HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.01.07. 19:48 Ági07

Nem Moyes a hibás! - A BBC szakértői elemzik a United krízisét

A Manchester United különböző fórumain nem telik el úgy egyetlen nap sem, hogy ne követelnék az új menedzser, David Moyes távozását. A fogadóirodák különböző fogadásokat kínálnak arra, hogy mikor távozik a skót menedzser és a labdarúgással foglalkozó portálok is felteszik a kérdést: Vajon mikor menesztik Moyest? Sir Alex Ferguson szurkolókhoz intézett kérése sokaknál süket fülekre talált: "Szeretnélek emlékeztetni benneteket, hogy éltünk már mi át itt nehéz éveket. De a klub mellém állt. Az egész stábom mellém állt. A játékosok is mellém álltak. Így aztán most az lesz a ti dolgotok, hogy támogassátok az új menedzsert. Ez nagyon fontos." (idézet Alex Ferguson önéletrajzi könyvéből) 

David_Moyes_Kislanynagyfoci

A Vörös Ördögök legtöbb szimpatizánsa nem lát tovább az orra hegyénél és David Moyest teszi meg első számú bűnbakká a rossz szereplés miatt (7. hely a bajnokságban, korai búcsú az FA-kupától). A korábbi években a United szurkolói el voltak kényeztetve, a klub sorra nyerte a különböző trófeákat. Nem volt nehéz kitartani a csapat mellett. Most azonban kiderül, hogy kik a gárda igazi szurkolói.
A BBC Rádió Monday Night Club c. műsorában a szakértők ész érvekkel támasztották alá, hogy miért is nem az új menedzser a hibás. A következőkben a műsorban elhangzottakat olvashatjátok.

Steve Claridge (a BBC szakértője, a Millwall egykori edzője, a Birmingham és a Leicester City korábbi játékosa): "Nem akarok udvariatlan lenni Sir Alex Fergusonnal, de azt gondolom, nagyon ügyesen választotta meg az időpontot a távozásra. Ha jól megnézzük ezt a csapatot, tavaly is erőn felül teljesítettek, Van Persie nélkül pedig komoly problémáik lettek volna az ellenfelek védelmének feltörésével.

steve-claridge-kislanynagyfoci

Steve Wilson (a BBC kommentátora): "Megértem a United-szurkolók elégedetlenkedését, de egyszerűen nonszensz, hogy egyesek Moyes távozását követelik. Nagyon korán van ehhez. Egyetértek Steve Claridge-dzsel. Sir Alex fantasztikus pillanatban távozott. Ha végignézzük a játékosok névsorát, Rooney és Van Persie kivételével van ennek a csapatnak igazi világklasszisa? A középhátvéd posztján például azért játszotta Jonny Evans a legtöbb meccset, mert jószerivel csak ő állandóan egészséges.

Ian McGarry (a BBC sportújságírója): "Nem David Moyes hagyta cserben a Manchester Unitedet, hanem a Manchester United hagyta cserben David Moyes-t. Moyes már a kinevezése után nem sokkal elmondta, hogy négy pozícióban meg kell erősíteni a keretet. Négy kulcspozíciót említett: balhátvéd, középhátvéd, védekező középpályás, valamint egy keratív box-to-box középpályás. Senkit sem kapott Moyes. Ennek több oka is van. Részben arra vezethető vissza, hogy a United új ügyvezető igazgatója, Ed Woodward takarékossági intézkedéseket vezetett be a Glazer család utasítására. Utasítást kapott például arra, hogy nem fizethetnek teljesen irracionális összegeket a játékosügynököknek, mint ahogy azt Alex Ferguson és az előző ügyvezető, David Gill idejében tették. Ha Ferguson idejében veszélyben volt egy transzfer, akkor ők segítségül hívtak egy-egy menő ügynököt, akik megfelelő összeg fejében nyélbe ütötték az üzletet. Persze ez nem ritkaság, a Chelsea és a Manchester City évek óta így intézi az ügyeit. Nos, múlt nyár óta ez már nem megengedett Unitednél. Ezért történt az, hogy a nyáron több Moyes által kezdeményezett átigazolási terv is romba dőlt hirtelen. Fellaini leigazolása láthatóan egy kétségbeesett lépés volt. Ő nem Moyes elsőszámú célpontja volt, ez egy pánik-igazolás volt. A skót szakember tehát az elején elmondta, hogy négy pozíciót meg akar erősíteni, de a háttérben történtek hatására végül nem kapott senkit. Ezért mondom, hogy Moyes-t hagyta cserben a Manchester United."

Ian McGarry: Fellainit leszámítva a United utolsó nagy igazolása Robin Van Persie volt, 18 hónappal ezelőtt. Hogy lehetséges, hogy a magát a világ egyik legnagyobbjának nevező klub 18 hónap alatt nem erősíti meg a keretét egyetlen kiemelkedő képességű játékossal sem? Ki kell mondani: a tavalyi United volt minden idők leggyengébb Manchester United-bajnokcsapata. - Szerkesztői megjegyzés: A Forbes amerikai gazdasági szaklap legutóbbi felmérése szerint a Manchester United a második legértékesebb futballklub (3.17 milliárd dollár). Tehát meglepő a Glazer család takarékoskodása, nem hajtanak végre jelentős transzfereket. Olyan gazdag nyugdíjasok jutnak róluk eszembe, akik inkább a párnájukba rejtik a vagyonukat, ahelyett, hogy élveznék annak előnyeit.

Ian McGarry: És akkor még nem beszéltünk Robin Van Persie-ről, aki idén úgy viselkedik, ahogy talán csak az Arsenal-szurkolók régebbi emlékeiben élt: folyton sérült és ritkán lő gólokat. Tavaly 32 meccsen lőtt 28 gólt. Ez volt az, ami kiemelte a tömegből a Unitedet tavaly. Idén mit csinált RVP? A legutóbbi kilenc bajnoki meccsből  nyolc találkozón pályára sem lépett. A góljai hiányoznak. Nem csoda, hogy rosszul mennek a dolgok.  

Mark Chapman (BBC műsorvezetője): "Scholes-t és Roy Keane-t évek óta nem tudja és nem is próbálja meg pótolni a Manchester United. Andersont 2007-ben igazolták. Azóta a klub nem is próbálkozott! Nem igazoltak egyetlen specialistát sem a középpálya tengelyébe. Egészen furcsa, hogy a csapat transzfer-rekordját a mai napig Berbatov tartja.

[caption id="attachment_4850132" align="aligncenter" width="600"]Mark Chapman Mark Chapman[/caption]

Steve Claridge: "Egy jogos kiritka biztosan érheti David Moyes: Kagawát nem középső középpályásként használja, hanem a szélen. Ha ez ilyen kulcsfontosságú pozició, akkor miért mozdítja ki Kagawát onnan, miért próbálkozik vele a szélen? Szóval Moyes sem tévedhetetlen, de ettől függetlenül egészen elképesztő, mennyire nem kap segítséget a vezetőségtől.

Szólj hozzá!

Címkék: bbc manchesterunited robinvanpersie


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr536119679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása