HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.24. 22:13 Ági07

VENDÉGSZEKTOR: Interjú Tromposch Ádámmal, a Madridom.hu szerkesztőjével

Vendégszektor című rovatom nyitó darabjaként egy interjút olvashattok Tromposch Ádámmal, a Madridom.hu szerkesztőjével, aki sportújságíró szeretne lenni és már kétszer vendégeskedett a Digi Sport stúdiójában. Ádámot az előző szezonról, kedvencekről és a következő idényről kérdeztem.

tromposchadamkislanynagyfoci2

1, Mesélj egy picit magadról, mióta vagy Madridista?

„Nem rég államvizsgáztam, kommunikáció és médiatudomány szakon végeztem, szeretnék sportújságíró lenni, még akkor is, ha manapság ezt a célt nem túl egyszerű elérni. Talán mondhatom, hogy már több mint tíz éve vagyok madridista, a 2000-es Bajnokok Ligája döntőre csak halványan emlékszem, viszont a 2002-es Leverkusen elleni finálé már igen élénken él az emlékezetemben, és azt is tudom, hogy akkor már Real Madrid szurkoló voltam, egy bizonyos Raúl González Blanco miatt, aki számomra a világ legjobbja volt, és az is marad…”

2, Mikor kerültél a madridom.hu stábjába?

„2010 óta próbálom segíteni a stábot, akik mindannyian vérbeli madridisták, és tudni kell, hogy ezt az oldalt csak is szenvedélyből működtetjük, nekünk csak az olvasói visszajelzések vannak, amik azért szerencsére többnyire pozitívak. Próbálom kicsit színesíteni a kínálatot, ezért folyamatosan interjúkat szervezek, a „Tudtad, hogy ő is madridista?” – interjúsorozat például nagyon kedvelt az olvasók körében, valamint Puskás Ferenc emlékével is kiemelten foglalkozunk.”

3, A 2012/13-as szezon jól indult, de katasztrofálisan végződött a Királyi Gárda számára. A Spanyol Szuperkupát megnyerték C.Ronaldóék, de a bajnokság nagyon korán eldőlt a Barca javára és a Copa del Rey döntőjében is alulmaradt a gárda az Atletico Madriddal szemben. Miben látod a kudarc fő okát?

„Nos, ez egy nagyon nehéz kérdés, ugyanis nehéz röviden válaszolni rá… Rengeteg oka van, megpróbálom kiemelni azokat, amelyek szerintem a fő okok. Az első a tavalyi nyár. A Real keretében rengeteg olyan poszt volt, amely erősítésre szorult volna, erre több hónapos huzavona után érkezett Modric, majd a nyár végén Essien. A ghánai már korántsem élete formájában érkezett, és akkor még finom voltam, Modricsnak pedig sok idő kellett a beilleszkedéshez. A legnagyobb baj persze nem ez volt, hanem az, hogy például Arbeloa mellé vagy éppen a helyére senki nem érkezett, egy szem jobbhátvédként kellett volna jól teljesítenie az egész szezonban, ami valljuk be, közel sem jött össze neki. A másik gond a középpályával volt. Modric nem védekező középpályás, sokkal jobban szeret előrefelé játszani, a Madridnak pedig inkább kellett volna egy amolyan Yaya Touré kaliberű játékos, ugyanis Khedira véleményem szerint nem Real Madrid szintű. Xabi Alonso, bármennyire is tisztelem és kedvelem, már lassul, és nem bír végig egy teljes szezont a legmagasabb szinten, az ő helyettesítése sem volt megoldva. Az előbb elmondottak mind-mind Mourinho hibájának tudhatóak be, hiszen ő volt az edző. Ebből következik, hogy a további problémák is miatta történtek. A Real játéka a Barca ellen tökéletes volt, ez láthattuk a Szuperkupában, a CDR-ben, és a bajnokságban, az elmúlt 5 meccsen nem nyertek ellenünk… Azonban egy adott szezonban nem csak a Barca ellen kell tudni játszani, hanem a kiscsapatok kemény védelmére, valamint az olyan gyors játékot játszó együttesek ellen is, mint a Dortmund. Ez nem volt meg, ennek eredménye az elveszett bajnokság, a BVB elleni idegenbeli égés, valamint végül az Atletico elleni vereség. Ugyanis José a bajnokságra sosem tudta felpörgetni játékosait, aminek az lett az eredménye, hogy már a nagy meccsekre sem tudták felhozni magukat, így pedig nem lehet nyerni semmit. Láthattuk a Bayernt, minden meccsen odarakták magukat, a bajnokságban is, minden fronton, az eredménye 3 kupa lett…”

4, Mely játékosok teljesítményével voltál elégedett az elmúlt idényben és szerinted ki nem ütötte meg a mércét?

„Elsőre Arbeloa és Khedira ugrik be, tartom, hogy nem Real Madrid szintű játékosok. Rögtön utánuk a két csatárunk Higuaín és Benzema. Mindketten nagyon gyengén játszottak a szezonban, főleg az argentin, nem tudták azt hozni, ami elvárható tőlük. Di Maríát is meg kell említenem, aki sehol sincs már a csúcsformájától, rendre elcselezi magát, és nem gondolkodik sajnos, ráadásul túlságosan egylábas. Egy ilyen szezon után elégedett aligha lehet egy Real Madrid szurkoló, bár CR-t természetesen kiemelném, aki a hátán vitte a csapatot, és nem feledkezem meg Diego Lópezről sem, aki remekül illeszkedett be régi-új csapatába. Valamint én szeretném, ha Coentrao maradna, ugyanis Marcelo mellé mindenképpen kell egy másik balhátvéd is, mert egy szezont, senki nem bír ki végig ugyanolyan szinten teljesítve, ha csak nem Cristiano Ronaldónak hívnak…”

6, Alváro Morata főszerepet vállalt az U21-es spanyol válogatott Európa bajnoki címében. Jesé pedig 2 góllal nyitott az U20-as világbajnokságon. Ha te lennél a csapat edzője, akkor a következő idényben beépítenéd őket a felnőtt csapat keretébe?

„Ha én lennék a csapat edzője, akkor már rég lehetőséget adtam volna nekik… Főleg Jesének, aki szerintem rendkívül tehetséges, sok Castilla meccset láttam, és miközben írom a válaszokat, éppen az ő góljával vezetnek a spanyolok Ghána ellen a vb-n. Morata dolga kicsit nehezebb, hiszen ott volt előtte idén Higuaín és Benzema is, de ő legalább már az első keret tagja volt; meglátjuk az új edző érkezésével nagyobb szerepet kaphat-e, a tehetsége meg van hozzá, és minden Real Madrid szurkoló örülne a sajátnevelésű játékosoknak.”

tromposchadamkislanynagyfoci3

7, Szíved szerint kiket igazolnál a következő szezonra?

„Szívem szerint, Yayá Tourét hoztam volna, vagy éppen a City-be mellé érkező Fernandinhót, de ez lehetetlen küldetés Pérez számára. Gündogan úgy érzem, jó megoldás lenne, és talán nem teljesíthetetlen. Vidal megszerzése nagyon jót tenne a csapatnak, de úgy gondolom, hogy a Juve nem teheti meg, hogy eladja őt, pedig kiváló játékos. Természetesen Bale érkezésének is örülnék, azonban semmiképpen sem annyiért, amennyit mostanában írnak a lapok… az egyszerűen irreális. Carvajalnak nagyon örültem, nagyon kellett, szeretnék még egy csatárt, azonban az a baj, hogy a piacon nagyon kevés igazán jó csatár van. Falcao eladta magát, Lewandowskinak én nem örülnék, talán Suarez lehetne a megoldás, ő viszont viselkedni nem tud. Neymar is jó megoldás lehetett volna, persze nem csatárnak, azonban ő a Barcát választotta, meglátjuk „Messi öltözőjében” mennyi hely jut majd neki…”

8, Ki a mindenkori kedvenc Real-játékosod?

„Erről már az első kérdésnél írtam egy kicsit. Én Raúl miatt szerettem meg a focit, a Real Madridot, a spanyol válogatottat. Ő volt számomra A CSATÁR. Csupa nagybetűvel. Soha nem voltak balhéi, mindent kiadott magából a csapatért, egy harcos volt, csapatkapitány, és gólvágó. Azok az emelések, amiket ösztönből, pimaszul megcsinált… senki más nem volt képes arra úgy. Egyszerűen számomra, mint ember is kilóg a mai focisták közül. Mindig tudta, hogy mi a tisztelet, hűséges volt a címer iránt, és csak akkor hagyta el a klubot, amikor tudta, hogy már nem sok babér teremhet számára, ezért aztán a Schalkéban is legenda lett… Tényleg csak pozitívan tudok beszélni róla, és úgy gondolom, legalábbis remélem, hogy viszontlátjuk őt még egyszer a Real Madrid kispadja közelében.”

9, Ki a favoritod a mostani együttesből? 

„Ez nehéz kérdés, Raúl után természetesen Casillas a következő a listámon, de én nagyon szerettem Higuaínt is. Tudom, hogy most már biztosan távozik, aminek örülök, mert végre nem láthatom a sok kihagyott helyzetet, viszont sajnálom is, mert még is csak sokszor húzta ki a csapatot a csávából, főleg Capello idején. Nagyon kedvelem még Marcelót is, mert színt visz a játékba, öröm nézni, amikor élvezi a futballt. Valamint én kifejezetten szeretem Modricsot is, aki úgy gondolom, hogy a következő szezonban húzóember lehet.”

[caption id="attachment_4849479" align="aligncenter" width="600"]A nagy találkozás: Ádám és Higuaín A nagy találkozás: Ádám és Higuaín[/caption]

10, Mit vársz a csapattól a következő idényben?

„Mindenképpen azt, hogy a szerkezet, a taktika módosul. Szeretném, ha minden meccsen támadnánk, hajtanánk a győzelemért, ha mindig egy győzelemre éhes csapatot láthatnék. Örülnék, ha végre megoldanánk a pontrúgások utáni problémákat a védelemben, és annak is, ha végre megszereznénk a Tizediket. Nagyon nehéz lesz, úgy gondolom jelenleg a Barca és a Bayern is előttünk vannak, a Chelsea sem lesz rossz, nekünk pedig még edzőnk sincsen, és a keretben is alig volt valami mozgás. Sok minden eldől már most nyáron, ha nem sikerül betömni a réseket a keretben, akkor nem sok jóra számítok, ha azonban jól igazolunk, és a nyakunkon sem marad senki, akkor biztos vagyok benne, hogy lesz esélyünk a bajnokság és a BL megnyerésére is. Ehhez azonban nagyon sok minden kell még. Ancelottinak én a magam részéről nem örülnék, de biztos vagyok benne, hogy ő jön, nem kedvelem az olasz futballt, és azt a felfogást, azonban remélem, hogy a tapasztalatával segíteni tudja majd a csapatot.”

11, Milyen kezdővel küldenéd pályára a csapatot az új szezonban?

„Casillas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Vidal, Xabi Alonso, Modric; Bale, C. Ronaldo, Suarez. Ez lehetne 4-3-3, de 4-2-3-1 is. Ebben a csapatban rengeteg kreativitás és gyorsaság is lenne. Azonban úgy gondolom, hogy nem láthatjuk majd ezt a kezdőt a következő idényben, ahhoz túl sok mindennek kellene még klappolnia a nyáron…”

 12, Voltál már szeretett csapatod meccsén?

Volt szerencsém élőben látni a csapatot, már többször is. Először még akkor, amikor Magyarországra érkeztek és a Puskás Ferenc válogatottal mérkőztek meg, Öcsi bácsi tiszteletére, az is hatalmas élmény volt nekem. Akkor láttam Raúlt, Owent, Zidane-t, Ronaldót... hihetetlen volt. Ezek után 2010-ben eljutottam Madridba is, ami életem egyik legmeghatározóbb élménye, ezúton is hatalmas köszönet a szüleimnek, akik lehetővé tették... Tényleg leírhatatlan élményekkel gazdagodtam. Egy hétig voltam Madridban, volt szerencsém találkozni a játékosokkal, és bejárhattam a várost, valamint persze két mérkőzést is megnéztem. Először a Bernabéuba érkezett a Sevilla, és a félidőben vezettek 2-0-ra Navasék. El sem hittem, hogy pont akkor kap ki a Real, amikor ott vagyok. Ráadásul a Barca aznap este csak döntetlent ért el az Almeria otthonában, és így egy győzelemmel átvehettük volna a vezető helyet. A második játékrészre aztán megfordult minden, beállt Guti, Van der Vaart, Raúl, és jöttek a gólok is. 2-2 volt a 90. percig, végül jött a mindent eldöntő gól, és az eufória, hihetetlen élmény volt az az este. Ezután hét közben Lyon következett, a franciák akkor még mumusnak számítottak, és a BL-ben a nyolc között fogadtuk őket, az idegenbeli 1-0-s vereség után... CR gyors góljával 1-0-ra vezettünk, majd jött Pipita kapufája, aztán pedig a Lyon egyenlítő gólja és a kiesés... Az egy teljesen más élmény volt... Mint ahogy a negyedik Real meccsem is, amit most ősszel Dortmundban izgulhattam végig. A BL csoportkörében 2-1-re kaptunk ki, de egyszerűen leírhatatlan az a hangulat, ami a BVB stadionjában fogadott minket. Aki szereti a focit, annak egyszer el kell mennie és át kell élnie azt, az eredmény akkor másodlagos, mert nem is lehet a meccsre a koncentrálni, merem állítani, hogy Európa leghangulatosabb stadionja a Dortmundé."

Ádám első Digi Sportos fellépése a Reggeli Startban 2012. decemberében, amikor már a a levegőben lógott Mourinho távozása:

[youtube 0WDAAUWxtk8 nolink]

Szólj hozzá!

Címkék: realmadrid


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr776119627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása