HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.12.22. 15:02 Ági07

EZÜSTLABDA - TE KIRE SZAVAZNÁL?

A kislánynagyfoci.blog.hu felveszi a kesztyűt és szembemegy a FIFA aranylabda jelöltjeivel. Elég volt Messiből, Xaviból és C. Ronaldóból, kerüljön most reflektorfénybe Van Persie, Falcao, Di Natale és a többiek. Ők is egérdemlik a figyelmet! Következzék a FIFA huszonhármas listájától egy teljesen eltérő névsor. Messiéken túl is van élet a fociban. A bejegyzés végén mindenkinek lehetősége van SZAVAZNI! 

Alex (Brazília/ Fenerbahçe): 34 évesen 28 góllal török bajnoki címhez segítette klubcsapatát. Ez gólkirályi címet és európai bronzcipőt jelentett számára. 

Puyol, Carles (Spanyolország/Barcelona): 2011-ben spanyol bajnok, BL-győztes, spanyol és európai szuperkupa-győztes, továbbá klubvilágbajnok lett a Barcelonával. Csapatkapitányként irányította a Barca védelmét.
Cavani, Edson (Uruguay/Napoli): Az uruguay-i válogatott tagjaként Copa Americát nyert. 26 góllal bronzéremhez segítette klubcsapatát, amelyben idén is remekül teljesít: 11 meccsen hétszer talált a kapuba.
Di Natale, Antonio (Olaszország/Udinese): 28 góllal az olasz bajnokság gólkirálya lett. Klubja negyedik lett a Serie A-ban, így bejutott a BL selejtező-körébe. Az olasz válogatott az ő góljával nyerte meg az EB-selejtezőcsoportját.
Falcao (Kolumbia/Porto/Atletico Madrid): A Portóval bajnokságot, kupát, szuperkupát, valamint Európa Ligát nyert. Utóbbi tornán a döntő legjobbjának választották. Ő lett az EL gólkirálya is. Nyáron az Atletico Madridhoz szerződött, eddig 12 meccsen 9 gólt lőtt.
Giggs, Ryan (Wales/Manchester United):  37 évesen is meghatározó tagja tudott lenni a Unitednek. Angol bajnoki címet és Community Shieldet is nyert 2011-ben, valamint Bajnokok Ligája-döntőt játszott. Minden szezonjában betalált a Premier League-ben.
Gomez, Mario (Németország/Bayern München):  28 góllal a Bundesliga gólkirálya lett májusban. A jelenlegi szezonban 15 meccsen 15 gólt lőtt. Blogomon az egyetlen olyan játékos, akit kétszer választottam „A hét játékosának”.
Götze, Mario (Németország/ Dortmund): A rendkívül fiatal, 19 éves játékos hat góllal és 11 gólpasszal járult hozzá csapata bajnoki címéhez. Beválasztották az év Bundesliga-csapatába.
Hernández, Javier (Mexikó/Manchester United): A mexikói csatár első manchesteri szezonjában bajnok és Community Shield-győztes lett, valamint bejutott a BL-döntőbe. A csapatot 19 góllal segítette otthon és a nemzetközi szintéren. A mexikói válogatottal Concacaf Arany-kupát nyert.
Higuain, Gonzalo (Argentina/Real Madrid): Súlyos sérülésből felépülve első meccsén rögtön mesterhármassal nyitott, majd spanyol kupát nyert. A jelenlegi szezonban 15 bajnokin 12-szer talált be.
Hulk (Brazília/Porto): A Portóval bajnokságot, kupát, szuperkupát, valamint Európa Ligát nyert. Portugáliában az év játékosának választották a 2010-11-es szezon végén.
Huntelaar, Klaas-Jan (Hollandia/Schalke): Az Európa-bajnoki selejtezősorozat gólkirálya lett 10 góllal. Német kupát és szuperkupát nyert. Idén a bajnokságban 16 meccsen 15 gólt lőtt.
Ibrahimović, Zlatan (Svédország/Milan): Olasz bajnok és szuperkupa-győztes lett. A svéd válogatott tagjaként kijutott a jövő évi EB-re. Öt góljával a válogatott házi gólkirálya volt a selejtezősorozatban.
Juan Mata (Spanyolország/Valencia/Chelsea): 9 góllal és 13 gólpasszal segítette bajnoki bronzéremhez a Valenciát. U21-es Európa Bajnokságot nyert, ahol bekerült a torna csapatába. Nyáron a Chelsea-hez szerződött, ahol 5 gólnál és 9 gólpassznál jár.
A Chelsea színeiben az Arsenal ellen bombagólt lőtt:
Klose, Miroslav (Németország/Bayern München/Lazio): Egy sikertelen Bayernes évet követően igazolt a Lazióba, ahol szárnyra kapott: 13 meccsen 8-szor szerzett gólt, aminek segítségével jelenleg BL-selejtezős helyen áll klubcsapata. A válogatottban is termelt: a nemrég véget ért EB-selejtezők során ő szerezte a második legtöbb gólt Európában, hat meccsen 9 gólt lőtt.
Ribéry, Franck (Franciaország/Bayern München): A francia játékos 17 gólpasszt adott a Bundesliga 2010-11-es szezonjában, a jelenleg zajló bajnokságban pedig 9 asszisztnál jár. A Bayern München lelke és motorja.
Rossi, Giuseppe (Olaszország/Villareal): 18 góllal terhelte az ellenfelek hálóját a spanyol bajnokságban, ezzel BL-selejtezős helyezést harcolt ki a Villarealnak. A sárga tengeralattjáró szereplése csak az ő formájától függ.
Sanchez, Alexis (Chile/Udinese/Barcelona): A Serie A-ban az év játékosának választották. 12 góllal és 6 gólpasszal segítette BL-selejtezős helyezéshez az udinei alakulatot. Ezután Barcelonába igazolt, ahol európai és spanyol szuperkupát nyert, valamint klubvilágbajnokságot.
Silva, David (Spanyolország/Manchester City): Tavasszal FA-kupát nyert, a bajnokságban pedig 20 gólpasszal segítette BL-indulást jelentő pozícióhoz a Manchester City-t. A jelenleg zajló idényben már 12 asszisztot osztott ki.
Soldado, Roberto (Spanyolország/Valencia): 18 góljával bajnoki bronzéremhez segítette a Valenciát. A jelenleg zajló szezonban 20 klubmérkőzésen 14-szer talált az ellenfél hálójába.
Valdés, Víctor (Spanyolország/Barcelona): 2011-ben spanyol bajnok, BL-győztes, spanyol és európai szuperkupa-győztes, továbbá klubvilágbajnok lett a Barcelonával. Zamora-díjat nyert és beválasztották az év csapatába.
Van der Sar, Edwin (Hollandia/Manchester United): Idén vonult vissza. Utolsó szezonjában bajnok és Community Shield-győztes lett, valamint bekerült a Premier League-ben az év csapatába. Európában a BL-döntőig menetelt csapatával. Fantasztikus karrierje miatt is megérdemli az Ezüstlabdát.
Van Persie, Robin (Hollandia/Arsenal): A Premier League-ben 2011-ben 34 gólnál jár, mellyel beérte Thierry Henryt. Már csak 2 gól választja el a Alan Shearer rekordjától. RVP jó eséllyel átveszi az egy naptári évben szerzett legtöbb gól rekordját a Premier League-ben. Neki is kijár majd egy szobor az Arsenalnál. A válogatottban is hatékony, 9 meccsen 6-szor talált be.
Egyik fantasztikus gólja a sok közül, amit az Everton ellen lőtt:
 

Szólj hozzá!

Címkék: falcao vanpersie


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr683476004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása