HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.05.03. 15:10 Ági07

QPR, a nagy shoppingoló

A QPR olyannyira belefeledkezett a nagy shoppingolásba, hogy kiesett a másodosztályba.

qpr-shoppingkislanynagyfoci

Az AirAsia Légitársaság tuljadonosa, Tony Fernandes 2011. augusztusában lett a klub elnöke, miután megvásolta Bernie Ecclestone és Flavio Briatore részvényeit. Azóta több, mint két csapatra való új játékos érkezett a Loftus Roadra és Harry Redknapp személyében a negyedik menedzserét fogyasztja a kék-fehér alakulat.  Nem kellett hozzá pro licence, de még nagy jóstehetség sem, hogy a Premier League idei szezonja előtt a kiesőhelyre tippeljem a QPR-t. Aki játszott már a Football Manager nevezetű játékkal az tudja, hogy a túl nagy bevásárlás finoman szólva is rombolja a csapategységet és nem 28 új játékosról beszélek (ennyien érkeztek kölcsönbe vagy végleg Fernandes regnálása óta), hanem 4-5 futballistáról. Nézzük milyen játékosmozgások történtek, ami bizonyára folytatódik, mivel nem mindenki tart a londoni klubbal a másodosztályba.  Egy biztos, a menedzser Harry Redknapp követi a csapatot a Championshipbe is.

Joey Barton (ingyen): A nem éppen angyali viselkedéséről ismert Barton volt Tony Fernandes első igazolása. Jelenleg kölcsönben "garázdálkodik" az Olympique Marseille csapatánál és azt nyilatkozta, hogy szívesen maradna Franciaországban.

Luke Young (az átigazolás összege nem ismert): A hétszeres angol válogatottat védő az Aston Villától érkezett. A rutinos védőnek kezdetben sok hasznát vette a csapat, de az idei szezonban makacs csípősérülése miatt egyszer sem lépett pályára.

Armand Traore  (£1.2m): Az Arsenaltól érkezett és állandó kezdőnek számít, de teljesítménye  ingadozó.

Shaun Wright-Phillips  (£2m): A Sportsmail az egyik legnagyobb csalódásnak nevezte. Van benne valami, ugyanis első PL-szezonját gól nélkül zárta és idén sem jobb a helyzet az egy rúgott góllal.

Anton Ferdinand (£2,5 m): Jelenleg Törökországban, a Bursasport együttesénél szerepel kölcsönben. QPR-s  pályafutásának legemlékezetesebb momentuma a John Terryvel történt rasszista-incidens.

Jason Puncheon (kölcsön): A Southamptontól érkezett kölcsönbe és ez sem volt egy sikertörténet: mindössze kétszer jutott szóhoz csereként és azóta vissza is tért a Szentekhez.

Nedum Onuoha (£3m): Korábban az angol U-21-es válogatottban is pályára lépő hátvédet a Manchester Citytől szerződteték, de jelentős formahanyatlással küzd mióta a csapathoz került.

Djibril Cissé (£4m): Kezdetben jól alakultak az extravágáns futballista dolgai (góllal debütált). De kutyából mint tudjuk nem lesz szalonna, ennek megfelelően első öt meccsén két piros lapot gyűjtött be. Nem is bánkódtak a klub képviselői, amikor idén januárban a katari Al Gharafához került kölcsönbe.

Bobby Zamora (£6m): Nagy szerepe volt abban, hogy a QPR tavaly megmenekült a kieséstől: 7 gól, 8 assziszt. Az idei szezonban csipősérülés hátráltatja.

Samba Diakite (£3.5m): Az előző szezonban ő is segített a klubnak a bentmaradásban, idén azonban alig kap szerepet.

Federico Macheda (kölcsön): A Manchester Unitedtől érkezett kölcsönbe, de nem kapott túl sok lehetőséget és sérülés is hátráltatta. Jelenleg a Stuttgart kölcsönjátékosa.

Taye Taiwo (kölcsön): Nagy reményekkel érkezett a balbekk, de ő sem váltotta meg a világot és már át is tette a székhelyét Kijevbe.

Andy Johnson (ingyen): 2012.szeptemberében súlyos sérülést szenvedett és a szezon végéig harcképtelenné vált, így nem is volt lehetősége bizonyítani.

Ryan Nelsen (ingyen): A kevés sikertörténet egyike: a tavalyi szezonban a csapat legjobbjának választották. Az idei év elején azonban elhagyta a klubot, hogy új vizekre evezzen: az MLS-ben szereplő Toronto FC edzője lett.

Stephane Mbia (£5m): 2012. nyarán érkezett Marseille-ből és állandó kezdőnek számít. Az Arsenal ellen egy durva szabálytalansággal vétette észre magát: hátulról szállt bele Thomas Vermaelenbe és egyből kiállították, 3 meccses eltiltás lett a 'jutalma'.

Robert Green (ingyen): A hálóőr az ésszerűtlen igazolások legnagyobb áldozata. 2012.nyarán érkezett a West Hamtől és mindössze 3 meccsen védett, miután Mark Hughes leigazolta Júlio Césart és ezzel Green a kispadra szorult.

Park Ji-Sung (£2m): A szezon elején a Manchester Unitedtől érkezett dél-koreai többekhez hasonlóan nem találja önmagát a QPR-nál. Három assiszt szerepel a neve mellett, gólt nem szerzett. Elképzelhető, hogy az amerikai profi labdarúgó-bajnokságba szerződik.

Junior Hoilett (£4m): A kanadai támadó is nagy reményekkel érkezett a nyáron, de a többséghez hasonlóan ő sem váltotta meg a világot. Mindössze 2 góllal és gólpasszal jelentkezett a bajnokságban.

Esteban Granero (£3.5m): Spanyol bajnokként érkezett a Real Madridtól és nem alaptalanul vártak sokat tőle. Egyetlen góljával és legtöbbször csalódást keltő játékával ő is hozzájárult a kieséshez.

José Bosingwa (ingyen): A Chelsea-től érkezett jobbhátvéd nem tartozik a szurkolók kedvencei közé, ugyanis vígan nevetgélt, miután biztossá vált, hogy a QPR a következő szezont a másodosztályban kezdi és arra is volt  példa, hogy nem volt hajlandó leülni a cserepadra.  

Júlio César (ingyen): Azon kevesek közé tartozik a brazil kapus, akik jó teljesítményt nyújtottak az új igazolások közül. Így várható volt, hogy nem tart a QPR-ral a Championshipbe. Többek között az Arsenal és a Liverpool is bejelentkezett érte.

Fabio Da Silva (kölcsön): Rafael ikertestvére a Manchester Unitedtől érkezett kölcsönbe az idény végéig, de nem volt gyümölcsöző ez az ügylet sem.

Loic Remy (£8m): Bátran kijelenthetjük, hogy klub legjobb igazolása volt a francia játékos. 5 góljával (Taarabttal holtversenyben) a csapat legeredményesebbje. Engem nagyon meglepett, hogy az Olympique Marseilleből nem egy topcsapathoz vagy legalábbis egy masszív középcsapathoz került. Bizonyára a nyáron sor kerül erre.

Chris Samba (£12,5m): Klubrekordot jelentő összegért érkezett a londoni csapathoz az Anzsi Mahacskalától. Harry Redknapp rendkívül boldog volt, hogy sikerült leigazolni a kongóit: "Chris pontosan olyan, amilyenre szükségünk van, szörnyeteg a pályán. Remek a levegőben, gyors és mindkét tizenhatoson belül elképesztően játszik” Mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat.

Tal Ben Haim (ingyen): 2013 januárjában érkezett, rövid lejáratú szerzdődést kötöttek vele. Két bajnoki találkozón jutott szerephez.  

Yun Suk-Young (az átigazolás összege nem ismert): A dél-koreai játékos 2013. januárjában érkezett, de még nem lépett pályára.

Jermaine Jenas (az átigazolás összege nem ismert): 2013. januárjában érkezett a Tottenhamtől és nem bizonyult rossz igazolásnak: 10 meccsen 2 gól a mérlege.

Andros Townsend (kölcsön): Korábban dolgozott Harry Redknap kezei alatt a Spursnél és jó húzásnak bizonyult a kölcsönvétele: 9 meccs/2 gól, 2 assziszt.

  

 

Szólj hozzá!

Címkék: townsend qpr samba barton remy macheda zamora cissé fernandes taiwo jenas juliocesar onuoha andyjohnson armandtraore fabiodasilva granero hoilett Ji-Sung lukeyoung puncheon robertgreen talbenhaim tonyfernandes Wright-Phillips


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr626119604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása