HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.05.24. 09:31 Ági07

Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligája-győztes

Puskás Ferenc után újra magyar Bajnokok Ligája-győztes labdarúgónak örülhetünk, ugyanis Jakabfi Zsanett a Wolfsburg csapatával 1:0-ra legyőzte a toronymagas esélyes Lyont. A "Farkaslányok" a Manchester United '99-es triplázást másolták azzal, hogy Bajnokok Ligáját, bajnokságot és kupát is nyertek egy szezonon belül.

jakabfizsanettblgyoztes

Tegnapi felvezetőmben is leírtam, hogy a BL-döntő egyértelmű esélyese a sztárokkal teletűzdelt francia alakulat. Sorozatban negyedszer jutottak a fináléba és a legutóbbi két alkalommal el is hódították a trófeát. És azt sem árt megjegyezni, hogy 118. mérkőzés óta veretlenek voltak. Egészen mostanáig! Az első BL-idényét futó Wolfsburgnak nem sok esélyt jósoltak a szakemberek és a fogadóirodák sem. Az esélytelenek nyugalma olykor sokat érhet egy döntőben (lásd tavaly a férifaknál a Chelsea győzelme a Bayern ellen). A román játékvezető egy kezezést követően jogos tizenegyest ítélt a németeknek, amit Martina Müller a 73.percben magabiztosan értékesített. A hátralévő időben remekül védekeztek a "Farkaslányok" és a végén ők ünnepelhettek. A gallok veszte az volt, hogy több helyzetet is elpuskáztak és úgy tűnt, mintha biztosra vették volna a végső sikert.

jakabfizsanett

De térjünk is át hazánk lányára, a 23 éves Jakabfi Zsanettre, aki márciusi bokaszalag-szakadásából csodával határos módon rendkívül gyorsan felépült és kezdőként kapott helyett a Wolfsburgiaknál. Csapata egyik legaktívabb játékosa volt, többször szerelt és szép cseleket is bemutatott. Természetesen apró hibákat is elkövetett, de ez elhanyagolható az összteljesítményét figyelembe véve. Az egész sorozatot figyelembe véve 2 gólt és 4 asszisztot jegyzett. A BL-győzelem előtt a bajnoki címet és a német kupát is bezsebelte a zöld-fehér alakulat. Zsanit a Bundesliga őszi idényének legjobbjának választották és 6 góllal vette ki a részét a bajnoki címből. A német kupában pedig kétszer volt eredményes. Az origo decemberben közölt Zsanettről egy hosszabb írást, melyben a magyar lány rendkívül szerényen nyilatkozott miután neki ítélték a Bundesliga őszi idényének legjobbja címet: "Örülök, persze, de nem kerítek nagy feneket a dolognak, hiszen még csak félidőben vagyunk, számomra a csapatteljesítmény a legfontosabb. A sikeremet a csapattársaimnak köszönhetem, akik a pályán megfelelően kiszolgálnak, jó helyzetekbe hoznak, ezért bármilyen sikert érek el, az is a csapat érdeme" - tette hozzá. A cikkből az is kiderült, hogy remekül érzi magát Németországban: "Számomra a Wolfsburg a tökéletes hely, minden adott, amire szükségem van. A barátaim két-három percre laknak tőlem, a munkahely öt perc, és edzésre is kevesebbet utazok három percnél, szóval minden egy helyen van."

Gratulálunk Zsani, büszkék vagyunk rád!

Szólj hozzá!

Címkék: lyon jakabfizsanett noibajnokokligaja


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr46119615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása