HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.12.23. 15:24 Ági07

Könyvajánló: Cristiano Ronaldo - Szenvedélye a tökéletesség

Hazánkban a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg Luca Caioli könyve, melyet napjaink egyik legjobb labdarúgójáról, Cristiano Ronaldóról írt.

kislanynagyfocicristianoronadldo.jpg

Az önéletrajzi kiadványoknak az a célja, hogy közelebb hozza az olvasóhoz szereplőjét, érdekes sztorikat mesél és olyan dolgokról is fellebbenti a fátylat, amelyről addig nem írt a sajtó. A portugál világklasszis személyével az a helyzet, hogy a labdarúgás szerelmesei vagy imádják vagy utálják, középút nem létezik. Ha szigorúan a labdarúgói képességeit nézzük, akkor még azok is fejet hajtanak előtte, akik nem tartoznak a CR7-rajongók táborába. A Real Madrid és a portugál válogatott húzóembere. Nem túlzás állítani, hogy utóbbit ő juttatta ki a brazíliai világbajnokságra.

A kiadvány legérdekesebb fejezete egyértelműen az a rész, amely a kezdetekről szól. Nagy érdeklődéssel olvastam, hogy kik voltak azok , akik ott voltak CR első szárnypróbálgatásainál.
A kis Ronaldo már egészen kicsi korában is rendkívüli alázattal viseltetett a labdarúgás iránt és ez később csak fokozódott. Véleményem szerint ez az egyik legfontosabb tulajdonsága, amely lehetővé tette, hogy a világ egyik legjobbja, a futball művésze legyen.  "A művész semmit nem ér tehetség nélkül, de a tehetség semmit nem ér munka nélkül."  - mondta Emile Zola. Ronaldo pályafutását nézve 100 év távlatából is igazoltnak láthatjuk a francia regényíró eme bölcs gondolatát.

A Manchester Unitednél eltöltött időszaka alatt a csapat menedzsere Sir Alex Ferguson külön kiemelte Ronaldo elszántságát és kitartását. A skót mester nem titkolta, hogy portugál tanítványa mindig elsőként érkezett az edzésekre és utolsóként távozott.  Cristiano a Vörös Ördögöknél vált ismert és elismert labdarúgóvá. Karrierjének eddigi csúcsa egyértelműen a 2007/08-as szezon, melynek során többek között BL-győzelmet ünnepelhetett és az Aranylabdát is bezsebelte.
A könyv egyik leginkább szívmelengető fejezete az indonéziai szökőár egyik túlélőjének egy kisfiúnak a története, akire portugál mezben találtak rá és C.Ronaldo is szárnyai alá vette őt.
De CR édesapjának elvesztéséről szóló fejezet is könnyeket csal az olvasó szemébe. Azt is megtudhatjuk, hogy milyen körülmények között teljesült Ronaldo nagy álma, hogy a Real Madridhoz szerződhessen. De minden titkot nem akarok felfedni... A bulváros felütésű rész sem maradhat ki, mely a futballista apaságát és nőügyeit taglalja.

Sokan nagy egóját tartják legnagyobb hibájának, de azért az elgondolkodtató, hogy a nagy sztárok közül csak neki sikerült békében elválnia Sir Alex Fergusontól. És annál nagyobb elismerés nem létezik, minthogy a skót menedzser - aki majd 27 évig irányította a Vörös Ördögöket - azt mondja C.Ronaldóról, hogy ő volt a legtehetségesebb játékosa!

A blogom Facebook-oldalán egy nyereményjáték keretében játszhattok Cristiano Ronaldo - Szenvedélye a tökéletesség c. könyvért. Részletek: ITT! A GABO Kiadónak ezúton is köszönöm a felajánlást!

Szólj hozzá!

Címkék: cristianoronaldo realmadrid manchesterunited Gabo Kiadó siralexferguson Szenvedélye a tökéletesség


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr36119674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása