HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.11.22. 15:44 Ági07

Kórház a város szélén - Borussia Dortmund-Bayern München

Kórház a város szélén. Akár ez is lehetne a Bundesliga szombati csúcsrangadójának alcíme, ugyanis mindkét csapaton komoly sérüléshullám söpört végig. A kérdés, hogy melyik együttes tudja könnyebben pótolni a hiányzóit.

A Borussiánál szinte az egész hátsó sor harcképtelen:  Neven Subotic,  Mats HummelsMarcel Schmelzer, Łukasz Piszczek. Tűzoltás gyanánt le is csaptak  a szabadon igazolható rutinos Manuel Friedrichre, akinek pár hete bizonyára meg sem fordult a fejében, hogy pályára lép egy Dortmund-Bayern csúcsderbin. Jürgen Klopp kénytelen lesz egy olyan hátsó alakzatot pályára küldeni, amilyet még korábban soha. İlkay Gündoğan személyében  egy fontos láncszem hiányzik a középpályáról is. A Bayern Münchennél sem rózsás a helyzet, az Aranylabda egyik fő várományosa, Franck Ribery nem úszta meg sérülés nélkül az ukránok elleni hétközi vb-pótselejtezőt, bordatörés miatt hagyja ki a találkozót. De Schweinsteiger, Shaqiri, Pizarro és Badstuber játékára sem számíthat Pep Guardiola.

kislanynagyfocibayernmünchendortmund

A bajorok győzelme mellett szól, hogy hosszabb a padjuk és a sérülteket könnyebben tudják pótolni. A szokatlan összetételű Borussia-védelem valószínűleg sebezhetőbb lesz és könnyebb lesz őket átjátszani. De ne féltsük Klopp fiait, hiszen a "Sárga Fal" előtt fognak játszani  és az idei bajnoki idényben még pontot sem veszítettek otthon. Marco Reus bármikor képes váratlan megoldásokra, Aubameyang szélvészgyors, Mkhitaryan tanári passzai aranyat érnek, Kevin Großkreutz nagy küzdő és szinte minden poszton játszott már a kapusposztot is beleértve, a góllövés pedig Lewandowski asztala, aki 9 találattal vezeti a bajnokság góllövőlistáját is. Pep Guardiola együttese az előző fordulóban 37-re növelte veretlen bajnoki mérkőzéseinek számát, ami Bundesliga-rekord. Mindössze két döntetlen csúszott be a bajoroknak: a Bayer Leverkusen és a Freiburg otthonában hullajtottak pontokat. Ha valaki, hát a Borussia képes lehet megverni a bivalyerős Bayernt és egy esetleges Dortmund-győzelemmel a bajnokság is izgalmassá válna, hiszen 1 pontra csökkene a különbség a két klub között. Ellenkező esetben 7 ponttal húzna el a Bayern.

Külön pikantériát kölcsönöz a meccsnek Mario Götze személye, aki először lép pályára volt csapata ellen. Egy biztos, a dortmundi közönség nem fogja kímélni és biztosan láthatunk egy-két 'kedves' drapit is. Nyilatkozatából kiderül, hogy ezzel ő is tisztában van: "Ez lesz a karrierem legnehezebb pillanata. De végülis el kell fogadnom, hogy ez az én saját döntésem miatt lesz, természetesen megértem a dortmundi szurkolókat".

Tipp a végeredményre: Borussia Dortmund 2:2 Bayern München (Eurosport 2. - szombat 18:30)

A DORTMUND LEGEREDMÉNYESEBB JÁTÉKOSAI: 

[caption id="attachment_4850031" align="aligncenter" width="600"](Forrás: Whoscored.hu) (Forrás: Whoscored.hu)[/caption]

A BAYERN MÜNCHEN LEGEREDMÉNYESEBB JÁTÉKOSAI: 

[caption id="attachment_4850033" align="aligncenter" width="600"](Forrás: Whoscored.com) (Forrás: Whoscored.com)[/caption]

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA: 

[caption id="attachment_4850035" align="aligncenter" width="597"]Forrás (whoscored.com) Forrás (whoscored.com)[/caption]

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr976119668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása