HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.01.10. 16:17 Ági07

Szombat esti láz: Atlético Madrid-Barcelona

Szombat este 8 órától nem John Travolta lesz reflektorfényben, hanem a spanyol bajnokság első két helyezettje, az Atlético Madrid és a Barcelona. Igazi csúcsfocira van kilátás!

atléticomadrid-barcelonakislanynagyfoci

[caption id="attachment_4850140" align="aligncenter" width="600"]A bajnokság első két helyezettje között nagy a versenyfutás a bajnoki címért. A bajnokság első két helyezettje között nagy a versenyfutás a bajnoki címért.[/caption]

Őszintén bevallom, hogy az utóbbi években egy El Classico sem tudott úgy feltüzelni, mint a szombat esti Atlético Madrid-Barcelona. Kiszámíthatósága miatt nem rajongok a spanyol bajnokságért: az utóbbi 10 évben a Barcelona és a Real Madrid között dőlt el az első hely sorsa. Épp az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone mondta, hogy azért unalmas a La Liga, mert egyenlőtlen a televíziós pénzek elosztása, csak a két gigásznak jut minden földi jóból. Az idei szezonban azonban az Atlético bejelentkezett a bajnoki címért. Otthonukban, a Vicente Calderónban százszázalékosak és 18 bajnokin mindössze egyszer kaptak ki (Espanyol 1:0 AM) és egy alkalommal ikszeltek (Villarreal 1:1 AM). Ez az eredménysor teljesen megegyezik a Barcelonáéval. A Matracosok sikereinek letéteményese az edzőjük, El Cholo, az Diego Simeone, aki klublegendaként tért vissza az együtteshez. 1996-ban tagja volt a bajnokságot és kupát nyert Los Colchonerosnak. A Real Madrid edzője Carlo Ancelotti mondta, hogy az Atlético úgy játszik, mint ahogyan anno az argentin játszott: kemények, koncentráltak és taktikailag kifogástalanok.

[caption id="attachment_4850148" align="aligncenter" width="600"]Diego Simeone játékosként és edzőként. A szenvedély nem változott. Diego Simeone játékosként és edzőként. A szenvedély nem változott.[/caption]

David Villa szerint - aki a Barcelonából igazolt a Atlétichez - Simeone ugyanolyan munkamániás, mint korábbi mestere Pep Guardiola. Az argentin tréner a bajnoki címről nem beszél, rövid távon gondolkodik, mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozik. A tavalyi idényben is biztatóan alakultak a dolgok, januárban 7 ponttal előzték meg a piros-fehérek a Real Madridot, végül  a Királyi Gárda mégis 9 egységgel gyűjtött többet a bajnokság végén. Ezért is mondja több szakértő, hogy előbb-utóbb elfárad majd az Atlético. Bajnoki cím ide vagy oda egy részsikert már elkönyvelhetnek: a nagy rivális Real Madridot a Bernabéuban leckéztették meg (Real Madrid 0:1 Atlético Madrid, Diego Costa).
De térjünk át a mai este fő attrakciójára!

A Katalánok és a Matracosok fej-fej mellett haladnak: 18 meccs 49 pont. Gerardo Martínez együttese jobb gólkülönbségének köszönhetően birtokolja a vezető pozíciót. A bajnokságban az Atlético kapta eddig a legkevesebb gólt: 18 meccsen mindössze 11-szer zörgették meg Thibaut Courtois hálóját. A Katalánok pedig a legtöbb rúgott góllal büszkélkedhetnek, 53.  Legutóbb a spanyol szuperkupa összecsapásain találkoztak egymással, akkor 1:1-es összesítéssel idegenben rúgott több góllal a gránátvörös-kéknél landolt a kupa. Kérdés, hogy most elbillen-e a mérleg nyelve valamelyik oldalra vagy újra döntetlent játszanak és továbbra is azonos pontszámmal folytatják. Az Atlético török középpályása Arda Turan is azt emelte ki, hogy a két klub jelenleg azonos szinten van,  kizárólag a játékstílusuk különbözik. A Barcelona a labdabirtoklásra esküszik,  míg az Atléticónál a kontrajtáékra építenek: masszívan védekeznek, majd gyorsan lendülnek támadásba. Arda Turan szerint leginkább a Chelsea-hez hasonlítható a játékuk.

[caption id="attachment_4850152" align="aligncenter" width="600"]Ahogyan a spanyol szuperkupa döntőjében, úgy ma is nagy küzdelem várható. Ahogyan a spanyol szuperkupa döntőjében, úgy ma is nagy küzdelem várható.[/caption]

Az Atlético gólpasszkirálya, Koke igyekezett levenni a terhet csapattársai válláról:  “Nagyon fontos meccs lesz, mert a két ligaelső játszik. Viszont csak egy mérkőzés, a szezon teljes második fele pedig hátra van. Most éppen ez a legfontosabb meccs.” A lényeg az, hogy mit érsz el a szezon végén. Teljesen mindegy, ha nyerünk is szombaton, de utána nem sikerül elérnünk a célunkat." A két hónapos kihagyás után a hétközi kupameccsen 2 góllal visszatérő Lionel Messire is kitért:  “Ha játszani fog, nagyon óvatosnak kell lennünk, mert ő a világ legjobbja. A Barcelonának remek játékosai vannak, és valójában mindannyiukra figyelnünk kell.” A madridiak gólzsákja (18 meccsen 19 gól) Diego Costa úgy nyilatkozott, hogy a csapat rendelkezik olyan játékosokkal, akik képesek megállítani Lionel Messit és úgy véli, hogy a hazai pálya előnyéből profitálhatnak.
Szükség is lesz Leo Messi semlegesítésére, ugyanis már 20 alkalommal vette be a piros-fehérek hálóját, ebből nyolcszor volt eredményes a Vicente Calderónban.

A fiatal tehetséghez, Kokéhoz hasonlóan a Barcelona játékmestere, Xavi is elmondta, hogy a szombati meccs kétségkívül nagyon fontos, de nem ez dönt a bajnokság végkimeneteléről.  Egy dolog azonban biztos, minőségi focira, jó meccsre van kilátás.

Tippem: Atlético Madrid 2:2 Barcelona

A két csapat előző hat párharca:

barca-atleti

Játékos statisztikák: a whoscored osztályzatai, gólok, asszisztok: 

kislanynagyfociambarca

 

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona lionelmessi atleticomadrid diegosimeone spanyolbajnokság Laliga


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr96119680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása