HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.08.05. 18:35 Ági07

Premier League Szezonelőzetes - 2. rész: Chelsea, Crystal Palace, Everton

Hamarosan eldördül a startpisztoly és kezdődik Premier League új idénye. A kezdő sípszóig esélylatolgatásokat olvashattok a blogon. A második rész főszereplői a Chelsea, a Crystal Palace és az Everton.

CHELSEA

Az első és legfontosabb, hogy José Mourinho visszatért kedvenc klubjához. A "Special One"  (aki immár " The Happy One") első regnálása idején két bajnoki címmel, egy Ligakupa győzelemmel és egy FA-kupa arannyal gazdagította a Kékek vitrinjét. A Portóval és az Interrel már elhódította a BL-serleget. Vajon sikerül neki a londoniakkal is? A bombaerős játékoskeret adott, így nem lehetetlen vállalkozás felülni Európa tetejére. Nagy név nem távozott a klubtól, ellenben ígéretes fiatal tehetségekkel erősödött a keret. A középpályára érkezett a 20 éves Marco van Ginkel, akit 2013-ban az év legnagyobb tehetségének választották Hollandiában, illetve a Bayer Leverkusentől a német válogatott André Schürrle. A chilei Cristian Cuevas még náluk is fiatalabb, mindössze 18 éves és a bal oldalon a középpályán, valamint a hátvédsorban is bevethető. Elképzelhető, hogy kölcsönadják a következő szezonban, de eljön még az ő ideje a Kékeknél. A kölcsönből visszatérő belgák, Lukaku és Kevin de Bruyne is nagy erősítést jelentenek majd. De Bruyne remek szezont futott a Bundesligában, a Werder Bremenben: 10 gólt és 9 asszisztot jegyzett és a legjobb fiatal játékosnak választották. A még mindig csak 20 éves Lukakau a West Bromban nyűgőzte le a drukkereket: 17-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. A cserekapus posztra érkezett az ausztrál Mark Schwarzer, aki rendkívül rutinosnak számít, hiszen már 15 éve véd a Premier League-ben.

Keretük alapján a Kékeknek van a legnagyobb sanszuk a bajnoki címre. Amennyiben José Mourinho képes lesz megszilárdítani a csapategységet, úgy újabb trófeával gazdagodik Abramovics együttese. Első helyet jósolok a Chelsea-nek. 

chelseakislanynagyfoci

 

CRYSTAL PALACE

A Palace a másodosztály rájátszásának döntőjében harcolta ki a feljutást. A londoni csapat legutóbb a 2004/05-ös idényben szerepelt a Premier League-ben. Az már idén év elején eldőlt, hogy csiszolatlan gyémántjuk, Wilfried Zaha nélkül kell helytállniuk a legmagasabb osztályban. A fiatal tehetség a Manchester Unitedben mutathatja meg, hogy miért is tartják őt akkora ígéretnek.
Klubrekordot jelentő, 8,5 millió fontért érkezett a klubhoz Dwight Gayle, akitől a gólokat várhatják a szurkolók. Nagy fogásnak számít az U20-as spanyol válogatott csapatkapitánya, José Campaña, akit a Sevillától igazoltak a középpályára. Végleg megszerezték a Blackpooltól a  rutinos támadót, Kevin Phillipset. A csatárnak kulcsszerepe volt a feljutás kiharcolásában: 16 meccsen 7 gólt szerzett és a rájátszás döntőjében ő szerezte a feljutást jelentő sorsdöntő találatot a Watford ellen. Érdekesség, hogy Kevin Phillips Gordon Strachan és Teddy Sheringham után a Premier League történetének harmadik olyan mezőnyjátékosa lesz, aki 40 felett lép pályára.
A hányatatott sorsú Marouane Chamakh is csatlakozik a klubhoz. Nagy kérdés, hogy sikerül-e jó vágányra terelnie félresiklott karrierjét.

Az újoncot a Premier League 20. helyére tippelem, bármennyire is próbálták megerősíteni a keretüket.

crystalpalacekislanynagyfoci

 

EVERTON

A legfontosabb változás, hogy a Stolverkosokat 11 évig irányító David Moyes a Manchester Unitedhez távozott. Roberto Martnízeztől alkalmasabb embert nem is találhattak volna a menedzseri posztra. A spanyol korábban a Swansea-t juttatta fel a harmadosztályból a Championshipbe. Az FA-kupa legutóbbi kiírásában óriási meglepetésre a Wigannel aratott világraszóló sikert a kupa elhódításval. A szakvezetőt követte Liverpoolba két korábbi játékosa, Antolín Alcaraz, a paraguayi válogatott védő és az elefántcsonparti támadó, Arouna Koné is. Az Atletico Madridtól érkezett a fialal hálóőr, Joel Robles, aki tagja volt az idén nyáron U21-es EB-t nyert a spanyol csapatnak.  A klubnak sikerült megszereznie kölcsönbe az egyik legnagyobb spanyol tehetségnek számító Gerard Deulofeu-t a Barcelonától. A 19 éves támadóról Roberto Martínez ódákat zengett és a spanyol foci gyémántjának nevezte.
Egyedül Phil Neville számít komoly távozónak, aki szögre akasztotta a stoplist és a Manchester United edzői stábjában kapott munkát. Nyolc évet húzott le az Evertonban, ahol a csapatkapitányi karszalagot is kiérdemelte. 

A csapat jó szereplése érdekében fontos, hogy megtartsák a meghatározó játékosokat (Baines, Fellaini). A 7. helyre predesztinálom Martínezéket.

evertonkislanynagyfoci

Korábbi részek: 1. - ARSENAL, ASTON VILLA, CARDIFF CITY

A következő rész tartalmából: Fulham, Hull City, Liverpool

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea everton premierleague crystalpalace premierleageuelőzetes


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr826119642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása