HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.03.04. 20:08 Ági07

Bepillantás a múlt matricás albumába: '86-os magyarok

Sokan bélyegeket gyűjtenek, mások a modellrepülőkért vannak oda. A labdarúgás szerelmeseinek gyermekkora pedig a focis matricák jegyében telt. Bizonyára sokatoknak vannak kellemes emlékei a lutra-albumokról, ragasztós füzetekről, matricás kiadványokról. Ki hogy nevezte. Új rovatomban ezt a korszakot idézem fel:  Az Old Panini weboldal segítségével minden héten kiválasztok három ismert embert a futball világából és összevetem a retró képüket a mostani ábrázatukkal. Következzen most három magyar játékos, akik részt vettek a '86-os mexikói világbajnokságon, mely mindmáig az utolsó volt válogatottunk történetében. Szovjetúnióval, Franciaországgal és Kanadával voltunk egy csoportban és a harmadik helyen végeztünk (1 győzelem, 2 vereség), mely azt jelentette, hogy a nemzeti csapatnak búcsút kellett intenie a tornának. 

1, DÉTÁRI LAJOS (született: 1963. április 24.)

Döme 23 éves volt a '86-os világbajnokság idején és a Honvédból válogatták be a nemzeti csapatba. A tornán lőtt 2 gólunkból egyiket Détári szerezte, méghozzá Kanada ellen. A 10-es számmal játszó Döme egy kipattanót lőtt a hálóba.  A torna után nem sokkal Frankfurtba szerződött, melynek tagjaként német kupát ünnepelhetett. Ráadásul az ő találatával győzték le a fináléban a Bochumot. Öt alkalommal a világválogatottba is meghívót kapott. Legutóbb a Ferencváros csapatát irányította, jelenleg munkanélküli. 

 

2, KIPRICH JÓZSEF (született: 1963. szeptember 6.)

Détárihoz hasonlóan Kiprich is 23 éves volt a mexikói tornán. A Tatabányai Bányászban rúgta a bőrt akkoriban. A vb-n a szovjetek elleni a 6:0-ás vereség alkalmával és Kanada felett aratott 2:0-ás siker során volt a pályán. A Feyenoord játékosaként megnyerte a holland bajnokságot és négy alkalommal a holland kupát is. Az egykori kiváló támadó jelenleg az NBII-ben szereplő Kazincbarcikát irányítja. 

 

3, DISZTL PÉTER (született: 1960. március 30.)

A bajai születésű kapusnak kilencszer kellett a hálóba nyúlnia a labdáért Mexikóban. A szovjetek elleni 6:0-ás vereség és a franciáktól elszenvedett 3:0-ás kudarc során védte a válogatott kapuját. A világbajnokságnál sokkal kellemesebb emlék a hálóőr számára a Videoton menetelése az UEFA-kupában. Disztlnek elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Vidi a döntőig menetelt: az elődöntőben a Manchester United elleni büntetőpárbajban Albiston tizenegyesét hárította, de a fináléban a Real Madrid ellen Valdano büntetőjét is megfogta. Mostanság a Puskás Akadémia Fc kapusedzője és feladata a klub új kapusgenerációjának feltérképezése is.  

 

A rovat korábbi bejegyzései:

1, RÉSZ - három aktív edző, aki egykoron rúgta a bőrt

2, RÉSZ - három holland, három különböző generáció tagja.

3. RÉSZ – brazilok egykor és most

4. RÉSZ – szülinaposok-február.18.

5. RÉSZ - ex-West Ham játékosok

Szólj hozzá!

Címkék: matricásalbum détárilajos disztlpéter kiprichjózsef


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr576119570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása