HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.10.11. 16:30 Ági07

Csiszolatlan Gyémántok: Alex Oxlade-Chamberlain-A BL legfiatalabb angol gólszerzője

Theo Walcotthoz hasonlóan Oxlade-Chamberlain is a Southamptontól került az Arsenalhoz. Bemutatkozása a Premier League-ben nem indult a legfényesebben: az Ágyúsok 8:2-re kikaptak az Old Traffordon. A következő meccseken már több babér termett neki. A Shrewsbery Town ellen megszerezte első gólját az Arsenal színeiben. A találatot a csapat drukkerei a hónap legszebb góljának választották (cikk alatt a második videó). Egy héttel később 2 góllal debütált a Bajnokok Ligájában a görög Olympiakos Piraeus ellen. 18 évesen és 44 naposan ő lett Bajnokok Ligája legfiatalabb angol gólszerzője (Theo Walcottot előzte meg). Válogatott szinten is roppant sikeres volt számára az elmúlt időszak. Szeptemberben Azerbajdzsán ellen első alkalommal mutatkozhatott be kezdőként az angol U21-es válogatottban; 2 gólpasszt jegyzett. Izrael ellen már 3 assziszt volt a neve mellett. Egy hónappal később mesterhármast rúgott Izlandnak. Kijelenthetjük, hogy üstökösként ível felfelé a pályafutása.

Annak ellenére, hogy édesapja nyolcszoros angol válogatott volt, fiából kishíján rögbi játékos lett, mivel az iskolában csak rögbi és krikett volt. A London Irish nevű rögbiklub szerződést is kínált neki, viszont Oxlade-Chamberlain ekkor már a Southampton akadémiáján focizott és ők nem engedték el az ifjú tehetséget. Most már tudjuk, hogy ez jó döntésnek bizonyult.

Oxlade-Chamberlain egy interjúban elmondta, hogy mindig is szerette Gianfranco Zola játékát, mivel hozzá hasonlóan ő is kistermetű volt, de a labdával nagyon jól bánt. A szakértők szerint legnagyobb erényei közé tartozik a gyorsasága, az erős lövései, illetve az, hogy nagyon jó barátságban van a labdával. Gyengéi között említik alacsony termetét és azt hogy nem összpontosít eléggé. Előbbin nem, de utóbbi tulajdonságán lesz még alkalma csiszolni.

ELSŐ TALÁLATA AZ ARSENAL SZÍNEIBEN (1:21-nél)

MESTERHÁRMAS AZ ANGOL U21-ES VÁLOGATOTTBAN IZLAND ELLEN:

Szólj hozzá!

Címkék: arsenal csiszolatlangyémántok oxlade chamberlain


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr503295331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása