HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.02.01. 21:26 Ági07

Beckhamtől Balotelliig - Jótékonykodó focisták

David Beckham a Paris Saint-Germain együtteséhez igazolt. Teljes fizetést minden hónapban egy párizsi gyermek alapítványnak utalja át. Megsüvegelendő és tiszteletet parancsoló. Az angol középpályás 2005 óta az UNICEF  jótékonysági nagykövete is.  David Beckham mellett szerencsére vannak még adakozó játékosok a futballvilágban. Nézzük kik ők.

DIDIER DROGBA

Az elefántcsontparti  játékosnak saját alapítványa van. Melynek keretein belül minden évben jótékonysági bált rendeznek. A bevételt karitatív célokra fordítják. Tavaly például kórház épült a pénzből Elefántcsontpart legnagyobb városában, Abidjanban.

 

CRAIG BELLAMY

A walesi fenegyerek  hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére futballakadémiát hozott létre az afrikai országban, Sierra Leone-ban.

MICHAEL ESSIEN

Essiennek is saját alapítványa van. Legfőbb célja, hogy szülőhelye, Ghána infrastruktúráját fejlessze a vízvezetékek kiépítésétől a kórházak felújításán át a futball pályák létrehozásáig.

 

SAMUEL ETO'O

A kameruni is azok közé a játékosok közé tartozik, akik nem felejtették el, hogy honnan indultak. Szülőhazájában, Kamerunban többször is nagyobb összegeket adományozott kórházak építésére.

MARIO BALOTELLI

A botrányai mellett illik megemlíteni pozitív cselekedeteit is, mert hogy olyan is van neki. Nagyban hozzájárult egy dél-szudáni iskola felépítéséhez és saját jótékonysági szervezetet is alapított, amit rendszeresen támogat. Az is előfordult, hogy miután jó napot fogott ki egy manchesteri  kaszinóban egy hajléktalannak 1000 fontot adományozott. De állítólag Mario egy alkalommal mikulás ruhában pénzt osztogatott a járókelőknek is.

 

DIRK KUYT

Hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére alapítványt hoztak létre, melyet Kuyt felesége, Gertrude igazgat. Sajnálatos tragédiák miatt a rákkutatást is támogatják.  A holland játékos testvére és édesapja is a szörnyű betegségben hunyt el.

ZINEDINE ZIDANE és RONALDO

2003 óta főszervezői a "Meccs a szegénység ellen" kezdeményezésnek, amit minden évben megrendeznek.  A két egykori csillag az ENSZ fejlesztési programjának nagykövetei. A találkozók bevételét szegénységellenes programokra fordítják. 2010-ben például a földrengés sújtotta Haiti és az árvízkárosult pakisztániak kapták a bevétel felét. 2011-ben pedig a Szomália-félszigeten élők megsegítése volt a cél. Az egyik jótékonysági találkozó alkalmával Németh Krisztián is pályára lépett.

 

JOZY ALTIDORE

Az amerikai játékos a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére hozott létre alapítványt 2011-ben. A haiti származású csatár a Haitin élők életminőségének javításáért is sokat tesz. Természetesen a 2010-es  súlyos földrengés után sem feledkezett meg az ott élő emberekről. Önkéntesként is segédkezett a szigeten.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ronaldo zidane essien drogba bellamy balotelli DAVIDBECKHAM dirkkuyt


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr156119549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása