HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.01.31. 22:12 Ági07

Filmajánló: Az elátkozott Leeds United

„Nem állítanám, hogy én voltam a legjobb a szakmában. De a top 1-be biztosan befértem." -mondta Brian Clough filmünk főhőse. A labdarúgásról szóló filmek nem arról híresek, hogy kasszát robbantanának a mozipénztáraknél és ritka az igazán jó közöttük. Az elátkozott Leeds United azonban a közönséget és a kritikusokat is lenyűgözte.

azelátkozottleedsunitedkislanynagyfoci

 

Túlzás nélkül állítható, hogy Brian Clough a futballtörténelem valaha élt egyik legnagyobb menedzsere. A Derby County-val megnyerte az angol másodosztályt, később az élvonalban is bajnokok lettek. De az igazi csodát a Nottingham Foresttel hajtotta végre: előbb feljutottak az első osztályba, amit újoncként annak rendje és módja szerint megnyertek. De ez mind semmi a zsinórban két BEK-győzelemhez képest. Valóra vált tündérmese. Az elátkozott Leeds United  azonban érdekes módon nem Clough sikereiről szól, hanem arról a Leeds United élén eltöltött 44 napról, ami egy orbitálisan nagy bukás volt.

Clough a Derby County-nál eltöltött remek esztendők után szerződött a Leedshez, még a Nottinghamnél töltött történelmi éveit megelőzően.

A nagy pofájú mesteredzőt  A királynő c. filmben Tony Blairt alakító Michael Sheen játssza. Clough segítőjét, Peter Taylort Timothy Spall alakítja, aki névről talán nem ugrik be azonnal, de amint megpillantjuk karakteres fizimiskáját egyből felkiáltunk, hogy őt már valahol láttuk. Sokan állítják, hogy Brian Clough Peter Taylor nélkül félkezű óriás lett volna. Előbbi volt a motivátor, utóbbi a taktikáért felelt. Michael Sheen jól hozza a tenyérbemászó menedzser figuráját, míg Spall remekül visszaadja Peter Taylor megfontoltságát, higgadt jellemét.

A filmet A király beszédéért Oscart-díjat bezsebelő Tom Hooper rendezte. A díszletek és a ruhák remekül visszaadják a hetvenes évek hangulatát. És a meccsjelenetek sem fulladnak unalomba, külön öröm, hogy az öltözőkbe is bepillantást nyerhetünk.

A labdarúgás kedvelőinek nem fog csalódást okozni az alkotás, de különösen az angol foci kedvelőinek ajánlom. Nekik igazi csemege lesz.

Értékelések: - IMDB: 23,929  szavazat alapján 7,6  - Rotten Tomatoes: kritikusok: 94%, közönség: 55,865 voks alapján 85 %

Előzetes: 

 

Szólj hozzá!

Címkék: leeds azelátkozottleedsunited brianclough Michaelsheen tomhooper


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr356119683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása