HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.12. 00:02 Ági07

Napra pontosan 1 év múlva kezdődik a BRAZÍLIAI VILÁGBAJNOKSÁG!

Napra pontosan 1 év múlva kezdődik a Világbajnokság. A résztvevők ugyan még nem ismertek, de vannak már biztos pontok, nézzük melyek ezek.

A HIVATALOS LOGÓ: Az emblémán három kézre emlékeztető motívum látható,  amely zöld és sárga színű és a győztesnek járó trófeát  formázza meg. A kupa közepén piros színnel jelenik meg a 2014-es évszám. "A 2014-es vb felejthetetlen és fantasztikus lesz" - ígérte Ricardo Teixeira, a brazil szövetség elnöke a logó bemutatásakor.
brazilvblogokislanynagyfoci

A HIVATALOS PLAKÁT: a torna hivatalos plakátját idén januárban leplezte le négy korábbi vb-győztes, köztük Bebeto és Ronaldo, valamint Brazília női futballjának királynője, Marta, akit a FIFA öt alkalommal választott az év labdarúgójának a hölgyek mezőnyében. „A plakát tökéletes példája a végtelen brazil kreativitásnak. A győztes pályamű kétség kívül csodálatos, mindenki által kedvelt meghívója lesz a 2014-es labdarúgó világbajnokságnak." --mondta Jérome Valcke, a FIFA főtitkára. A kétszeres aranylabdás, Ronaldo is kiemelte a plakát fontosságát: „A hivatalos poszter szerepe rendkívül fontos: népszerűsíti a világbajnokságot a rendező országban, azaz Brazíliában és külföldön egyaránt. Fontos, hogy közvetítsük az üzenetünket egy olyan országból, ami modern, innovatív, előrelátó, boldog, egységes, és mindenekelőtt, szenvedélye a futball" The 2014 World Cup poster is seen in Rio de Janeiro

A HIVATALOS JELMONDAT: "Juntos num so ritmo" - vagyis "Mindenki azonos ritmusban" (angolul: 'All in one rythm'). "Egy sokszínű, igazi népünnepélyt hozó esemény vár ránk, amely a brazil életritmust hivatott a világ felé megjeleníteni" - mondta Jérome Valcke, a FIFA főtitkára. A szlogenhez kapcsolódó videó: 

[youtube sqCpmqwUy70 nolink]

HIVATALOS LABDA: A bőrgolyó nevét a rendező ország lakosai választották ki, amelyre korábban nem volt még példa. A labda becsületes neve Brazuca lett. A névválasztást így magyarázták:  ez a szó fejezi ki a legjobban a brazil életérzést, az érzelmeket, a büszkeséget és a szívélyességet. A képen látható laszti csak illusztráció, az Adidas még nem mutatta be hivatalosan a torna egyik legfontosabb kellékét.
hivatalosvblabdakislanynagyfocibrazuca

KABALA: A világbajnokság kabalafigurája egy tatu lesz, aki az internetes szavazóktól  a Fuleco (a futball és gazdaság-economy összevonásából született) nevet kapta és a brazil nemzeti színekben pompázik. A veszélyeztetett kisállatnak van egy érdekes tulajdonsága, ha megijed úgy összegömbölyödik, mint egy (foci)labda. :)
fulecobrazilvilágbajnokságkislanynagyfoci

A HÁZIGAZDA VÁROSOK PLAKÁTJA: A világbajnokságnak otthont adó 12 város mindegyike ötletes, kreatív plakátot kapott, melyek közül a két kedvencemet emelném ki.

[caption id="attachment_4849433" align="aligncenter" width="600"]Manaus és Recife városok plakátjai, forrás: FIFA Manaus és Recife városok plakátjai, forrás: FIFA[/caption]

GÓLVONAL-TECHNOLÓGIA: A FIFA hivatalosan megerősítette: a sikeres tesztek után a 2014-es brazíliai világbajnokságon már alkalmazzák a gólvonal-technológiát.

Brazília tehát 1950 után újra világbajnokságnak ad otthont a mai naptól számítva pontosan egy év múlva. Biztosan sokan vannak, akik hozzám hasonlóan nagyon várják, hogy útjára induljon São Paulo-ban a bőrgolyó. Addig is csillapítsuk éhségünket a szombaton kezdődő Konföderációs kupával, ami a nagy esemény főpróbája lesz.

Információk forrása: nso.hu, origo.hu, wikipedia, fifa.com

Szólj hozzá!

Címkék: brazil világbajnokság


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr466119622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása