HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.06.05. 17:06 Ági07

EB, VB, mini-VB: Nyáron sem maradunk foci nélkül!

A topbajnokságok ugyan befejeződtek, de  a nyáron sem maradunk foci nélkül. Lesz U21-es Európa-bajnokság, Konföderációs Kupa, U20-as Világbajnokság, CONCACAF Arany-kupa és női labdarúgó-Európa-bajnokság.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, június 5-18., Izrael

[caption id="attachment_4849409" align="aligncenter" width="600"]2000-ben Olaszország nyerte a tornát, Andrea Pirlo a döntőben két gólt is szerzett, mellyel főszerepet vállalt a Csehország felett aratott 2:1-es győzelemben 2000-ben Olaszország nyerte a tornát, Andrea Pirlo a döntőben két gólt is szerzett, mellyel főszerepet vállalt a Csehország felett aratott 2:1-es győzelemben[/caption]

A legutóbbi U21-es kontinensviadalt Spanyolország nyerte, a keret tagjait olyan nevek alkották, mint Juan Mata, Javi Martínez vagy David De Gea. De a korábbi U21-es Európa-bajnokságokon is olyan játékosok tűntek fel, mint Klaas-Jan Huntelaar (2006), Alberto Gilardino (2004), Petr Čech (2002), Andrea Pirlo (2000), Fabio Cannavaro (1996), Luís Figo (1994), Davor Šuker (1990), Laurent Blanc (1988). Érdemes hát követni az eseményeket, mert lehet, hogy itt bukkan fel a következő Figo vagy Pirlo. A nyolc résztvevő országot két csoportba sorolták: A-csoport: Izrael, Anglia, Olaszország, Norvégia; B-csoport: Spanyolország, Hollandia, Oroszország, Németország.
A tornán olyan már ma is ismert sztárok lépnek majd pályára, mint a spanyol Cristian Tello, Isco, vagy éppen Daniel Carvajal. De említhetném az olasz Destrót, Florenzit, Immobilét, vagy a holland Strootmant és Mahert, esetleg az angol Shelvey-t, vagy Caulkert. De ott lesz a német Lewis Hotlby is. Szóval lesz mit/kit nézni!

Legsikeresebb válogatott: Olaszország  5 győzelemmel
A legutóbbi torna győztese: Spanyolország

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, június 15-30., Brazília (TV: M1)

konfoderacioskupakislanynagyfoci

10 nap múlva rajtol a jövő évi brazíliai labdarúgó-vilábajnokság főpróbája, a Konföderációs kupa, vagy ahogyan régen nevezték, "a mini-vb"! A tornán a FIFA hat tagszövetsége (UEFA, AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC) által rendezett kontinentális tornák győztesei vehetnek részt, akikhez csatlakozik az aktuális világbajnok, illetve a rendező ország válogatottja. Ennek eredményeképp a résztvevők a csoportok szerint: A-csoport: Brazília, Olaszország (Spanyolország a 2010-es VB-győzelem jogán szerzett jogot az indulásra, így az EB második Olaszo. is indulhat), Japán, B-csoport: Mexikó  Spanyolország, Uruguay, Tahiti, Nigéria.
Ezen a tornán debütál a GoalContorol elnevezésű német gólvonal-technológia is.

Legsikeresebb válogatott: Brazília 3 győzelemmel
A legutóbbi torna győztese: Brazília

Kedvcsináló videók

A BBC promója:

[youtube 8GRmSVaG6zY nolink]

A legutóbbi Konföderációs Kupa-döntője: Brazília 3:2 Egyesült Államok (Gól: Luís Fabiano(2), Lúcio ill. Dempsey, Donovan)

[youtube F29IFkYfr_c nolink]

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, június 21-július 13., Törökország

[caption id="attachment_4849408" align="aligncenter" width="600"]A Galata játékosai, Drogba és Yilmaz a Világbajnokság kabalafigurájával A Galata játékosai, Drogba és Yilmaz a Világbajnokság kabalafigurájával[/caption]

Sajnos a magyar válogatott nélkül rendezik a tornát, pedig a 2009-es egyiptomi vébéről szép emlékeink vannak (akkor bronzérmesek lettünk)! Kassai Viktor és segítői viszont képviselik hazánkat. Érdekesség, hogy a legutóbbi torna győztese, Brazília és a vébé történetének legsikeresebb nemzete, Argentína sem kvalifikálta magát. Korábban még nem fordult elő, hogy a két válogatott közül legalább az egyik ne lett volna résztvevők között. Érdemes nézni a tornát, mert elképzelhető, hogy egy még ismeretlen játékost jövőre már valamelyik topcsapat keretében láthatjuk viszont. Ez történt például a Chelsea braziljával, Oscarral is, aki a 2011-es vébé döntőjében mesterhármast lőtt.

Legsikeresebb válogatott: Argentína 6 győzelemmel
A legutóbbi torna győztese: Brazília

Kedvcsináló videó

A 2011-es U-20-as kolumbiai Világbajnokság 10 legszebb gólja, többek között Erik Lamela (AS Roma), Oscar (Chelsea) és Luis Muriel (Udinese) szépségdíjas találataival:

[youtube cB92kiNbKzs nolink]

CONCACAF ARANY-KUPA, július 7-28., Egyesült Államok

kislanynagyfociaranykupa

Az Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség válogatottjainak legjelentősebb labdarúgótornája, a régió kontinensviadala. A legutóbbi, 2011-ben rendezett Arany-kupa gólgazdag, élvezetes meccseket hozott és egy kiváló döntővel zárult. Sorozatban harmadszor rendeztek USA-Mexikó finálét, amely a mexikóiak 4:2-es győzelmével zárult. A viadal legjobb játékosa és gólkirálya Javier Hernandez, a Manchester United támadója lett.

Kedvcsináló videó

A 2011-es finálé összefoglalója:  USA 2:4 Mexikó  (Gólok: M. Bradley, Donovan ill. Barrera (2), Guardado, G.dos Santos)

[youtube 9-wEuk85OV8 nolink]

Legsikeresebb válogatott: Mexikó 6 győzelemmel
A legutóbbi torna győztese: Mexikó

NŐI LABDARÚGÓ-EURÓPA-BAJNOKSÁG, július 10-28., Svédország

kislanynagyfocinoieuropabajnoksag

A női labdarúgás egyre népszerűbb: a londoni olimpia Wembley-ben rendezett fináléján is 80 ezren voltak, ami európai rekordnak számít. A házigazda Svédország rendezte az első női EB-t 1984-ben, akkor ők nyerték a tornát, ez most is jó ómen lehet.  Bár a német lányok  az eddig megrendezett 10 Európa-bajnokságból hét alkalommal aranyéremmel távoztak és könnyen lehet, hogy begyűjtik nyolcadik elsőségüket is.

Legsikeresebb válogatott: Németország 7 győzelemmel
A legutóbbi torna győztese: Németország

Kedvcsináló videó

[youtube 1I7sxZMw67g nolink]

Szólj hozzá!

Címkék: concacafaranykupa2013 konföderációskupa2013 noilabdarugoeb2013 u-20-asvilágbajnokság u-21-eseuropabajnoksag


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr156119620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása