HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.03.15. 17:59 Ági07

„Mi lehetünk a vb megleptéscsapata!" - interjú Stephan Lichtsteinerrel a svájci válogatott játékosával

A Puma, a svájci válogatott mezszponzora interjút készített a válogatott egyik kulcsfigurájával  Stephan Lichtsteinerrel, aki bízik benne, hogy nemzeti együttesük lehet a brazíliai vb meglepetéscsapata és már megvan az ellenszere Franck Ribéry semlegesítésére.
A Juventus labdarúgója a nemzeti csapat új mezében állt modellt.  A svájci nemzeti válogatott idén tizedik alkalommal vesz részt a FIFA világbajnokságon. Ebből az alkalomból a PUMA meglepte őket egy igazán különleges és egyedi összeállítással. 

lichsteinerkislanynagyfoci

A világbajnoki selejtező nagyon sikeresen alakult a svájci válogatott számára. Kell még valahol javítani a csapat munkáján? Vagy úgy látod, hogy az egész brazil torna hasonlóan sikeres lesz?

A vb-selejtező valóban nagyon jól sikerült, de azért még bőven van olyan pont, amin javítanunk kell. Mind az egyes játékosoknak, mind a csapat egészének véve vannak még hiányosságai, amin folyamatosan dolgozunk. Nem árt tudni, hogy a nemzeti csapatoknak ebben az időszakban már kevés lehetőségük van kidolgozni ezeket a részleteket. Mire lezajlik a kvalifikáció a fontosabb taktikai megoldásoknak és az egyéni képességek felmérésének már régen meg kell lennie. Az edzőknek kevés lehetőségük van rá, hogy ebben a rövid időszakban nagy változásokat idézzenek elő. Ottmar Hitzfeld abszolút kihozta a maximumot a jelenlegi helyzetből. Zseniális, ahogy ilyen rövid idő alatt is egyre jobbak és jobbak tudunk lenni, nem csak  a csapat szintjén, de egyénileg is. Nagyon eredményesen és hatékonyan dolgozik. De, ami mégjobban lenyűgöz, hogy ő és az egész edzői csapat milyen mértékig jelen vannak a csapat életében. Minden játékost figyelemmel követnek és támogatnak bennünket. Fontos tanácsokkal látnak el, és mindig azt figyelik, mitől éreznénk jobban magunkat. Szerintem ez a csapatunk sikerének igazi titka. A felkészülés utolsó három hete a legkritikusabb. Minden eddiginél jobbak és felkészültebbek akarunk lenni, összeszedetebbek mint bármelyik másik csapat. Szívünket-lelkünket beletesszük a közös munkába, hogy ez sikerüljön. A maximális felkészültség az alapja a tökéletes szereplésnek, mi pedig készen állunk rá, hogy a legjobb formánkat hozzuk és talán mi leszünk a világbajnokság meglepetéscsapata.

Svájc az E-csoportban szerepel a vébén, Ecuador, Franciaország és Honduras társaságában.  Néhányan azt mondják, hogy könnyű dolgotok lesz a továbbjutást illetően. Szerinted igazuk van, valóban simán továbbmegy a csapat?

Azért nem ilyen egyszerű a helyzetünk. Mindenki tisztában van a franciák egyéni képességeivel. A legfontosabb kérdés mégis az, hogyan tudnak csapatként működni. Ecuador és Honduras szintén két nagyon nehéz ellenfél. Őket sem szabad alábecsülnünk, mindkét csapat fizikailag és taktikailag is erős és jól felkészült. Elég agresszívek, és van néhány kiemelkedően fontos játékosuk, akik bármelyik pillanatban képesek eldönteni a játék kimenetelét. Nagyon oda kell figyelnünk, egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk. Nem lesz könnyű dolgunk, de felkészültek vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy nagyon apró különbségeken fog múlni egy-egy mérkőzés. Teljesítenünk kell, de meg tudjuk csinálni.

Mindenki kíváncsian várja, hogyan fogod vissza Franck Ribéry-t a franciák elleni meccsen? Van már valami ötleted erre?

Ribéry a világ egyik legjobb játékosa. Iszonyatos tehetséggel van megáldva és ezt mindenki tudja. Viszont még jobban lenyűgöz az a jellemfejlődés, amin keresztülment az elmúlt egy évben. Igazi erős vezetője a csapatának, és nem esik le a karika gyűrű az ujjáról, ha a saját oldalán valamelyik játékostársnak be kell segítenie. Ez nem mondható el minden top játékosról. De azért a francia csapat nem csak kizárólag Ribéry-ből áll. Nagyon sok jó játékos van még rajta kívül, akik képesek rá, hogy váratlan helyzetet teremtsenek. Ismerem Francket már egy ideje, játszottunk is egymás ellen. Persze, van róla elképzelésem, hogyan fogom kivédeni, amennyire csak lehet. Egy olyan jó játékost, mint ő, sosem lehet teljesen kiiktatni, de minden tőlem telhetőt megteszek. Igazán nem akarlak elkeseríteni, de ennél többet mégsem mondhatok a taktikámról. Még csak az kéne, hogy tippeket adjak Francknek és simán kicselezzen!  (nevet)

Nem sokára Brazíliában, Salvadorban és Manaus-ban játszotok a csoportkörben, és ezek mindegyike 60-80% páratartalmú, magas a hőmérséklet. Jelenthet ez hátrányt nektek és Franciaországnak, akik Európából jöttök?

Nem. Minden ilyen csak kifogás, és én nem szeretek ki fogásokat keresni. Minden csapat jó kondícióban van. Tök egyszerű: az győz, aki a jobb, és mehet tovább a következő mérkőzésre. Az edzőnk, Ottmar Hitzfeld tökéletesen felkészített bennünket. Nagyon tapasztalt és jó edző. Ezen kívül a PUMA is nagyszerű munkát végzett, az új mezek rengeteget tudnak segíteni, hogy a nem megszokott feltételek dacára is jól teljesítsünk. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a körülmények nem fogják negatívan befolyásolni a teljesítményünket, sőt, akár még előnyt is kovácsolhatunk belőle.

Lichtsteiner kislanynagyfoci2

Az edzőtöknek, Ottmar Hitzfeldnek számtalan siker fűződik a nevéhez, a Bajnokok Ligáját kétszer is megnyerte az általa vezetett csapat. Ezek közül egy még biztosan hiányzik, hiszen nem nyert még világbajnokságot, de októberben bejelentette, hogy a Brazil vb lesz az utolsó sorozat az életében. Szerinted mivel írhatnátok be magatokat a foci történelembe, hogy Hitzfeld valóban felejthetetlen legyen?

Ottmar Hitzfeld nem egyszerűen csak egy jó edző, hanem a futball történelem egyik legnagyobb alakja is. Mindamellett egy fantasztikus ember. Egy igazi példakép számunka, mindannyian hálásak vagyunk és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az elmúlt hat évben ő volt az edzőnk. Már semmit sem kell bizonyítania, hiszen egy élő legenda, az egyik legjobb edzőként beírta nevét a futball történelembe. Rengeteget tanultunk tőle az évek alatt, mind a csapat, mind az egyes játékosok sokat fejlődtek az ő munkájának köszönhetően. Inkább számunkra komoly felelősség az, hogy ezen a tornán úgy szerepeljünk, hogy az méltó legyen eddigi pályafutásához.

Komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezel, a Svájci Nemzeti Válogatottnak 2006 óta vagy tagja. Mennyire jó a jelenlegi csapatösszetétel az eddigiekhez képest?

Meglátásom szerint a mostani svájci csapat az egyik legjobb. Sok jó játékosból és tehetséges fiatalból áll a válogatott, rengeteget fejlődtünk és zseniális vezetőink vannak, akik már a nemzetközi színtéren is bizonyítottak. A legjobb, hogy még mindig tudunk hova fejlődni.  És ez még csak a kezdet. Ha ugyanilyen lelkesedéssel és kitartással dolgozunk tovább, hasonló mentalitással és hozzáállással, akkor biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokra lesz képes a csapatunk. Pozitívan és magabiztosan nézek a jövőbe. Megtiszteltetés számomra, hogy a csapat tagja lehetek.

svájcvbkislanynagyfoci

Forrás: puma.com

Szólj hozzá!

Címkék: svájc Lichtsteiner


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr696119691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása