HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.12.18. 22:49 Ági07

Suárez, a Mersey-parti gólgép

Luis Suárezről azt már tudjuk, hogy a kelleténél valószínűleg többször nézte meg az Interjú a vámpírral c. filmet, de mostanság  szerencsére nem a harapásaitól visszhangzik a sajtó. Hanem a góljaitól. Az uruguayi klasszis kizárólag a focira koncentrál és nem túlzás állítani, hogy élete formájában játszik.

luissuarezkislaynagyfoci

Az uruguayi támadó jelenleg 17 találattal vezeti Premier League góllövőlistáját és az európai Aranycipőért folytatott versenyben is az élen áll (C.Ronaldóval és Diego Costával holtversenyben). A 20 csapatos angol bajnokság mezőnyében a klubok felét lepipálja a rúgott gólok tekintetében. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy az első hat fordulót eltiltás miatt kihagyta a már emlegetett Branislav Ivanovic-féle harapás miatt. A Norwich elleni bajnoki volt az idei csúcs: mesternégyessel szomorította a Kanárik drukkereit. A sárga-zöld alakulatot Suárez kedvenc ellenfelének is nevezhetjük: összesen háromszor ért el ellenük mesterhármast. Ő az első játékos a Premier League történetében, aki háromszor triplázott ugyanazon klub ellen. Érthető módon a Liverpool menedzsere, Brendan Rodgers is ódákat zengett róla:

"Brilliáns volt. Mindig a csapatról szeretek beszélni, de azt hiszem, el kell ismerünk, hogy Luis a világ egyik legjobb csatára. Hihetetlen, lenyűgöző teljesítményt láttunk tőle, technikailag, mindenhogy. Úgy vélem, ő is tudja, hogy itt van a legjobb helyen, tökéletesen illik hozzá a klub. A mostani lehet élete eddigi legjobb szezonja. A klub profilja, a szurkolókkal való kapcsolata, kéz a kézben járnak. A modern, világklasszis támadók, a Ronaldók és Messik korában minden a számokról és a rekordokról szól. Luis még csak 26 éves, még nagyon sokat fejlődhet a következő években"  (hatharom.com)

Luis Suárez eddigi legjobb szezonját az Ajax labdarúgójaként futotta a 2009/10-es szezonban: 33 bajnokin 35 gólt szerzett, amely holland gólkirályi címet ért neki. Abban a szezonban összesen 48 meccsen lépett pályára, melyeken 49 alkalommal volt eredményes. Félelmetes adat! Emellett az előkészítésben is jeleskedett, 17 asszisztot osztott ki. Többek között a Manchester United és a Barcelona is erősen fontolgatta Suárez szerződtetését. Végül a Liverpool drukkerei örülhettek. Akik most izgulhatnak, hogy megtartsák legjobbjukat. A legújabb hírek szerint a Pool csúcsgázsival szeretné megtartani gólgépét. De Suárez többször is hangsúlyozta, hogy szeretne a Bajnokok Ligájában játszani és címeket nyerni. A Liverpoolal eddig összesen egy Ligakupát nyert, ami nem túl impresszív és egy világklasszis támadó ennyivel nem éri be. Kérőből természetesen nincs hiány. Arséne Wenger nyár óta szeretné az Ágyúsokhoz csábítani és a Real Madrid is tárt karokkal várja. Meggyőződésem, hogy a Királyi Gárdánál a hiányzó láncszem egy világklasszis támadó - Suárez leigazolásával az utolsó darabka is a helyére kerülhetne. C.Ronaldo mellett lenne még egy góltermelője a Realnak, akivel az a bizonyos 10. BL-trófea is vitrinbe kerülhetne. A dolog pikantériája, hogy Suárez ügynöke egy bizonyos Pere Guardiola, akinek a testvére nem más, mint a Barcelona történetének legeredményesebb edzője, Pep Guardiola. Amennyiben Suárez Madridba kerülne, úgy elmondhatnák, hogy 'egy Guardiola' közreműködésével csodafegyver került a katalánok legnagyobb riválisához.

Suárez show 2013/14:

[youtube vbrO6bmZGHU nolink]

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr896119673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása