HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.01.23. 20:29 Ági07

Egy a legnagyobbak közül: 95 éve született Bob Paisley, a BEK-rekorder páncéltörő

Ma lenne 95 éves a liverpooli legenda, Bob Paisley, aki a futballtörténelemben egyedüliként három BEK-trófeát nyert és egész életét a Vörösöknek szentelte. Ő minden idők egyik legjobb brit edzője.

bobpaisleykislanynagyfoci

Labdarúgóként egyetlen csapat mezét öltötte magára, a liverpooliak vörös dresszét. Pályafutását nem a ma jellemző luxus övezte: Ferrarik és Lamborghinik helyett  ő egy tankelhárító páncéltörőágyút irányított a Brit Hadseregben. A II.világháború után Paisley élete a harctér után újra a futballpályákon folytatódott. Az 1946/47-es szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett a Liverpollal. 35 évesen szögre akasztotta a stoplist és továbbra is a klub kötelékében maradt, fizikoterapeutaként  dolgozott. Majd a legendás Bill Shankly asszisztense lett, akitől megtanulta a menedzserkedés minden fortélyát.  A skót mestertől 1974-ben vette át a karmesteri pálcát és méltó utódja lett. Hatszor vezette bajnoki címig a Vörösöket, 1976-ban az UEFA -kupa fináléjában az Ernst Happel vezette Club Bruges együttesét múlták felül.  Majd következett a mai napig egyedülálló diadalsorozat a Bajnokok Európa Kupájában (a mai Bajnokok Ligája): 1977-ben a Borussia Mönchengladbachot győzték le a döntőben, majd 1978-ban a Kű Lajossal felálló Club Brugest, végül 1981-ben a Real Madriddal szemben zsebelték be a trófeát.
Olyan játékosokat szerződtetett az Anfield Roadra, mint Kenny Dalglish vagy Graeme Souness. A Liverpool korábbi elnökének, David Mooresnek a szavai remekül összefoglalják, hogy milyen ember is volt Paisley: "Bob ismeretanyaga a játékosokról, és az általános tudása a játékról felülmúlhatatlan. A futballban nem volt az övéhez hasonló menedzsment és nyereség. A szerénysége és méltósága mindenkit legyőzött, ahogy az egyik győzelmet aratta a másik után. Neve örökké a Liverpool szinonimája lesz." 

Bob Paisley 1983-ig  9 éven át irányította a Liverpoolt és örökre beírta magát a klub történelemkönyvébe. 1996. február 14-én, 77 éves korában hunyt el.  Az Anfield Roadon a Paisley-kapuval örök emléket állítottak a klub legendás menedzsere előtt.

SONY DSC

Szólj hozzá!

Címkék: LIVERPOOL bobpaisley


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr276119682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása