HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.03.04. 18:01 Ági07

VB-Visszaszámlálás! - A vébék történetének első gólja

Már csak  100 nap és útjára indul a labda a huszadik világbajnokságon. A Kislány, nagy foci azonban nem tétlenkedik a hátralévő időszakban, minden héten VB-rovattal jelentkezik. Ma az első világbajnoki gólszerzőről olvashattok!

A vébék történetének első gólját a francia Lucien Laurent szerezte Mexikó elleni nyitómeccsen a 19. percben. Az FC Sochaux 23 éves, apró termetű csatára a 16-os sarkánál az ellenfél csapatkapitányát, a veterán 34 éves Rafael Garza Gutiérrezt kicselezett Langiller-től kapta a labdát középen, átjátszotta a rátámadó Alfredo Sánchezt és Manuel Rosast, majd mintegy kilenc méterről lőtt Óscar Bonfiglio kapujába. - írta az origo Focirégész rovata. Sajnos az ő életét nem csak ez az egy világméretű esemény befolyásolta: a II. Világháború kitörésekor behívták katonának, később a németek hadifogságba ejtették. Érdekesség, hogy Laurent megélte a hazai rendezésű, ’98-as francia vébét és 2005-ben 97 évesen szépen kort megélve távozott az égi futballpályákra a történelmi találat szerzője.

vilagbajnoksaglucienlaurentkislanynagyfoci

Lucien Laurent pályafutása során szerepelt a CA Paris, a Sochaux, a Club Francais, a Stade Rennais, az RC Strasbourg és a Besancon csapatában. A válogatottban tíz alkalommal léphetett pályára. Érdekesség, hogy 1939. május 19-én a magyar válogatott elleni barátságos mérkőzésen is pályára lépett az első vb-gól szerzője.

Szólj hozzá!

Címkék: világbajnokság lucienlaurent vb-visszaszámlálás


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr596119689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása