HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.04.17. 13:10 Ági07

Gólvadászok Hollandiából - Ők lehetnek a topligák új csatársztárjai

A holland bajnokságban négy játékos valósággal ontja a gólokat. Elefántcsontparti, olasz, izlandi és amerikai gólfelelesők. Könnyen lehet, hogy a nyári átigazolási időszakban egy nagynevű klub lecsap valamelyikükre. Át is adom nekik a terepet!  

WILFRIED BONY - Vitesse (30 gól)

wilfriedbonykislanynagyfoci

A góllövőlistát 30 találattal az elefántcsonparti Bony vezeti, aki élete szezonját futja. Szinte minden meccsen megzörgeti az ellenfél hálóját. Klubja góljainak (65) közel felét (30) az afrikai szerezte. Nem csoda hát, hogy felkeltette a Chelsea, a West Ham és a Liverpool és a Juventus érdeklődését is. Talán a Liverpool lenne számára a legideálisabb. Még egyelőre kérdéses, hogy a Vörösök gólfelelőse Luis Suárez sorsa hogyan alakul, de biztosan nem járnának rosszul a 24 éves elefántcsonpartival. Bony góljainak köszönhetően a Vitesse harcban van a Bajnokok Ligája indulásért.
Értéke: 10 millió euró (transfermarkt.de)

 

GRAZIANO PELLÉ - Feyenoord (23 gól)

grazianopellekislanynagyfoci

A 27 éves olasz játékos Hollandiában találta meg a góllövőcipőjét. Rá hatványozottan igaz, hogy a hazájában nem tudott proféta lenni. Játszott a Leccében, Cataniában, Crotonében, a Cesenában és a Parmában is. Első holland klubja, az AZ Alkmaar volt, melynek tagjaként bajnoki címet ünnepelhetett 2009-ben. Mégsem Alkmaarban, hanem Rotterdamban találta meg számításait. A 2012/13-as szezonban a Parmától került kölcsönbe a Feyenoordhoz és  klub történetének első olasz játékosa lett. Pellé minden várakozást felülmúlt, zsákszámra termelte a gólokat. Ezért klubja januárban 4 éves állandó szerződést kínált neki. A friss kontraktus miatt úgy gondolom, hogy idén nem fog klubot váltani a talján játékos. Pellének nagy szerepe van abban, hogy a Feyenoord a BL-indulást érő helyért versenyez a bajnokság végén. Értéke: 3,5 millió euró (transfermarkt.de)

 

ALFRED FINNBOGASON - Heerenveen (23 gól)

finnbogasonkislanynagyfoci

A 24 éves izlandi pályafutása legjobb szezonját futja. 2012. augusztusában a Lokerentől igazolták le. A hazai közönség előtt 2 góllal debütált, ráadásul az Ajax ellen sikerült ez a bravúr. Csapata 49 góljából 23-mat vállalt.  Az izlandi válogatottnak is tagja és az idei VB-selejtezőn Norvégia ellen gólt is szerzett. A következő átigazolási időszakban még nem kellene kimozdulnia a tulipánok országából. Viszont egy nívósabb holland klub lecsaphatna rá: Ajax, PSV. Értéke: 3 millió euró  (transfermarkt.de)

 

JOZY ALTIDORE - AZ Alkmaar (21 gól)

jozyaltidorekislanynagyfoci

Az Alkmaar 2009-ben még bajnoki címet ünnepelhetett, a most futó idényben viszont már a kiesés szele is meglegyintette őket. Az hogy nincsenek kritikus helyen, az amerikai robosztus támadónak, Jozy Altidore-nak köszönhető, aki oroszlánrészt vállal a gólszerzésből. Az idei szezonban már 21 találatnál jár. Egyetlen amerikai futballista sem volt még ennyiszer eredményes Európában (jenkifoci.blog.hu). Altidore még csak 23 éves, tehát nagyszerű korban és formában van ahhoz, hogy elvigye egy nagycsapat. Viszont ő már kipróbálta magát Spanyolországban (Villarreal, Xerez) és Angliában is (Hull City), de nem termett neki túl sok babér. Hollandia viszont tökéletes hely számára, ahol újraépítette a karrierjét. Nemrég azt nyilatkozta, hogy nem feltétlenül szeretné elhagyni a klubot, viszont elképzelhető, hogy Angliában nem a megfelelő együttesnél próbálkozott korábban, így érdemes lenne újra megmérettetnie magát. Pl. az Evertonnál.
Érték: 3,5 millió euró  (transfermarkt.de)

Szólj hozzá!

Címkék: altidore pellé bony finnbogason


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr916119598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása