőjének felvezetését: "Drogbáék az esélyesebbek, de Zambia okozhat meglepetést, már a döntőbe jutásuk is annak számít, és ha már ott vannak, miért ne nyerhetnék meg első alkalommal a kontinensviadalt." Zambia így is tett, első alkalommal megnyerte az Afrika-kupa döntőt. A rendes játékidőben nem esett gól, a büntetőpárbajt 8:7-re nyerték a Rézgolyók.

8 DOLOG, AMIT TUDNI KELL:

1, Zambia harmadik alkalommal jutott a döntőbe, de először nyerte meg.

2, Elefántcsontpart veretlenül és kapott gól nélkül lett második a tornán.

3, Drogba a rendes játékidőben kihagyta az Elefántok javára megítélt büntetőt, míg a tizenegyespárbajban sikeresen értékesítette.

4, Büntetőt rontott egy Chelsea játékos (Drogba), egy Manchester Citys (Kolo Toure) és egy Arsenalos (Gervinho) is.

5, A torna legjobb játékosának a zambiai Cristopher Katongot választották.

6, Kennedy Mweene zambia kapuvédője is betalált a tizenegyespárbaj során.

7, Zambia keretéből csak Mayuka játszik ismert csapatban, a svájci Young Boysban. Vélhetően a sikeres szereplésnek köszönhetően megnövekedik a kereslet a válogatott labdarúgói iránt.

8, Zambia szövetségi kapitánya, Hervé Renard a szövetség elnökének, Kalusha Bwalyának ajánlotta az aranyérmet.  Az 1993-ban Gabonban lezuhant válogatott kapitánya volt Bwalya, de ő nem volt rajta a lezuhant gépen. Bwalya nagyon sokat tett a zambiai fociért, ezért is ajánlotta neki Renard a tornagyőzelmet.

A tizenegyespárbaj:

Drogba kihagyott büntetője:

Szólj hozzá!

Címkék: zambia afrikakupa


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr804101222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása