HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.12.27. 16:17 Ági07

Csiszolatlan Gyémántok: Cristian Tello - Új Barcelona Csillag születőben

A 20 éves tehetség a Barcelona B játékosa, de Guardiola 2011. novemberében elérkezettnek látta az időt, hogy az ifjú titán a felnőtt csapatban is bemutatkozzon. Erre egy idegenbeli spanyol kupameccs volt a legalkalmasabb. Az ellenfél a harmadosztályú L'Hospitalet volt. Tello végigjátszotta az 1:0-ra megnyert találkozót. Első nagyok között szerzett góljára csak a visszavágóig kellett várni, ahol a Barca valósággal kivégezte a harmadosztályú gárdát. Az eredmény 9:0 lett. Tello 2 góllal járult hozzá a sikerhez. Különösen az első gól volt figyelemreméltó, akkor ugyanis a felezővonalról indult a támadó. A jó teljesítményre többen felkapták a fejüket, köztük a katalánok korábbi játékosa, Roberto Prosinecki is. A horvát jelenleg a Crvena Zvezda edzője és szeretne kölcsönvenni a Barcelona B-ből játékosokat. Természetesen Cristian Tello is a célpontok között van. 

Nézzük, mekkora vargabetűt írt le Cristian Tello a Barcelona felnőttcsapatában történő bemutatkozásig. 11 évesen kezdett focizni a CF Can Rull nevezetű klubban, itt figyeltek fel rá a Barca játékosmegfigyelői és már vitték is a világhírű csapat akadémiájára. Nem sokkal ezután Tello kölcsönbe került egy másik katalán klubhoz, a CF Damm-hoz. Ezt követően nem a Barcelonába ment vissza, hanem a városi rivális Espanyol B-hez került. Itt nem sok lehetőséghez jutott és 2010 júniusában visszatért a Barcelona B-hez, ahol Luis Enrique bizalmat szavazott neki és belelendült a góllövésbe is. A többi már történelem. :-)

A Barcelona hivatalos oldala a következőket írta a fiatal tehetségről: Gyors és dinamikus támadó, aki tud játszani elől és a pálya szélén is. Az egy-egy elleni szituácikból általában győztesen kerül ki, nagyon nehéz megállíttani, ha lendületbe jön (a L'Hospitalet ellen szerzett gólja is ezt az állítást igazolja). A góllövés mellett gólpasszokkal sem áll hadilábon.

A Barcelona a bizalom jeleként 2013. június 30-ig szerződést hosszabbított a spanyol utánpótlás-válogatottban is szereplő játékossal és 10 millió euróban határozta meg a kivásárlási árát.  

TELLO ELSŐ GÓLJA A NAGYOK KÖZÖTT

...ÉS A MÁSODIK:

A SOROZAT KORÁBBI DARABJAI:

- Csiszolatlan Gyémántok: Focista és Festő - Brek Shea

- Csiszolatlan gyémántok: Ollózós gólt lőtt a Barcelonának - Marco Fabian

- Csiszolatlan Gyémántok: Az USA válogatottjának legfiatalabb gólszerzője - Juan Agudelo

-Csiszolatlan Gyémántok: Alex Oxlade-Chamberlain-A BL legfiatalabb angol gólszerzője

2 komment

Címkék: barcelona csiszolatlangyémántok tello


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr723499148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pifti412 · http://www.focimax.com 2012.01.02. 21:13:35

Azért erős a cikk címe, a Barcelona nagyon tud ám reklámozni kis tudású játékosokat is és felépíteni a karrierjüket. Aztán ha elmennek máshová, ott derül ki, hogy nem nagyon tudnak ők azon a szinten játszani... Lásd Giovanni Dos Santos.

Ági07 2012.01.03. 11:00:24

Az igazat megvallva nem szeretem a mostani Barcelonát és a spanyol bajnokságot sem. De Cristian Tello-ban látok fantáziát. Aztán lehet, hogy igazad lesz és Dos Santos sorsára jut. Bár nem rossz játékos. Csak még nem találta meg a számára megfelelő csapatot. A Chelsea viszont jól járt Romeau-val.
süti beállítások módosítása