HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.01.06. 15:18 Ági07

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED - Futballvasárnap - 1. hét

Már az FA-kupa harmadik körében összekerült egymással a két Manchester. A Unitednak van mit törlesztenie a bajnokságban hazai pályán elszenvedett 6:1-es vereség miatt, illetve tavaly a City ütötte el őke az FA-kupa-döntőtől is. A Goal.com a hétvégi találkozó apropóján összeállított a két csapatból egy általuk vélt legjobbat. Nézzük kik szerepelnek benne és jöjjön egy kis kommentár is tőlem.

KAPUS: JOE HART 

 

Ezzel teljesen egyetértek. Bombaformában véd, szinte hiba nélkül. Az összes bajnoki találkozót végigvédte és ő kapta a legkevesebb gólt. 8 meccset lehozott kapott gól nélkül. A Unitednél Ferguson rotálja a kapusait, mivel a 18 millió euróért érkezett De Gea nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A spanyol 14 meccsen állt a kapuban és 17 gólt kapott. Lindegaardot 6 meccsen háromszor mattolták, de ötöt lehozott kapott gól nélkül. De Geánál a legnagyobb problémát a kifutások jelentik. A dán ezzel szemben sokkal magabiztosabb.

HÁTVÉDEK:

MICAH RICHARDS 

 

Egyértelműen ő a legjobb választás a jobbhátvéd posztra. Védőfeladatát tökéletesen látja el, emellett 1 gólt szerzett és 6 asszisztot osztott ki. A Vörös Ördögöknél a rengeteg sérülés miatt sokan megfordultak ezen a poszton. Többek között Jones és Valencia is. Nem vallottak kudarcot, de a jövőben saját helyükön biztosan jobban muzsikálnak majd.

VINCENT KOMPANY

A belga válogatott helye is megkérdőjelezhetetlen. Egy bajnoki találkozó kivételével mindegyiken (19) pályára lépett. 14 meccsen gólt sem kapott a City, amikor ő volt a hátvédsor közepén. 2 gólt és ugyanennyi gólpasszt könyvelt el. A Unitednél Rio Ferdinandot egyrészt sérülések hátráltatták, másrészt nincs élete formájában. 13 alkalommal lépett pályára, gólt és gólpasszt sem ért el.

NEMANJA VIDIC

Kétségtelen, hogy a szerb játékos remek védő, de az idei szezonban mindössze 5 meccset játszott végig. Ennek oka nem más mint sérülés, amivel jelenleg is küzd és ebben az idényben már nem számíthat rá Ferguson. Inkább Lescott mellett tenném le a voksom, 17 meccsen szerepelt és 1 gólpasszt is kiosztott.

PATRICE EVRA 

Ha valakit nevezni kell a Unitedből a hátvédsorba, akkor az Evra. Az első bajnoki kivételével minden találkozón pályára lépett és 3 assziszt is fűződik a nevéhez. A Citynél Evra honfitársa, Clichy játszik a balhátvéd posztján. Kevesebb találkozón (14) játszott és nem nyújtott jobb teljesítményt sem nála. Gólpasszt és gólt nem ért el.

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

DAVID SILVA

A két csapat középpályásait nézve a spanyol játékmester mutatja a legjobb formát. A legérzékenyebben az ő kiválása érintené a Cityt. 5 gólt és 11 gólpasszt jegyez a bajnokságban.

NIGEL DE JONG

 

Talán De Jong kiválasztásával értek legkevésbé egyet. Nagyon kevés, mindössze 6 meccsen lépett pályára. Ez a tény nálam már önmagában elég ahhoz, hogy kihagyjam a két Manchesterből összeállított legjobb csapatból. A City keretét górcső alá véve Samir Nasrit választanám De Jong helyére. A francia 15 bajnokin kétszer rezgette meg az ellenfelek hálóját és hét gólpasszt osztott ki. James Milnert is De Jong elé tenném (3 gól, 5 assziszt). Sőt Adam Johnsont is, aki nem tartozik az állandó kezdők közé, Milnerhez hasonlóan 3 gólt és 5 gólpasszt könyvelhetett el. Ráadásul az angol válogatott, Gareth Barryt is előrébb sorolom a holland játékosnál (2 gól, 5 assziszt).

YAYA TOURE

Minden találkozón pályára küldte Mancini, rendkívül megbízható, talán Silva után a második legjobb a City középpályásai közül. 3 gólt és 6 gólpasszt ért el. Toure már elutazott az Afrika Kupára és szinte biztos, hogy hiánya érzékenyen fogja érinteni csapatát.

NANI

A goal.com szerzője egyedül Nanit tenné be a középpályára a Vörös Ördögöktől. A sérülések a középpályát is megtizedeltékk, Nani lépett legtöbbször pályára a középső játékosok közül. 6 gól és 8 assziszt az eddigi mérlege. Ami az asszisztokat illeti, Nani mögött Valencia a második, hétszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Ráadásul az ecuadorinak gyakran kellett jobbhátvédet játszania a sérülések miatt. De a 38 éves Giggs teljesítménye is megsüvegelendő (1 gól, 5 assziszt).

CSATÁROK

WAYNE ROONEY

Rooney vezeti a United góllövőlistáját 13 találattal és emelett 4 asszisztot is jegyzett. A szezon elején remekül ment neki a játék. Öt meccsen kilencszer volt eredményes. A következő kilenc meccsen viszont egyszer sem tudta bevenni az ellenfelek kapuját. Ferguson 70. szülinapján a Blackburn elleni meccsen még a keretben sem volt, ugyanis két társával sokáig bulizott, amikor az tiltva volt. Rooney egyszerűen nem tudja levetkőzni renitens énjét. A mexikói Javier Hernandez sérülés miatt fele annyit játszott, mint Rooney, viszont 6 gólt így is sikerült elérnie. Sőt, Berbatov még annyit sem játszott, mint Hernandez, de ennek ellenére ugyanannyi gólt lőtt, mint ő.

SERGIO AGÜERO

A két csapatot nézve 14 góljával az argentin a leggólerősebb. Ezen felül 5 gólpassza is van. Minden meccsen pályára küldte Mancini. Dzeko neve mellett 10 találat áll, az infantilis Balotelli nyolcat lőtt. Egyértelmű. hogy Agüero a City legjobb támadója.

 

Összeségében megállapíthatjuk, hogy a City kerete erősebb és hosszabb a kispadjuk, valamint a sérülések is elkerülik őket. A Unitednél rengeteg a sérülés és hiányzik a középpályájukról egy igazi játékmester. Le a kalappal a Vörös Ördögök előtt, hogy minden nehézség ellenére is szorosan követik a Cityt és másodikak a tabellán. Igaz, hogy a vasárnapi meccs nem bajnoki lesz, de biztos vagyok benne, hogy a United revansot szeretne venni a 6:1-es hazai vereségért. Ráadásul tavaly épp a City verte ki őket a kupából. Azon a meccsen a most hiányzó Yaya Toure volt a legjobb és ő szerezte a találkozó egyetlen gólját is. Tehát van mit törleszteni Ferguson csapatának.

Tipp a végeredményre: Manchester City 0:1 Manchester United

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: DIGI SPORT, 14:00

Szólj hozzá!

Címkék: manchestercity manchesterunited


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr233524413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása